1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 65 385
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 600
  Детски за всички деца до 18 год.-30лв.да не си надскачаме сенките
  Майчинство за осигурените МИНИМУМ-250лв
  Майчинство за неосигурените- 180лв.
  Майчинство за самотни майки-300-350лв.

И аз съм съгласна. Добавих последния ред от себе си. Дано го харесате. Peace
А моля ви се едно време родителите ни се развеждаха фиктивно за да могат да купят още един апартамент, вие сега искате ние ли да сме фиктивно самотни майки ....
Нека да има минимум за осигурените майки, но над него да е процент от дохода.. айде моля ви се внасяме такива осигуровки
и накрая когато имаме нужда държавата да ни помогне за да можем сами да отгледаме децата си .. да ни се подиграват със 160 лв ..
Тук някои апелират към равни майчински - НЕ съм съгласна изобщо, защото това  ме навежда на мисълта да взема да си укрия данъците за тази година и по този начин да си набавя за следващата една по още едно майчинство ...
Смятам, че по този начин семействата като нашето са най-ощетени ... ние сме просто дойни крави за държавата, за да има за
"безработните"  майки .. независимо от кой етнос

Мила, виж крайния вариант на писмото Peace

Мацки, оставам с впечатлението, че всяка си прави каквото си иска и ще стане манджа с грозде! Нови текстове на писмото смятам, че трябва да се съгласуват между всички и тогава да се пуска линк.

Също така смятам, както и закона изисква, че трябва да се избере председател и в двата града и нещата да се съласуват помежду им, а не така урболешката Peace

# 601
Да попитам, някой живее ли близо до Южния парк? В неделя ще има някакви тържества там и ще бъде идеално за събиране на подписи, ама аз съм в другия край на София  Sad

И още, оформих писмото и бланката за подписи, качила съм я в чекмеджето в пощата ни, че незнам как да я сложа тук  newsm78 Някой ако може - да каже как или да му я пратя, или пък да я вземе от пощата

Последна редакция: сб, 27 май 2006, 12:27 от premaman

# 602
Да попитам, някой живее ли близо до Южния парк? В неделя ще има някакви тържества там и ще бъде идеално за събиране на подписи, ама аз съм в другия край на София  Sad

И още, оформих писмото и бланката за подписи, качила съм я в чекмеджето в пощата ни, че незнам как да я сложа тук  newsm78 Някой ако може - да каже как или да му я пратя, или пък да я вземе от пощата

Премаман, copy, paste, мила, така е най-лесно. Peace

# 603
Получих следното писмо от Сигнус, смятам, че можем да защитим и тези точки.

Ами общо взето проблемите са следните:
1. Държавата е обърнала гръб на бездетните семейства
2. Няма подготвени специалисти и медицински стандарт за диагностицирането на репродуктивните проблеми, необходими са кабинети специализирани по стерилитет, защото обикновените акушер гинеколози нямат нужната подготовка и липсва медицински стандарт и стратегия. Положението в малките градове е направо отчайващо и това налага на семействата за елементарни изследвания да пътуват до няколко големи града, в които има клиники пос терилитет - София, Варна и Пловдив
3. Изследванията са много скъпи, налагат се по няколко УЗ прегледа и хормонални изследвания в рамките на един цикъл, които много семейства не могат да си позволят финансово. Получава се така, че семсйтвата губят години докато стигнат до правилната диагноза, а през това време освен намаляването на финансите, напредва и тяхната възраст, с което се намаляват шансовете им за успех
4. В момента НЗОК поема лекарствата само за 1 опит ин витро, а успеваемостта е около 25% на един опит и рядко се забременява от първия път, а цената около 5 000 лева. За много двойки това са непосилни суми. Освен това има и други асистирани методи за лечение на стерилитета, които в момента не се поемат от касата, ин витрото е само един от тях
5. Процедурата по осиновяване е тромава, бавна, бюрокрацията е голяма
6. Много от децата в домовете не могат да бъдат осиновени поради неизрядни документи
7. Налага се семействата решили да осиновят дете да чакат с месеци и дори години
Ами ... това се сещам засега, продължавам да мисля.

Последно да ги оставим ли точка 5 и 6?

Последна редакция: сб, 27 май 2006, 19:20 от mishlentze

# 604
Да питам за последно:

утре уведомяваме медиите, нали?

Аз поемам в. Марица - нали мъжо е дома Laughing

Към пловдивчанки:

1. В неделя да уведомим регионалните медии - аз вече се разписах коя ще уведомя.
Въпрос: ще посочваме ли лице за контакти? Отсега заявявам, че не искам да съм аз, защото не може мъжът ми да отразява изявите на съпругата си! Категорична съм напълно в тази позиция, всичко друго, но медиите  Naughty

2. В понеделник отивам да подам заявление за шествието - за разрешението най-вероятно ще почакаме до сряда, тъкмо навреме.

Въпрос Освен моето име, дайте поне още едно за контакт - име и телефон, моля Пишете на лични - ДониБони, Бу, Зла Вещица - май четирите сме най-активни, хайде една от вас, или всички, още по-добре

3. Пак в понеделник - подавам и писмени покани, придружени от отвореното писмо до кмета и председателя на ОбС, ако могат да се срещнат с нас на 1 юни на площада. Тъй като от тях нищо не зависи, каня ги като морална подкрепа.
Текстовете на двете покани ще мисля до довечера и ще ги пусна за обсъждане.

/Софиянки, ако ви харесат, ползвайте ги и вие за вашите покани. Имаше предложение и за Президента - ако още веднъж промените Отвореното писмо,  #Cussing out,  главите ви счупвам, брей Joy Joy/

4. Подписките от Пловдив - тук няма кой да ги приеме, при нас събитието ще е със символичен характер, затова да ги пращаме на Инето в София предлагам.

# 605
Момичета, можете да изпращате подписките до вторник на обяд. Така ще ги имаме в сряда на обяд. С Клео решихме да ги номерираме в сряда.  По този начин ще имаме и повече време да съберем повече подписи.

Момичета, имайте предвид, че в сряда не мога да се присъединя. Мъжленцето ми се връща след 40-дневна командировка и мисля няма 2 мнения по въпроса с какво ще се занимавам.

Мишленце, няма нужда от председател, тъй като ние не сме организация, облечена в юридическа форма. Добре е обаче, да има 2-3 от нас, които да могат да говорят с медиите (ако има такива). Същите трябва да бъдат написани в писмото, като организатори или лица за контакт с властите и медиите. Решете кои да са хората, аз лично считам, че със сигурност клео трябва да е един от представителите, тъй като е най-навътре в нещата. Затова, вече за трети път, предлагам да се съберем във вторник, в удобно за всички време, за да обсъдим вижданията и позицията ни.

Бу, и теб да питам още веднъж, познаваш ли някое момиче от Рискова бременност и проблемно забременяване, която би могла да дойде на 1-ви и защити исканията по т. 5. И аз съм на мнение, че трябва да опитаме всички варианти преди да решим да махаме точката от писмото.

Никой не каза нищо и за това:
Мисля, че няма да навреди, както Премаман беше предложила, да пуснем писмото по мейла и до няколко неправителствени организации с цели, близки до нашата.

# 606
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Момичета, аз излизам за още подписи, но пак да попитам- да събирам ли и от мъже?
 От 15-15:15 ще съм на езерото Ариана, а от 17 до 18 на площадката със слона, през останалото време ще обикалям.

# 607
Момичета, аз излизам за още подписи, но пак да попитам- да събирам ли и от мъже?
 От 15-15:15 ще съм на езерото Ариана, а от 17 до 18 на площадката със слона, през останалото време ще обикалям.

Според мен ДА! Подписката е в подкрепа на настоящите и бъдещи БГ мами, което предполага, че може да се подписват всякакви хора

# 608
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
И аз така мисля, но все пак бях длъжна да попитам.  мерси за отговора! Hug

# 609
  • на кой му пука, майна

Въпрос Освен моето име, дайте поне още едно за контакт - име и телефон, моля Пишете на лични - ДониБони, Бу, Зла Вещица - май четирите сме най-активни, хайде една от вас, или всички, още по-добре

Искам да кажа, че съм много притеснителна и не е добра идея аз да се бутам там където не ми е мястото. Предлагам някоя мама, която не си гълта езика пред медиите, камерите и има дар слово и й идват отвътре такива изяви да си даде координатите  Peace

# 610
Искам да кажа, че съм много притеснителна и не е добра идея аз да се бутам там където не ми е мястото. Предлагам някоя мама, която не си гълта езика пред медиите, камерите и има дар слово и й идват отвътре такива изяви да си даде координатите  Peace

Doniboni, я прочети последните 30 страници в темата. Ти ли нямаш дар слово и си срамежлива?! Като сте повече от една, взаимно ще се подкрепяте.

# 611
  • на кой му пука, майна

Doniboni, я прочети последните 30 страници в темата. Ти ли нямаш дар слово и си срамежлива?! Като сте повече от една, взаимно ще се подкрепяте.

Ми по интернет е лесно, ама пред хора и медии се притеснявам ужасно  Blush  Rolling Eyes

# 612
Понеже доста се е насъбрало , нямам време  да го прочета , помогнете
Какво да разпечатам , за да събирам и аз подписи , за София , намерих само за Пловдив ?
Трябва ли исканията да са на всеки лист отгоре , как да го номерирам ?

# 613
Да питам за последно:

утре уведомяваме медиите, нали?

Аз поемам в. Марица - нали мъжо е дома Laughing

Към пловдивчанки:

1. В неделя да уведомим регионалните медии - аз вече се разписах коя ще уведомя.
Въпрос: ще посочваме ли лице за контакти? Отсега заявявам, че не искам да съм аз, защото не може мъжът ми да отразява изявите на съпругата си! Категорична съм напълно в тази позиция, всичко друго, но медиите  Naughty

Коала няма ли да е най-лесно просто да добавите в адрес бука в мейла който Premaman направи медиите които искате и да се разберем утре кой ще го пусне наобяд до всички
Момичета дайте да се рзберем за мъжете, аз мисля че всички коиото вече са събирали подписи събират само от жени Rolling Eyes, казвайте че и аз излизам след малко за подписи

# 614
Понеже доста се е насъбрало , нямам време  да го прочета , помогнете
Какво да разпечатам , за да събирам и аз подписи , за София , намерих само за Пловдив ?
Трябва ли исканията да са на всеки лист отгоре , как да го номерирам ?

ще ти пратя на ЛС
можеш ли да покриеш Южния парк утре?

Общи условия

Активация на акаунт