Бебешката количка - цяла наука за второ висше №38

• 92 641
  • 721
  •   1
Отговори
# 210
Не знам колко стари си намерила, но последните няколко месеца съм чела тук да се обсъжда въпросната количка, което значи в последните 2-3 теми.

Аз си намерих наново за какво да се колебая.... Jane или Mutsy? Според вас кое шаси е по-добро?

Между кои модели се колбаеш?
Mutsy Evo за мен шасито е ниско. Аз съм 176 и дръжката ми е ниска.
Mutsy Igo е чудесна количка.
Jane Muum е също чудесна, не ми харесва, че дръжката става нестаблина, се разклаща след няколко месеца. Кошът Matrix е обемен и тежък иначе е идеен и в някои случаи удобен, но е за бебе до 3-4 месеца макс.
Това е много накратко от мен за двете марки.

# 211
  • София
Mutsy Evo гледах. Аз съм 170 см. Мисля, че няма да ми е ниска дръжката. Но не съм я пробвала на живо.
Ходих да разглеждам Jane и най-лека и маневрена ми се стори шасито Epic.
Май нямам нужда от много високо шаси, даже мисля, че ще се клати повече количката с по-високо шаси. По-скоро искам да  е леко и да не друса много бебето.
Всъщност високото шаси има ли други плюсове, освен  висока проходимост по тротоари и неравни терени?

# 212
Аз много харесвам Mutsy Evo, най-вероятно нея ще купим. Но скоро в мола видях един висок татко, на когото очевидно му беше ниска. Аз не съм от високите, ММ е към 180, но и той я одобри. Побутахме я в магазина, удобна му беше, никакви кусури не и е намирал, което значи че е добра. Той попринцип много оглежда, на коя шасито и било паянтово, коя се бутала тромаво, абе като инспектор на количките е. 😆😆

# 213
  • София
Здравейте дами Simple Smile

Макар че не ми е за първи път купуването на количка, този път нящата стоят по различен начин и имам няколко чуденки.
Живот и здраве бебето ще е лятно. Обмислям вариант на количка с трансформираща се на кош седалка или седалка с подложка за изравняване, подходяща и за новородените бебета.

Опита ми с каката, с която използвахме количка само докато навърши 10 месеца, ме кара да стоя далеч от колички с цени над 1000-1200лв, като това включва и коша за кола.

Ето линк към два модела, ще се радвам ако споделите мнение:
1. https://www.babyelegance.ie/mist-travel-system
2. https://x-lander.com/en/strollers/x-cite/, а това е изравнителната подложка: https://x-lander.com/en/accessories/x-rest/

Бях се спряла на Мутци Ево, още предния път я бях харесала. Но коша за новородени е доста тесен и се оказа неподходящ за по-едри бебета като каката. Въпреки това вчера ходих пак да ги гледам. Този път не ми хареса, че коша за багаж е прекалено нисък. Живея в центъра, всички бордюри са супер високи, направо се виждам как всичко е в кал зимата и как непрекъснато се жули отдолу, което го прави неизползваем. А дори ще потъне още като се натовари с багаж. Та чуденките са много, дори повече от предния път Simple Smile

# 214
  • София
А да ви питам - какво толкова слагате в коша за багаж? Виждам, че е критерий на много хора.

# 215
  • Стара Загора
А да ви питам - какво толкова слагате в коша за багаж? Виждам, че е критерий на много хора.
Покупки

# 216
Аз също слагах лятото одеяло за пикник, резервни дрехи и една камара играчки. Отивахме в Южния, разстилах и се почваше лазене и борба по няколко часа.

# 217
  • Стара Загора
Много се радвам че съм с такъв голям багажник, така я товаря, толкова много носи, че не е истина.

# 218
  • София
Аз май няма да имам нужда от голям багажник. В къща съм и пикниците ще са ни на двора. Пазарувам с колата, а и разходките ще са ни кратки из квартала, от където няма какво чак толкова да купя.
Ще помисля още малко и сигурно ще се мятам на комбинираната Джейн Епик.
Но се радвам да чета различни мнения, още мога да открия нещо важно, което да взема предвид.

# 219
Тъй като имаме количка Jane Muum ще добавя, че дръжката не става нестабилна и не се разклаща след няколко месеца. Тя като нова идва с лек ход между позициите. Всъщност е доста здрава и не се променя с употребата, като изключим нуждата от смазка на предните колела. Но това се отнася за всички колички.

Mutsy също е чудесна количка, но не я избрах, защото се повдига за качване на тротоар трудно, в сравнение с Jane. Mutsy IGO е с уникален дизайн, обаче с нея качването на тротоар е още по - голяма мъка. Малко им зеят сенниците на кошовете до 6 месеца и са плитки, повече бих взела за лятно бебе. Не съм фен на дръжки от изкуствена кожа. Наблюдавам тенденция на видимо износване. Сенника е много малък, докато този на Jane за кош 6+ м е голям и лятото прави чудесна сянка на детето. Седалката и шасито се сгъват заедно, бум в багажника ...изкарваш, разгъваш и потегляш с бебче на разходка. Jane е доста маневрена и лека. Конкуренция по лекота и прави само Hauck 360°, но там няма да коментирам.

И двете са хубави и трябва всяка бъдеща майка да си избере според нейните критерии. Бебетата ще се изгледат в каквато и да е количка. Едно време в какви колички са ни возилии... мама мия! Майка каза, че даже не са завивали. Сега като бута нашата чак повдига предните колела и тогава завива... Simple Smile

Между другото Jane идва с подарък непромокаем повивалник, който се оказа много удобен. Ще го откриете вътре в чантата. Като ходим у нашите или у свекито, винаги пременям бебе върху него и ми е супер удобен.

Да ви кажа, още от началото харесах Mima Xari, но не я взехме по ред причини. Приятна е за бутане, но е адски скъпа и неудобна за бебче, а кожата как се лющи...

Последна редакция: вт, 23 яну 2018, 23:52 от fifi12

# 220
Здравейте, ние също търсим количка и все още не сме много ориентирани. Бебето ще се роди юни месец и ни трябва по скоро за лятно бебе. Тази Jane Muum подходяща ли е?

# 221
Ако покрива останалите ви критерии е подходяща.

# 222
  • София
И в Комсед -30% на Мутси.
Ние взехме Пег Перего, защото ми покри всички изисквания. Реални отзиви, от ползване, ще мога да дам след април обаче. На първо време е точно, това, което искахме.

И аз на Пег Перего мисля, че се спрях. Каква си взехте? И от къде? Simple Smile

# 223
И в Комсед -30% на Мутси.
Ние взехме Пег Перего, защото ми покри всички изисквания. Реални отзиви, от ползване, ще мога да дам след април обаче. На първо време е точно, това, което искахме.

И аз на Пег Перего мисля, че се спрях. Каква си взехте? И от къде? Simple Smile
Ето тази - BOOK PLUS MODULAR ELITE, шасито е Book S (или 51 S - по-широкото със сигурност), има различни разцветки. Взехме я точно от този магазин, но с -25% отстъпка, минавахме през Пловдив, но те я изпратиха с куриер за тяхна сметка до София за 1 ден.

# 224
  • София
Точно тази сме харесали и точно този магазин гледам. Grinning Ууу, имали са в някакъв момент 25% отстъпка? Не съм я видяла.

Общи условия

Активация на акаунт