ЮЛСКИ мами 2018 - Тема 2

• 76 953
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте на всички. Исках да ви попитам някоя от вас,имала ли е до сега кафяво зацапване? Моето не спирало от самото начала. Аз съм в 16 г.с.
Здравей, явно само аз ще събера смелост да ти отговоря. От прочетеното от мен и личният ми опит знам, че това не е добър знак при бременност. Не се познаваме, не знам нищо за бременността ти, достъпът ти до медицински услуги и като цяло начина на живот, но моят съвет е да потърсиш мнение на специалист, ако се наложи и на повече от един.  Успешна бременност на теб и на всички останали момичета!

# 496
Здравейте на всички. Исках да ви попитам някоя от вас,имала ли е до сега кафяво зацапване? Моето не спирало от самото начала. Аз съм в 16 г.с.
Здравей, явно само аз ще събера смелост да ти отговоря. От прочетеното от мен и личният ми опит знам, че това не е добър знак при бременност. Не се познаваме, не знам нищо за бременността ти, достъпът ти до медицински услуги и като цяло начина на живот, но моят съвет е да потърсиш мнение на специалист, ако се наложи и на повече от един.  Успешна бременност на теб и на всички останали момичета!
Докторът ми казва,че всичко е наред бебето си има всичко. Сърчицето бие,всичко е наред. Каза че имало жени при които,влагалишното течение било се засилвало и всичко било наред. Благодаря ти за отговора.

# 497
Докторът ми казва,че всичко е наред бебето си има всичко. Сърчицето бие,всичко е наред. Каза че имало жени при които,влагалишното течение било се засилвало и всичко било наред. Благодаря ти за отговора.
И аз имах такова течение около месец.Тъмно кафяво,а после стана светло розово.Доктора каза,че всичко е ок.

# 498
И аз имах такова течение около месец.Тъмно кафяво,а после стана светло розово.Доктора каза,че всичко е ок.
А сега в коя седмица си?

# 499
А сега в коя седмица си?
Имах го от 5  седмица до 12.После започнах двойна доза магнезий и ми биха анти Д гама глобили,защото се оказа,че имам антитела.

# 500
Здравейте и от мен, бременна съм14 +5, минах БХС- нисък риск, предстои ми преглед към 12.02. Сега притеснението ми е свързано с това придърпване и опъване, ако мога така да го нарека, както и тежест ниско долу. Появи се и напрежение в кръста, не са болки, но е  неразположение, което като се появи ме кара да се притеснявам и веднага започвам да се ровя из нета нормално ли е това... Като отида на преглед ще кажа на АГ, предполагам, че е свързано с разширяването на матката и таза, но все пак ме притеснява, особено като съм на работа и съм по натоварена, но пък се е случвалои когато съм отпочинала.... При вас как е, така ли усещате този дискомфорт?
Относно бебето още не го усещам, но все се услушвам и съм на щрек.. Иска ми се вече да го усещам Heart

Привет,
Нормално е да изпитваш опъване и неразположение, но във всеки момент, в който нещо те притеснява, се консултирай с лекар. Ако ходиш на работа и усетиш там, че нещата не са наред, стани, раздвижи се, смени позата на стола, ако не е удобен, вдигни си краката на още един, ако трябва - аз така работех при предишната бременност. Не се прави на герой, приоритетът ти сега сте ти и бебето. Практиката показва, че нито медал ще получиш, ако се претоварваш на работа, нито някой друг ще се погрижи да те облекчи, ако ти сама не го направиш Relaxed
Усещанията ще дойдат скоро, но, както пишеше и по-нагоре, най-сигурно е, че ще усетиш нещо, като лежиш в покой и по гръб. Аз днес усетих нещичко, в 16 г.с. съм.
Успех и карай полека Flowers Sunflower

# 501
Здравейте мили момичета! Следя темата отдавна, но все не намирам смелост да се включа и аз. Бременна съм в 17г.с. + 2 дни, още не мога да го повярвам и да се зарадвам... Горе долу преди една година направих мисед в 9 г.с. и сега умирам от страх да не се обърка нещо. Минах БХС, всичко е наред там. Утре съм на ФМ. Всеки път когато тръгна към консултация сърцето ми ще се пръсне... Коремчето ми започна да се офоря, гаденето и повръщането мина вече, а усещания за движение не усещам...

# 502
  • София
Здравейте момичета,  аз съм нещо притеснена.  Не съм била на преглед от 03.01 когато бях на ФМ. Имам един апарат доплер, който може да се слуша сърцето след 14 гс,  ползвах го с предната ми бременност, бях го дала на приятелка, сега си го взех и слушах сърчицето...И аз и мъжа ми го броихме 77 удара в минута,  а чета навсякъде, че трябва в 15-16 гс да е 120-160 удара.
Спомням си с предната ми бременност, че винаги беше доста 140-160 удара.
Какво може да значи този нисък пулс?
Много започнах да се притеснявам.
Някой скоро да са му мерили ударите в минута?

# 503
  • Варна
p2424, не мога да ти помогна за притеснението, но смятам, че всичко е наред !
Може ли да покажеш какъв е твоя доплер, защото на мен ми дадоха едно нещо дето сигурно е такова, но седи още без батерии и не смея да го използвам . Бях чела някъде, че жената се вманиачава и всеки ден слуша тоновете и ако нещо не го постави апарата на праавлното място и   не чуе нищо и се шашка...

# 504
[quote aut lopor=p2424 link=topic=1009951.msg36195543#msg36195543 date=1517162323]
Здравейте момичета,  аз съм нещо притеснена.  Не съм била на преглед от 03.01 когато бях на ФМ. Имам един апарат доплер, който може да се слуша сърцето след 14 гс,  ползвах го с предната ми бременност, бях го дала на приятелка, сега си го взех и слушах сърчицето...И аз и мъжа ми го броихме 77 удара в минута,  а чета навсякъде, че трябва в 15-16 гс да е 120-160 удара.
Спомням си с предната ми бременност, че винаги беше доста 140-160 удара.
Какво може да значи този нисък пулс?
Много започнах да се притеснявам.
Някой скоро да са му мерили ударите в минута?
[/quote]

Не се паникьосвай! Това най-вероятно е твоя пулс! Домашния доплер, не е толкова точен като този в кабинета и може само да те стресне, ако не го ползваш правилно! Отиди на лекар за твое успокоение! Успех!❤👍👶

# 505
  • София
AngelSounds
Fetal Heartbeat Monitor, Не знам но преди с дъщеря ми беше много точен, но всъщност съм го ползвала към 25-30 седмица.
Не знам за пулса,но много добре го чувам как се движи

# 506
[b[/b]
Get real, много съжалявам за загубата ти, аз го преживях минал. година лятото, беше ужасно...Ще се съвземеш и продължиш пак!!
Момичета, има ли още гадене при вас? Аз съм в 14гс и още имам позиви за повръщане😣
И аз съм в 14 седмица и нито веднъжне ми се е случило да ми се гади или си повърна , но пък за сметка на това в началото имах ужасни киселини спасяваше ме чай от мента но имам приятелка която е в 20 седмица и до ден днешен е с га7ене и повръщане .... вного е индивидуално дано при теб нещата отшумят 😊

# 507
  • София
Момичета, трябваше на 31 да съм пак на лекар, обаче поради грипната са отменени всички ЖК и сега ще трябва да чакам още поне 1 седмица ;/ Мрън!
Да се похваля, вече от около седмица усещам едни пукащи се балони долу ниско, което определено е различно от газове. Мн са слабички за "ритничета", но пък определено е от движенията на дребния човек. Пиша просто да кажа мрън и малко да се похваля Grinning

# 508
AngelSounds
Fetal Heartbeat Monitor, Не знам но преди с дъщеря ми беше много точен, но всъщност съм го ползвала към 25-30 седмица.
Не знам за пулса,но много добре го чувам как се движи

Не се шашкай! И аз имам такъв доплер, доскоро изобщо чувах само откъслечни удари, а от миналата седмица успявам да хвана къде е и си слушам по няколко минути. За да се чуват ударите, трябва дребното да не шава около 10 секунди, за да е точно и да може самата машина (както в моя случай) или вие с мъжа ти да ги преброите.
Много важно е да знаеш, че ако плацентата ти е по предната стена (както моята) и/или имаш мазнинки по коремчето също може само да чуваш или машинката да ти отброява ударите.
Домашният доплер не е точен като истински УЗ! Може да бъде колкото полезен, толкова и вреден. В 11 седмица не можах да уловя тонове и се ужасих, за щастие след 2 дни бях на преглед Grinning

# 509
Момичета,за фм някакви документи носите ли,изследвания?

Общи условия

Активация на акаунт