"Сега и Завинаги" Asla Vazgecmem Тема 3

• 95 885
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
   Оправдавам я Нур, че се довери на Керем. Той е човекът, който се отнася добре с нея и я цени. Нормално е всеки наивен и добродушен човек да се заблуди от поведението на Керем. Доста хора го правят. Сляпо се доверят на някого. Винаги един човек трябва да има едно на ум и да знаят, че под повърхностната страна, се крие някой, който изобщо не го познаваш.

# 511
  • Пловдив
Не мислех да пиша дълъг пост, но май ще го направя. Първо ще започна с това, макар вече да съм го казвала  - обичам ги много и двамата - Нур и Ийт. Те са прекрасни светли души, но като всеки човек и те правят грешки.
Първо за Нур. Колкото и да разбирам желанието й да освободи Йит, толкова не разбирам как можа да повярва в безкористността на Керем. Та този човек й предложи да се омъжи за него когато още едва се познаваха. Кое точно я кара да вярва, че тези му чувства са изчезнали? Точно от него най-много трябваше да бяга. Да, държи се добре и какво от това? Не може да е бил лудо влюбен в нея до вчера и днес всичко свършило и има приятелски чувства. Тук е наистина безкрайно наивна и това не е заради добротата й, а по-скоро заради липсата й на опит. При все това, можеше малко да помисли.
Второ за Йит. Ами колкото и да съм влюбена в него, не мога да отрека вината му и не мисля, че е изкупил грешката с лъжата си. Нямам предвид несъществуващата изневяра, а това че не призна на Нур за жена си. Няма как да градиш нещо истинско, което в основата си започва с лъжа. Тук съм съгласна с Димана, че Ийт постави Нур в това положение. Не Иджлял и не майка й, а Ийт. Защото той е този, който е свързан с Нур и който носи отговорност към нея. Не стига че всичко започна с лъжа, ами какво направи след като се разведоха? Ходи да я притеснява и да вдига скандали! Ами че той я притисна не по-малко отколкото направи това Иджлял. Като си знаеш, че си виновен и безкрайно си огорчил и наранил едно чисто обичащо сърце, дай малко време на момичето да се съвземе. Да се отърси, да се успокои. Но не, той иска да си я спечели пак. Мисли, че се бори за любовта си. А всъщност го води основно егото му - тя да е негова. Но истинската любов не е това, истинската любов е да искаш  най-доброто за другия. Той просто трябваше да й даде време и пространство.
И така, двамата допуснаха грешки, а това се използва умело от Керем и Иджлял, които окончателно съсипват отношенията им.
И последно - Иджлял. Тук мога да кажа само едно - не е луд този дето яде зелника, а оня дето му го дава. Ийт й позволява да му се качва на главата. И защо, само защото е майка на детето му? Е нима е добър пример такава майка! Да беше я сложил на мястото й, всички щяха да са далеч по-щастливи, а най-много Мерт. Но не, оставя я да прави каквото си иска, но тук мисля че е намесено чувството му за вина. Мисля, че ако не се чувстваше предател спрямо нея, изобщо нямаше да толерира глупостите й. За което обаче пак е виновен той.  И се връщам на това с което започнах - няма как да се гради нещо истинско, когато в основата му стои лъжа. Ийт започна всичко с една огромна огромна лъжа към всички - към Нур към Иджлял и към леля си.  Мислеше, че така ще е по-лесно... Е, поне имаме филм за гледане сега Simple Smile

# 512
Поздравления, момичета!
Истинска дискусия  -  различни и искрени мнения!

За разтоварване - Толгахан  и участието му в различни телевизионни предавания и репортажи!  - продължение

# 513
Ситуацията наистина е много деликатна. Не знам кое може да се нарече правилно и неправилно в случая. Ийт си е прав за него,Нур за нея.Ако Нур имаше повече опит с мъжете,може би нямаше да се довери толкова сляпо на Керем. Но тя какъв опит има-любов изградена върху лъжа и постоянни жертви в името на любовта и Ийт. Непрекъснато потискване на чувствата,за да не нарани Мерт и болната уж Ийджлял. Тя е болна де /психично/. В даден момент разбира че,всички тези жертви и мъки са в името на нищо,тъй като Ийт уж й изневерил. Оттам идва Керем,който и звездите е готов да й свали,разбира я,не я упреква за нищо,иска да е щастлива. /Ние знаем целта му,но обективно пиша/. Нур- отчаяна и раздираща я тази нейна невъзможна любов с Ийт,какво да направи.?Ясно е че сили да замине няма,пък и игрите на Ийджлял и Мерт изиграха също голяма роля за решението на Нур. Тя наистина обича Мерт и наистина иска той да е щастлив. Помня в началото,когато видя двамата да приспиват Мерт и после каза на Ийт,че гледката-дете с родителите си е необяснимо красива. Момичето се бори със себе си,а всички знаем че вътрешната борба е най-силна. Никой не може да отрече че Нур не обича Ийт,та тя се притесняваше постоянно за него. Но може ли да бъде с него ? НЕ,не може,защото Нур е възпитана така. Примерно Ийджлял знае,че те дори чакаха бебе,но не, нищо не я спря,защото нея я е възпитавала великата Айтюл.. Вижте разликата само..
От друга страна много обичам разговорите между Джахид и Ийт, много смислени,без излишно казани неща, и най-вече истини. Джахид вижда колко страда брат му,но не му спестява истината,за което шапка му свалям. Нещата в следващите серии стават адски интересни и нямам търпение да ги обсъдим.

# 514
  • Пловдив
Започнах да гледам сериала с руски субтитри и чувам истинските гласове на актьорите, толкова по-въздействащо е! И оххх Толгахан какъв глас имаааа....

# 515
Здравейте Ийтки и Нурки,

Уф, най-после се е получил хубав дебат. Браво на вас! Разкошни сте! Разбирам, че тези които са писали са повече Нурки. И аз се присъединявам към тях. Това не го казвам с цел разделение, а просто си казвам позицията.
Браво на Димана, че с нейния пост "раздруса" темата. Обаче Емилия и тя не се даде, дори й направи литературен разбор на поста, което до сега не се е случвало в темата. Супер сте! Много се кефих като четях.
Добре, че днес шефът излезе за по-дълго в офиса, за да мога  да пиша, защото това се случваше само в петък, но да живее грипът. Смея се.....
Напълно съм съгласна с поста на Димана, прочетох го няколко пъти и разбрах много неща, въпреки по-съкратеното
изложение.
Напълно съм съгласна, че Ийт е виновен за това състояние около себе си. Бих опонирала тук Емилия, че първо Нур не се съгласяваше на това "двуженство", а когато разбра за лъжата си тръгна, той я догони и върна.След това тя подаде молба за развод, но той отказа и започна да я притиска с думите за любов, което бе несъмнено, но и доста безпочвено, предвид знаейки истината за себе си.  Много е гадно някой да ти твърди, че те обича, че си му съпруга и да не можеш да изпълниш нищо съпружеско/нямам предвид интимност/. Това се случваше между тях и тя бе принудена да търпи това състояние, което понасяше само с голямото си сърце и любов в него.
Рядко са такива жени като Нур, но ги има и в реала. Аз познавам две такива.
Наистина Нур се предовери на Керем, но мисля, че в този момент тя нямаше друг избор.
Много ви благодаря за постовете! Мисля изключително често за този сериал и тези сложни взаимоотношения между Нур и Ийт. Много често като жена се поставям на нейно място и разсъждавам какво бих направила аз и не мога да реша дали мога да бъда толкова себеотдадена на такъв мъж като Ийт, който ме наранява почти ежедневно, дори да съм безумно влюбена. Все пак човек си е индивид и винаги се задействат неговите защити. Няма лошо от доза егоизъм. Аз лично бих постъпила по-егоистично, но слава богу не съм Нур, нито в нейното положение. Лично като жена се възхищавам от нейната чистота и безусловна любов.
Моля да бъда извинена, ако съм засегнала някоя от вас с позицията си, не е лично отношение, а изкаване на собствените ми чувства породени от събитията в сериала и вашите постове.
Обичам ги и двамата, харесвам много Ийт, но не бих му простила такова поведение към личността ми, каквото той има към Нур. Много ми хареса определението на Димана за първата и втората и т.н. Имаше една такава приказка, че първата е царица, втората магарица или обратно, не си спомням, но горе- долу и при нашите е така.
Едната е на пиедестал, но не е обичана, другата е обичана, но е под пиедестала. Тогава и двете не са си на мястото, което искат, а са на мястото, което им е определил Ийт. И двете са умни, нито една от тях няма да се съгласи на подобно нещо, независимо от ширините. По всички ширини има подобна битка като при нашите хора, а има и по-дружелюбни отношения. Всичко е въпрос на възприятия. В нашият случай възприятията на Иджлял и мама са такива, че никога няма да допуснат да се случи голямото семейство, както иска Ийт. Никога няма да има разбирателство от страна на Иджлял и леля за чувствата на Ийт и Нур и най-вече за доброто на детето. Винаги ще се ползва детето като щит, за да се притежава бащата. Не може да има онези  интелигентни отношения, които съществуват на други места в по-голямо изобилие.
Спирам до тук, защото доста се отплеснах.

# 516
  Здравейте !

Оформила се е дискусия  bouquet  Гледам сериала , защото е динамичен , добър сюжет и актьорски каст .

Толга го знам от Лале деври  . Образа  на Ийт му лепна  Peace  Издразних се , когато под носа му Иджлял напрай спонтанен аборт и незабеляза  Shocked  Сценария е такъв .  Нур  бива наивност.... ooooh! Видя Керем и Иджлял  в кафенето   и повярва на лъжите му .  

Горкия Мерт с такава майка  !

# 517
Не мисля, че Нур се жертва толкова заради децата/ и заради тях/, по скоро я нарани факта че Ийт и е изневерил
Принудена с месеци да се свива в пристройката, да крие за брака си и да се съобразава с всички проблеми на Козан.В същото време каквото и да направеше не се харесваше на Ийт.В момента в който тя се опиташе да вземе живота си в ръце Ийт подивяваше.Тя търпеше стоически с месеци да гледа вечно увесената му на врата Иджлял, да бъде свидетел на ласките и , на целувките и на демонстративното и поведение и показност.Месеци наред Нур беше на втори план къде заради Мерт, къде заради Айтюл, къде заради Иджлял.Изтърпя всичко и накрая научава че едва ли не жертвата е била само от нейна страна и че в същото време Ийт е спал с жена си и че тя даже е бременна.Това сякаш отрезви Нур, накара я да осъзнае че едва ли не е била използвана, усъмни се в чувствата на Ийт, изгуби доверие в него.Все пагубни неща за една връзка.

# 518
 Заради изневярата  се стигна до тук . Такава нямаше  Нур и Ийт не го знаят .   Тя скоро ще го разбере .

# 519
Уффф, уморихте ми момчето! Не му стигат Иджлял,  Айтюл и Керем, сега и вие го разкостихте...

Но идва Видовден. От понеделник  ще ви гледам сеира. Ще се молите вие пак на Ийт ....

Страхотни сте, момичета!

# 520
  • Пловдив
Еми  Crazy  Joy
Аз да си кажа, че каквото и да съм написала, той си е моята любов и не бих се отказала от него!!! В крайна сметка, любовта затова е любов, да прощава грешките!

# 521

Емиии Hug Heart Eyes за главата сЪ фана  от нас  ooooh! Joy Joy

Фърат - не знам името на актьора ще играе във Врагът в моят дом .  Участваг още Аслъ Тандоан , Небахат Чехрие , Памир Пекин . Много добри актьори .

# 522
  • София
Според мен в реалния живот има доста наивни жени като Нур, но толкова влюбени и даващи всичко от себе си като Йит мъже няма.

# 523
Според мен в реалния живот има доста наивни жени като Нур, но толкова влюбени и даващи всичко от себе си като Йит мъже няма.

Има и такива мъже все още. Не е моят, но братовчед ми е такъв. Но темата за обичащият мъж е необятна. Едно знам от баба си, че когато един мъж обича, то е до гроб. Спомням си заглавието на един американски филм "Когато един мъж обича една жена". Обича ли веднъж мъжът истински една жена, то наистина е до гроб. Прощава всичко и я иска все по-силно и по-силно. Затова баба казваше гледай не ти да го избереш, а той да те иска и да те моли.
Баба ми е пристанала на дядо ми и до последно той я обожаваше. Това, разбира се  е друго поколение, но и в днешното има такива мъже.
Ийт е един от тях. По пътя на изясняване на любовта си с любимата, егото му направи много грешки, а много от неговите действия караха Нур да прави своите грешки. Два скачени съда на грешки, прошки, страст и любов.
По този трънлив път те осъзнаваха любовта си към другия. Моето заключение е едно и то е , че Ийт извади голям късмет, срещайки точно Нур. Тя го накара да извади на повърхността скритата любов в него и да я култивира.
Но това са все неща в бъдещите серии.
Да, ще дойде Видовден ,Еми го очаква за Ийт, но мисля, че ще има и за Нур. 

# 524
Привет! wavey wavey wavey

Гледам, гледам снимки и намирам малки разлики във веждите.Дали е ползван този инстумент?
Скрит текст:

С това не искам да кажа, че ми е чудно и неприемливо, напротив, просто виждам разликата.
И малко, като че ли са му запълнени бръчките на челото. Това е мнението ми от снимките, които знаете могат да се коригират. Но с какъвто живееш, такъв и ставаш. Предполагам Иджледа да е повлияла поне да си направи филъри.  Joy Joy Joy Забавлявам се в момента и моля, не ми се сърдете, защото  не целя да ви развалям настоението , а споделям наблюдения и някакви си заключения.
Няма лошо човек малко да се пипне оттук, оттам при добри хирурзи, особено, когато възрастта напредва.
Толга е все още доста млад, но си има вече белезите на умората и възрастта и понеже му е такава професията дълго време трябва да изглежда   добре, а освен това е бил и манекен, а те са си доста суетни, та затова започнах да си мисля в тази посока и предположих, че вече е правил намеса върху визията си.

Няма да се учудя понеже той също така доста си замазва лицето на селфитата. 😅 Пък аз никакви недостатъци по лицето му не виждам. Явно има някакъв комплекс...

Общи условия

Активация на акаунт