Откраднат живот - Чуждо тяло Тема 26

• 46 470
  • 755
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, и аз да се включа....
Не знам защо, но на мен ми е една постоянна мисъл в главата, че може да се появи някакъв любовник  на жена му...( на Вергов) и нещата да си дойдат на мястото. Т.е , имало е любовник, за който Вергов не е подозирал и сега се появява, за да разреши създалата се неудобна ситуация и да сложи в ред всичко. Напълно съм съгласна с написаното досега от вас , и затова се включих само да си дам приноса с идеята, която никой не е застъпил, а ми се вижда съвсем реализируема.Thinking

Сценаристите засега ни показват, че нищо непредсказуемо и завъртяно не може да се случи, нещата са ни до болка познати - бременност на любовницата , възкръсване на съпругата, след това събуждане на съпругата, бла, бла, бла...
Всичко това сме го гледали вече в индийски, турски и мексикански сапунки и те твърдо си се движат по тази линия.

# 211
  • Другата България
И каква стана тя? Sunglasses Shocked
Излязохте прави за събуждането на Ева Банков, адмирации за печелившите! Laughing Аз все не го вярвах, все си мислех, че може зрънце здрав разум да им е останало на тези сценаристи, но уви Confused, разочаровах се.
Този път ви изчетох, и съм съгласна с казаното от повечето от вас за Боливуд, 9876 епизод. Изобщо, ама изобщо не го очаквах да наблъскат толкова важни неща в един епизод, и то епизод, в който драмата около Виолета беше в пика си.
Реакцията на Банков за бебето -  smile3514.
Реакцията на Зорница - отговор на неговата реакция -  smile3511. Аз поне един щях да му фрасна, да се освести малко какви ги дрънка. smile3516
Моята реакция за края на епизода -  censored.
Сега няма да правя повече предположения, щото така и така не се оказват верни, поне да има елемент на изненада, каквато определено има от снощи...
Замислих се обаче върху самоубийството на Виолета и помощта на Пецан. Значи той иска някакви ампули, и то опиати, от сестра - никъде не се завеждат /поне не го видяхме/, отива и просто така ги слага на апарата на онкоболен, давайки му указания как да се самоубие...И никой не го вижда, тези ампули просто така потъват в нищото, не се водят на отчет, след смъртта на пациента никой не забелязва наличието им в апарата...така ли лесно става наистина? Така ли всички умиращи имат достъп до машинката, която е на една ръка разстояние и могат да си играят с нея в зависимост от това колко точно им се живее? Силни бяха сцените, играта на Буковска просто е феноменална, Пеци също го видях да показва емоция, но останалото.... Stop Може да издребнявам, но това все пак е медицински сериал, за бичът на века вече говорихме Sad, цялата история с края на Виолета поне мен ме хвърли освен в недоумение, и в разочарование.
Същото ще се случи ако жената на Банков се възстанови напълно след толкова време в кома, има отлична памет и е в добро здравословно състояние. Sunglasses

# 212
Мери, изписаха ампулите за две гинекологични операции.
Мен друго ме притесни малко-обикновено болните нямат достъп до дозировката на морфин, той се заключва в специална кутия, точно за да не се стига до злоупотреби. Ама няма да придоряме толкова.

# 213
  • Другата България
Да, аз чух, че ги иска за две операции, но после не се ли търси някаква отчетност - на тези операции? Къде са въпросните ампули? Така ли безстопанствено може да се изпише нещо за нищо и никой после да не потърси отговорност за него? newsm78 И после тази спринцовка нали е останала в апарата с част от ампулите, просто се маха от /кой?/ и нещата приключват?
Сигурно издребнявам, ама ми бодат очите тези неща.
А това с достъпа на болните до опиатите просто беше върха.

# 214
Предлагам на "гения" , който консултира сценаристите , да поеме  Шумахер  , да не се мъчи повече момчето в кома .
Нашият специалист ще стане  световно известен  Joy hahaha

# 215
Предлагам на "гения" , който консултира сценаристите , да поеме  Шумахер  , да не се мъчи повече момчето в кома .
Нашият специалист ще стане  световно известен  Joy hahaha

Ели, бре! Много си лоша, ядях една вафла, като ти прочетох поста и се задавих, така се изхилих Joy
Грешката на Шумахер е, че не е женен за Банков, иначе досега да е рипнал Grin

Мери, Захариев наистина прави две операции, казва на сестрата да ги изпише, тя ги изписва, завежда и т.н., няма драма с тия медикаменти. Спринцовката също няма драма да е пълна, защото то не е въпросът колко е пълна, а с каква скорост се влива в пациента. Като не е изписано никъде, че са ѝ дадени пет ампули, а примерно 1 и като се види, че е празна спринцовката, никой няма да се усъмни.
Друг е въпросът, че после трябва някой да мине да върне обратно дозировката, за да няма съмнения, но вероятно ще заложат на това, че Виолета е умна и сама се е сетила. Но да речем, че това са литературни похвати и няма толкова да им връзваме кусури.
То ако знаеш с обществените поръчки пък какви са бакии, бедна ти е фантазията. Няма такова нещо в обществените поръчки, като непредвидени разходи, още по-малко пък да ти отпуснат финансиране за градинка и ти да ги пренасочиш за оборудване. Това са разходи, които никога не могат да минат после одобрението на финансиращия орган. Нито пък могат просто е така да си ги разпределят въпросните 50 хиляди. Могат единствено да надпишат фактури. Ама аз гледам да не задълбавам, че няма да му излезе края Grin

# 216
  • София
Много по-логично щеше да е обаждането от Германия да е с новината, че съпругата на Банков е починала. Ама не, зарадва се точно за 2 секунди на новината за бебето (даже не видяхме реакцията на Зорница на усмивката му) и хоп - телефонът звъни. Припомни ми звъненето в онзи хорър филм: "Предизвестена смърт"

# 217
Да, аз чух, че ги иска за две операции, но после не се ли търси някаква отчетност - на тези операции? Къде са въпросните ампули? Така ли безстопанствено може да се изпише нещо за нищо и никой после да не потърси отговорност за него? newsm78 И после тази спринцовка нали е останала в апарата с част от ампулите, просто се маха от /кой?/ и нещата приключват?
Сигурно издребнявам, ама ми бодат очите тези неща.
А това с достъпа на болните до опиатите просто беше върха.
То сега ще е върха да тръгне разследване за смъртта на Виолета и да обвинят Пецко.

# 218
Не виждам логика в това, че събудиха жената на Банков. Пълна фантасмагория е това и в този дух ми се струва ще тя ще бъде здрава и права.
Не смятам, че те имат бъдеще като семейство със или без фактора Зорница/бебе.
Не знаем какви са били техните отношения преди Ева да изпадне в кома и какво е довело до това, но ми се струва, че нещата не са били цветущи. Защото в противен случай Банков щеше да си стои кротко в Германия, колкото и да е безнадеждно състоянието й. Все пак става въпрос за една година, не пет или десет. Не мисля, че човек толкова бързо прежалва любимия, дори той наистина да е умрял, а тя даже и не е. Едно е да имаш някакви флиртове и авантюри, но съвсем друго е да заживееш с някого. Не мисля, че има как Банков да се върне в Германия при Ева все едно нищо не е станало, ще й каже аз малко забремених една докторка, ама щом си будна вече съм при теб. 

# 219
  • Другата България
Мери, Захариев наистина прави две операции, казва на сестрата да ги изпише, тя ги изписва, завежда и т.н., няма драма с тия медикаменти. Спринцовката също няма драма да е пълна, защото то не е въпросът колко е пълна, а с каква скорост се влива в пациента. Като не е изписано никъде, че са ѝ дадени пет ампули, а примерно 1 и като се види, че е празна спринцовката, никой няма да се усъмни.
Друг е въпросът, че после трябва някой да мине да върне обратно дозировката, за да няма съмнения, но вероятно ще заложат на това, че Виолета е умна и сама се е сетила. Но да речем, че това са литературни похвати и няма толкова да им връзваме кусури.
Какво се е сетила сама? Да я върне? Е нали е умряла, как ще я връща?
Значи сестрата ги изписва, но Захариев не ги влага/слага/инжектира на никого, това се вижда и се отчита/записва на всяка операция. И лекарствата се пускат/слагат от анестезиолога, не от оператора. Изобщо е съшито с бели конци всичко, няма да го коментирам повече, но за мене е супер измислено това със самоубийството. Биляна когато приспа пациента миналия сезон му го пусна в системата - така по го приемам. Това с Виолета беше неизпипано, също като комата и събуждането на жената на доцента.
То сега ще е върха да тръгне разследване за смъртта на Виолета и да обвинят Пецко.
Laughing Не вярвам. Всичко ще си остане така, въпреки нуждата от обучение по шев и кройка на сценаристите НИ.
И с Верчето и Борко се замотаха нещата, тия са в неплатен отпуск сигурно, за да консумират сдобряването си.

# 220
Много по-логично щеше да е обаждането от Германия да е с новината, че съпругата на Банков е починала. Ама не, зарадва се точно за 2 секунди на новината за бебето (даже не видяхме реакцията на Зорница на усмивката му) и хоп - телефонът звъни. Припомни ми звъненето в онзи хорър филм: "Предизвестена смърт"
Този момент ми разбива сърцето, както никой тъжен момент във филма досега. След всичко, което му се струпа на главата, след цялата болка, мъка, страдание, след безобразното му избухване и очевидно цяла нощ мъчително осмисляне на ситуацията, лицето му така хубаво, истински грейна, че ще си имат дете и всичко се сгромоляса точно за един миг.

Мери, не че се е сетила сама да си върне доззировката, а че сама се е сетила да я увеличи, та да се самоубие. Но си права, да, доста смело се разхождат с лекарствата напред-назад.

# 221
Истината е, че бяха 3.8 секунди. Щом се оказва в секунди радостта му е добре да сме по-точни, т.е. казвам, че двойно повече се е радвал Grin

# 222
  • Другата България
Мери, не че се е сетила сама да си върне доззировката, а че сама се е сетила да я увеличи, та да се самоубие. Но си права, да, доста смело се разхождат с лекарствата напред-назад.
Да де, сама я увеличи, но нали казваш, че някой трябва да я върне? По обясними причини Виолета няма да може, трябва да е друг. Кой? И този "някой" ще си мълчи, или няма да се усети, или и той ще е воден от благородни подбуди, за да не се мъчи жената? И най-важното - така до главата на умиращ ще е машинката с лекарството, което може да те избави от мъките по всяко време? newsm78
Спирам. smile3505 newsm10
Този момент ми разбива сърцето, както никой тъжен момент във филма досега. След всичко, което му се струпа на главата, след цялата болка, мъка, страдание, след безобразното му избухване и очевидно цяла нощ мъчително осмисляне на ситуацията, лицето му така хубаво, истински грейна, че ще си имат дете и всичко се сгромоляса точно за един миг.
Да, казах си - ето, ще е компенсация на това с първоначалната реакция, честно казано се изненадах като видях Огнянова в леглото - мислех, че си е отишла след това...хм, отношение, но ето - радост, щастие, положителна нагласа и някакво ново начало, и хоп - телефонът звъни някак международно. Ама веднага, няма време за щастие, трябва да ни е гадно и да има съспенс и при тези двамата, не може да останат щастливи толкова дълго време, четири месеца са им достатъчно.

# 223
Не знам какво е това вещество, което й даде Захариев, но доколкото схващам в нормална доза е болкоуспокояващо. Дори и да се зачуди сестрата къде са отишли тези ампули, ще предположи, че Захариев ги е взел за Виолета и ще си замълчи. А за машината може би при ново стартиране тръгва от 0 и няма как някой да види на каква скорост е била преди това. Но като цяло не мисля, че ще задълбават в това.  

# 224
...и хоп - телефонът звъни някак международно.
Бях обобщил преди, че след като ни зарадваха ще трябва и да ни шокират за да не заспим от скука. Така и стана - доста ни посъбудиха с това за съжаление.

Общи условия

Активация на акаунт