ЮЛСКИ мами 2018 - Тема 2

• 76 926
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Мислех, че аз имам проблем със ставането вечер, защото ставам по веднъж Grinning Grinning Вечер определено ограничавам пиенето на течности !
Относно болките... и аз имам редовно разни болежки , придърпвания. Тази сутрин като станах и бях с много странна болка появяваща се като се поизправя малко повече много  ниско долу точно в центъра. Ни по наляво , ни по надясно ?!?!? Притеснена съм и без това за шийката да не се скъсява и тая болка сутринта много ме поизнерви, добре че бързо отшумя.

# 541
  • София
Случвало ли ви се е да се притесните за нещо и да ви заболи отзад главата ?

Да, на мен ми се случва и тогава качвам кръвното. Ако имаш възможност /мери го.

Днес, най-накрая успях да получа телфонно и резултатите от кръвната проба при първи скрининг.
Рискът е оценен като много нисък и от лекар не се препоръчват по-нататъшни изследвания.
Като опция остава да помисля и за Хармони тест, за мое успокоение. Утре трябва да взема решение. Засега клоня към ЗА.

Относно кг., не мисля, че съм качила, защото почти спрях консумацията на захарни изделия. Нямам желание за нещо сладко, освен плод или домашен кекс, който правя без захар. Но за сметка на това ми се ядат всякакви солени и тестени изделия. Вече без хляб не мога да ям. Имам голям проблем и с приема на кашкашал. Обожавам всякакъв вид, а сега суров не бива да се консумира.

След 20.00ч. избягвам прекаленият прием на течности и тогава ставам само един път през нощта.

Това за кашкавал не го стоплих, можеш да ядеш кашкавал?

# 542
Някой вземал ли е левофлоксацин-ЛЕВОКСА, изписа ми го лекар, ама на лисъовката пише, да не се приема пп време на бременност или кърмене Confused

Последна редакция: вт, 30 яну 2018, 18:24 от dolly_

# 543
  • На зелено
Скрит текст:

Днес, най-накрая успях да получа телфонно и резултатите от кръвната проба при първи скрининг.
Рискът е оценен като много нисък и от лекар не се препоръчват по-нататъшни изследвания.
Като опция остава да помисля и за Хармони тест, за мое успокоение. Утре трябва да взема решение. Засега клоня към ЗА.

Относно кг., не мисля, че съм качила, защото почти спрях консумацията на захарни изделия. Нямам желание за нещо сладко, освен плод или домашен кекс, който правя без захар. Но за сметка на това ми се ядат всякакви солени и тестени изделия. Вече без хляб не мога да ям. Имам голям проблем и с приема на кашкашал. Обожавам всякакъв вид, а сега суров не бива да се консумира.

След 20.00ч. избягвам прекаленият прием на течности и тогава ставам само един път през нощта.
[/quote]

само когато е преминал термична обработка. В суров вид - не.

# 544
Разбира се, че може да се яде суров кашкавал.

# 545
Скрит текст:

само когато е преминал термична обработка. В суров вид - не.
[/quote]
А защо да не може суров?! Това за пръв път го чувам, стига да е пастюризиран не виждам какъв е проблема?! Rolling Eyes

# 546
  • София
Недей така, точно по време на бременност е нужно да набавяш калций от сирене, мляко и кашкавал. Абсолютно можеш да си го ядеш.

# 547
  • На зелено
С цел намаляване на риска от заразяване с бактерията Листерия на бременни се препоръчват* избягването на меки сирена, кашкавали, вурстове, салами, шунки и пастети. Пастетът го изключих изцяло, меки сирена не ям, а всичко др.пека. Бактерията живее до +45 гр. и казват, че 2 мин. над 70гр. е достатъчно. За съжаление тя се намира и в зеленчуците и те следва да бъдат измити много старателно. То е ясно, че всеки вкъщи ги мие, така че по това няма какво да се каже или направи.
Нямам желание да всявам смут и да нарушаваме пак добрият тон в групата. *Това е препоръка, която е споделена от моят лекар. Нека не забравяме, че в темата има мами от цяла Европа *а може и извън* и препоръките по време на бременност са различни.

# 548
И аз мисля, че може да се яде суров кашкавалл Забранениете сирена са сините сирена, камембер, бри, козите сирена. Дори моцарела, фета и халуми може да се ядат, защото повечето такива в магазинната мрежа са произведени с пастьоризирано мляко, макар че често не го пише на етикета.
Килограмите може би +2. Ставането до тоалетна не ми пречи, повече ме притеснява, че не пия достатъчно течности, през деня просто не съм жадна. Опитвам се напоследък да изпивям чаша мляко от ядки (бадеми, кокос, кашу).

# 549
Българският кашкавал е зрял, а не меко сирене. Никъде не съм попадала на информация, че трябва да се избягва, а напротив - той е сред продуктите, които не са забранени.
Но да, да не всяваме смут Simple Smile всеки има достъп до информация в днешно време.

# 550
Само на мен ли не ми личи корема?

# 551
Българският кашкавал е зрял, а не меко сирене. Никъде не съм попадала на информация, че трябва да се избягва, а напротив - той е сред продуктите, които не са забранени.
Но да, да не всяваме смут Simple Smile всеки има достъп до информация в днешно време.
За мен проблемът е, че няма официална информация, която да приема за достоверна и всеки може да си говори каквото пожелае. Според Уикипедия, доколкото може да и се вярва "Кашкавал е вид твърдо сирене, претърпяло процес на чедеризация." За мен по интересно е като какво класифицират саламуреното сирене, че тук постоянно купувам и консумирам разни вариации, наречени Greek style cheese.
Сега се сещам някой беше писал за стволови клетки извлечени от зъби, ако може малко повече инфо.

# 552
Само на мен ли не ми личи корема?
Явно не! Бях почнала да се притеснявам какво се случва. С него всичко е наред, расте нормално, а аз - плоска. Само лека издутина. 🤔 Но да кажем, че това е само в плюс за нас. 😅

# 553
Здравейте момичета, следя ви темата от доста време, но не съм се записала понеже се включих при Августовските мами.С термин 08,08 съм, но реално живот и здраве бебчето можеби ще се появи края на юли.Дано нямате нищо против да се включа и при вас.Аз съм бременна за втори път след инвитро процедура след ЗЕТ.Утре ставам на 36г.Притесненията ми в момента за какъв ще е резултата ми от БХС  Tired Вие тук вече сте минали през това.Бихте ли споделили мами на моята възраст какъв ви е резултата?И още повече ме измъчва това чакане....от Варна съм и ми взеха кръв миналия четвъртък и все още няма готов резултат.Направо ще се побъркам-има ли някой който не е от София и толкова ли се бави резултата в този случай?
Желая лека, спокойна и незабравима бременност на всяка една  Hug

# 554
Здравейте момичета, следя ви темата от доста време, но не съм се записала понеже се включих при Августовските мами.С термин 08,08 съм, но реално живот и здраве бебчето можеби ще се появи края на юли.Дано нямате нищо против да се включа и при вас.Аз съм бременна за втори път след инвитро процедура след ЗЕТ.Утре ставам на 36г.Притесненията ми в момента за какъв ще е резултата ми от БХС  Tired Вие тук вече сте минали през това.Бихте ли споделили мами на моята възраст какъв ви е резултата?И още повече ме измъчва това чакане....от Варна съм и ми взеха кръв миналия четвъртък и все още няма готов резултат.Направо ще се побъркам-има ли някой който не е от София и толкова ли се бави резултата в този случай?
Желая лека, спокойна и незабравима бременност на всяка една  Hug

Здравей и добре дошла при нас! Аз не мога да ти помогна относно питането ти , но пък бих ти пожелала всичко да е наред и не бъди толкова притеснителна, за да не стресираш бебешока ! Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт