Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 46

• 97 790
  • 738
  •   2
Отговори
# 660
Оф, днес нещо не ни е ден. Нещо май е в лека депресия, защото го задушава, а лекарят му намали дозата лекарство което пиеше за белодробната си болест, и сега се притеснява, че ще отложат хемото.
Опитах да го успокоя, но не става. Давам му вас за пример.

# 661
Няма смисъл, излезте някъде на разходка ......
Изтегли интересни филмчета....
Измислете нещо , което ще ви накара да мислите за нещо друго освен за болежките и на двамата .
Пък ако отложат химиото - може да е за добро  Hug
Всеки има такива дни  Hug bouquet

# 662
DZ, мерси мила, че намираш време за нас.
Пробвах, но не лежи си в леглото и нищо не искал.
Ако и утре е така ще звънна тайно на личния да му се обади той и да го поободри.

# 663
Горкия
Дано да излезе от това състояние скоро  Sad

# 664
Случайно най-добрият му приятел дойде. Този човек сякаш знае точният момент кога да се появи.
DZ, сякаш от тебе дойде лъчът ободрение 🌺😍

# 665
Едва ли е от мен :*
Друг път като изпадне в такава дупка -звънкай на приятеля Simple Smile

# 666
А от теб е усетих позитивният полъх от към теб да идва и ето довя човекът.

# 667
  • София /Абсурдистан
DZ, мерси мила, че намираш време за нас.
Пробвах, но не лежи си в леглото и нищо не искал.
Ако и утре е така ще звънна тайно на личния да му се обади той и да го поободри.
Ооо я го хващай за ушите и при джипито да му предпише някакакъв лек антидепресант за справяне. Не е срамота, човек някак трябва да може да се справи с това. То на мен хем това ми е и професията, пък и аз си взех, какво толкова, мозъка трябва да му се помогне да се справи, щом не успява сам. После ще го спре, като му дойде времето. При нашата болест не трябва да се допуска депресия. Дано да е само реактивна депресия, ако е такава, ще мине, споко.  Hug

# 668
Spirit Crusher, я горе главата :*
Как да си никому нужна. На нас си :*
Ако имаш почивка през седмицата свиркай за по едно кафе :*

Няма смисъл, много сладък пухкавелко имате :* Ще се оправите и двамата :*

niki376 , това че си говорим за моренце не означава , че сме ОК.
Въпрос на вътрешна нагласа.
На 10ти ще ми назначат и моята химия , но това не значи че не мога да мисля за лятото :*
Имай вяра на лекарите и не се притеснявай Hug

DZ благодаря ти, много си мила и духовита

# 669
  • София /Абсурдистан
Ох пухкавото коте е жестоко! Как обичам да гушкам маци!
Ето го и моят разбойник http://gallery.ru/watch?a=xyV-fheE  Heart Eyes

# 670
Lady, много смешен мокър.
Колкото и да му е криво на човек тези малки същества могът много бързо да го разсмеят.
Много ви благодаря веднага ми разведрихте вечерта 🌸.

# 671
  • София
Колкото и да му е криво на човек тези малки същества могът много бързо да го разсмеят.
А може и да не е в депресия, а просто да се чувства отпаднал и да няма сили. А оттам и да няма желание за разходки. Случвало ми се е и на мен. Но като се случи на мъжа ми, отказвах да повярвам.
 А беше много сериозно.

# 672
  • Варна
А може и да не е в депресия, а просто да се чувства отпаднал и да няма сили. А оттам и да няма желание за разходки. Случвало ми се е и на мен. Но като се случи на мъжа ми, отказвах да повярвам.
 А беше много сериозно.

Има и такива моменти и дано минават и си отминават бързо. По време на химията кво ми стана изведнъж... хем имах желание и да си се разхождам, то времето едно хубаво, прекрасно, есенно, варненско, наизлезли ми ти там някви мигриращи благодатни рибки като сафрид, зарган, чернокоп... как да не нахлузиш шапката на главата и да не метнеш въдицата на рамо. Мъжът ми ме ръчка и припира... и на мен самата ми се ще някак си... ама като си знам нааканото дупе... как да рискувам да се отдалеча от санитарен възел на повече от 5 метра. Онези дни прекарвах или в кенефа, или в леглото, или на бързи прибежки между двете горещи точки и си беше гнусна тотално обезкуражаваща работа, но си мина по реда... Скоро имах пак един такъв момент, който обаче просто от параноя сама си поставих диагноза едва ли не, а то се оказа нещо съвсем очаквано. Близък човек ме вдигна от леглото не с думи, а с внимание и подход. На моменти ставаме досущ като малките деца, за които важи в пълна сила оная приказка: "Не стават това, което им кажеш, че трябва да бъдат, а стават това, което им покажеш" Свекито просто дойде на гости, развихри се жената, едни цветя почна да сади, едни первази да ми бърше, котката да сресва, плетки да плете... брех... че като се заразих покрай нея изведнъж от някъде сили ми дойдоха и като граната гръмнах от енергия.

# 673
  • София /Абсурдистан
Благородно завиждам на всички, живеещи до морето.

# 674
Здравейте, майка ми направи четвърта предоперативна химиотерапия.Изследва ли са СА15-3- резултат -7.Какво мислите, не трябва ли да е завишен? Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт