Здраве, щастие и догодина за ОКТОМВРИйската дружина - Тема 3

• 46 267
  • 723
  •   1
Отговори
# 135
Как да намеря тази Фб гр защото там съм по активна да ви следя

# 136
Много се плаши малкият от силен шум.Сега като почнат гърмежите по Нова година няма да му е добре на милото.
Аз все още приготвям по 120мл.Няколко пъти му правя 150,но не го изпива.Най много 135 е изпивал досега.

# 137
Леле леле какви режими и какво спане във вашите къщи.... чета ви и започвам да се питам какво не ми е наред, че ние нямаме режим. Когато майка ми му даде веднъж АМ изяде 120 мл, за кърма не знам, но го дърпам когато започне да се лигави. Дори връща по малко, което означава, че е напълнил коремчето уж. Вечер трудно спи повече от 3-4 часа, освен това и коликите са посред нощите. Вече е на 2 и половина и тежи към 6100-6200, на последната консултация беше 5840, роди се 3750. Сякаш си наддава добре.
На всичкото отгоре когато е буден иска в повечето време да е на ръце и е започнал да се надига сам напред с тяло и глава и с тези кг и това шаване луда ставам. Езика си плези постоянно и е започнал да се лигави доста. Още му е рано за зъби, но си лапа и двете ръце...голям инат ще излезе и мнооого приказлив. Горямо гукане е вкъщи, особено сутрин.
Все си мисля, че кърмачетата по-трудно спазват режим и така се успокоявам, че не е при мен проблема.

# 138
По-трудно е май, защото изцокват различни количества.

Тази сутрин ме събуди в 6.30 целия омазан в лига от вкарване на ръце в устата.

Не се шашка от звуци. На кучето, обаче, пиратките и фойерверките му идват много. Утре вечер ще падне голямо успокояване като затрещи за нова година.

# 139
  • София
Аааа моя няма режим, да не помислите нещо. Буди се, спи и яде тогава, когато му е кеф. Аз като чета в септемврийската във фейсбук как бебетата имат режим и се спазва всеки ден се шашкам чак.

# 140
Ради също не се струска - ест, ако кихна, докато я нося, подскача, но не реве.

Нас ни е трудно да ядем повече от 130 мл. Става само, ако предния път е яла по-малко и тогава следващото хранене си яде по 160 понякога.

Живи и здрави да са, да наддават... другото ще се оправи :Д .

Тя Ради има стабилен сън през нощта, но напоследък се буди от ПРЪЦКАНЕ :Д . Пръцка и се буди към 4-5 да яде, преди не е пръцкала така и си спеше доволно.

# 141
Аааа моя няма режим, да не помислите нещо. Буди се, спи и яде тогава, когато му е кеф.
+1

На всичкото отгоре когато е буден иска в повечето време да е на ръце и е започнал да се надига сам напред с тяло и глава и с тези кг и това шаване луда ставам. Езика си плези постоянно и е започнал да се лигави доста. Още му е рано за зъби, но си лапа и двете ръце...
И тук 1:1, даже като е на ръце задължително трябва да е изправен и да се оглежда наоколо, иначе веднага започва да мрънка и да недоволства.
При мен този скок в съня е откакто яде повече милилитри, както писа Ема. Дано така да се задържи, че бях луднала с това ядене, постоянно висяхме с шишето. Ама пък като повръщаше и ме беше страх да увеличавам и доста време си стоеше на 120 мл, а явно не са му стигали на хайвана.
Ето го сега пак спи, вече час и отгоре.
Голям зор с тоя сироп, плюе, мрънка, страшна работа.

# 142
Завидях на тези които хранят с АМ!Снощи пак я пробвах, само че с НАН.Не повярвах на очите си-цели 75мл изпи!Кърмих я в 20:00, АМ в 22:00 и като заспа тва дете....до сутринта в 6:00....аз щях да гръмна!
Изобщоо това кърменето си е загубена работа😩Аз съм изградила някакъв режим, но не е казармен както беше при баткото😂😂Все сме +/- 30 мин.
Единственото което още ме кара да кърмя е, че ми е толкова хубаво да я гушкам и да в гледам как цока😁Изобщо не вярвам ввъв вълшебните свойства на кърмата и бла бла...а и има мляко за две бебета, грехота е зорлем да го спирам🤔

Смятам да захранвам в края на 4-тия месец.
Майките на дами- излезе някакъв обрив по големите срамни устни, като подсечено ми изглежда, но няма другаде по дупето🤔 Сменям памперс на час, мия с вода, не ползвам кърпички, после с тампон със смрадлика почиствам, мажа с крем Здраве....вече 5 дни е така...какво още мога да направя?!Оставям при всяка смяна, поне 10-15 мин голо дупе, за да се проветри.

# 143
Нашия също иска често да е на ръце и то изправен, че да се оглежда. Особено вчера и днес с това тъпо къпане дето му направих в 3ч следобяд още не може да си оправи режима. Снощи от 3ч до 10:30ч въобще не мигна, наложи се да го държа 1ч в ръцете, че да поспи малко 😒 Довечера смятам след 20ч да се опитам да го държа буден, после баня, Та дано тая вечер да спи.
Между другото вие с какви спални чували сте и завивате ли бебета с други завивки, освен чувалите. Трябва вече да му купя някакъв, че взе много да рита и да се отвива, но гледам, че повечето зимни чували са без ръкав и се чудя защо. Няма ли да му е студено на ръцете? Не, че с одиалата стои завит де 🤔

# 144
Нашия също иска често да е на ръце и то изправен, че да се оглежда. Особено вчера и днес с това тъпо къпане дето му направих в 3ч следобяд още не може да си оправи режима. Снощи от 3ч до 10:30ч въобще не мигна, наложи се да го държа 1ч в ръцете, че да поспи малко 😒 Довечера смятам след 20ч да се опитам да го държа буден, после баня, Та дано тая вечер да спи.
Между другото вие с какви спални чували сте и завивате ли бебета с други завивки, освен чувалите. Трябва вече да му купя някакъв, че взе много да рита и да се отвива, но гледам, че повечето зимни чували са без ръкав и се чудя защо. Няма ли да му е студено на ръцете? Не, че с одиалата стои завит де 🤔
На мен зимния чувал ми е подарък, но както каза е с презрамки, не с ръкави. Аз и слагам и едно дебело одеало отгоре, но винаги си изкарва ръцете отвън това дете.
На въпроса с къпането винаги я къпя между 7:30 и 21:00. Нашата госпожица и без това не заспива нощен сън преди 00-01. Вече след банята рядко ми спи. Даже не знам утре каква Нова година ще карам, как ще я приспивам, тя щом усети, че не съм в стаята имам чувството, че веднага ще се събуди. Ще сме с бебефона, то е ясно, но за първи път тя ще спи през нощта без ние да сме в стаятс и ми е притеснено още от сегА.
 Аз към 5-ти месец ще започна със захранването.
Лорен много обича да я нося и да гледа.
Вчера ме побърка цял ден, цяла вечер и чак в 02:00 заспа. Чудя се защо беше толкова неспокойна, дали вярно хващат очи.
Ема, и нашите ваксини ги почваме на 08.01.

Последна редакция: сб, 30 дек 2017, 17:39 от TsvetelinaP

# 145
  • София
Аз не завивам ръцете изобщо под мишничките слагам ома чувал но не съм го ползвала още.
Не я мий всеки път . Аз само сменям памперса бърша с кърпи и новия не мажа с нищо.
Мисля в 6 месец д захранвам.
Надига се много вече ,  и иска все в очите да я гледаш и говориш .

# 146
Аз зсгъвам само с леко одеало. В спалнята е много топло и не искам да го претоплям. Дори и да е с отвити крака не ме притеснява, защото си е топло. Ръцете задължително да навън. Слагах го няколко пъти в чувалче, но се поти. За това за сега толкова.
Значи, като го изписаха нямаше ни едно одеало. Вече има 10 , всичките са му подарък Wink

# 147
На нас УНГ ни каза заради вродения ларингеален стридор детето да спи на не повече от 19 градуса, ние спим на 20. До колкото знам от 18 до 22 градуса е хубаво да спят бебета.

# 148
  • София
Да и ние макс 22 даже където спим не пускаме нищо. Пренасям я гола до банята и обратно с хавлията .

# 149
При нас е около 22-24 градуса, него го завивам с едно одеало, не много дебело и с олекотена завивка. Нощно време не пускам нищо да отоплява и е към 22 градуса.  Сега смятам да му взема зимно чувалче и да спи само с него.
В момента сме на гости на баба и дядо, тук е много топло, горят печки на дърва и е към 27градуса 😲 малкия стои по късо боди и всички врати са разтворени, а знам, че не е хубаво да стоят на много топло.

Общи условия

Активация на акаунт