Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота!! Тема 43

• 78 838
  • 727
  •   1
Отговори
# 420
Днес бях на преглед и обещах да споделя как е минал. Д-р Корновски (старши) твърди, че е напълно сигурен, че няма злокачествен процес и едва ли не сериозен проблем няма. Само дето дори нямаше колпоскоп да ме прегледа, а си извърши нормален преглед, както и ехограф. Странното е, че не е сигурен дали съм в цикъл Thinking  или съм била точно преди или в началото съвсем. Изпраща ме при сина си Явор Корновски на преглед, тъй като бил по-голям специалист. Биопсия не била нужна, нераждала съм и нямало смисъл от такива манипулации като се виждало и с просто око, че не се развива злокачествен процес. Питах за цитонамазка - и тя не ми била нужна.... Посъветва ме да отида при сина му, за да ми направи крио-то. Кървенето било от повърхността на шийката. Тотално съм объркана и честно казано отново не вярвам. Как така няма нужда от цитонамазка?! И не знам...вече започвам да се съмнявам във всички, че просто търсят изгода - ето днес например, аз отивам при него - той ме праща при сина си Hushed Според Корновски ще направя процедурата и край на проблема ми. Долу горе се чувствам както преди прегледа - объркана и неудовлетворена Sad

# 421
  • Бургас
На мен ми излязоха резултатите от микробиологията. След втори колпоскоп - добре изглеждаща шийка, пап 3А, сега сигурно ще има лечение. Моята АГ дори и секрет взима под колпоскопски контрол.
В МБ е записано:
lactobacillus spp < 10*5, единични
множество епителни клетки
clue cells 3-4 на поле при увеличение 1000
единични левкоцити при увеличение 1000
данни за смесена/полиморфна/ инфекция с преобладаващи gardenela varginallis
негативна за кандида, трихомони
изолират се enterococcus faecalis - 10*4-10*5
Микоплазми и  уреаплазми - отрицателно

До тук разбирам, че съм направо подвижен бацил. Имам хем БВ, хем ентерокок. Това ми е първа среща с БВ.
Имам антибиограма за ентерококите - резистентни съм към всичко освен аугментин и ампицилин. /супербуби някакви/. Явно някак съм събрала всичко де не се предава по полов път/освен гъби/.
За лактобацилите само не ми е ясно какво значи резултата.

M0n17y, този доктор звучи супер нелогично. Но пък уж е светило варненско. Аз пътувах често до Варна преди три години. Малкия ми син е заченат благодарение на др.Емин в клиника Радост. Доста съм доволна от него. Даже ако имах шанс сега бих ходила при него, но пътя си е много.
Друго четох: Във Варна има апарат Лувива.

Gvendolin72, на това му се казва добра новина. Лошото е, че те сбъркаха докато стигнеш до нея.

Последна редакция: пт, 02 мар 2018, 15:32 от MeMyselfI

# 422
Гуендолин, радвам се за теб! Всичко ще си дойде на мястото!

Vesi21, аз като отидох за горенето бях пети ден след цикъл, как така през десет дни цикъл, възможно ли е такова нещо? Твоят доктор как ти го обясни? Странно, ако прегледът и обгаряне ти могат са предизвикат цикъл, но при мен ерозиото е много голямо, по думите на доктора. Аз нямах много време за губене и трябваше да реша бързо да действам. Но цитонмазката и колпоскопът ми бяха хубави. И пак се стигна до горене, така или иначе.

# 423
M0n17y, аз пък виждам логика в препоръката му да направиш криотерапията Hands V Трябва да се спре кървенето, за да може ако се вземе цитонамазка , то тя да даде адекватен резултат. За мен това е стъпка ако не към решаване на проблема ти, то поне е предпреамане на действие в тази насока. Hug

MeMyselfI
, не си ходещ бацил Hug gardenela varginallis са анаеробни бактерии, които причиняват вагиноза, като нарушават нормалната микрофлора и заемат мястото на лактобацилите .
Ентерококите от своя страна са нормален обитател на чревния тракт, заедно с Е.коли . Случва се  да попаднат на неправилното място и да направят инфекция.  Добре е ,че имаш антибиограма и можеш да бъдеш спокойна, че ще се лекуваш адекватно.

# 424
Marsia_K, а дали е редно да правя криото преди прегледа при д-р Карагьозов? Не мога да взема вече адекватно решение. А друг е въпросът, че идеята на Корновски не е съвсем като твоята, както казах според него изобщо не е нужно да се пуска цитонамазка, което мен много ме озадачи. Ще опитам да осмисля нещата и не знам накрая може и да отида да я направят, само после Карагьозов да не ме увика.

# 425
 Това е риска на ходенето на много и различни мнения. Понякога вместо да помогнат те допълнително объркват пациента. Пак ще напиша , че според мен и да се направи сега цитонамазка, то тя ще бъде незадоволителна и шанса да даде фалшиво висок резултат е голям. Това най-вероятно мисли и лекаря и затова е казал, че няма нужда от нея. Трябва да намериш лекар, на който да вярваш и с когото ще се чувстваш в сигурни ръце.
 Не познавам работата на нито един от въпросните лекари,просто ти давам добронамерени съвети и се надявам да бъда полезна по някакъв начин с тях  Hug

# 426
M0n17y, кога ти е часът за Карагьозов?

# 427
M0n17y, кога ти е часът за Карагьозов?
Чак на 16.05.18г. Sad

# 428
Момичета, някакви отзиви за доц. Петя Костова? 🤔Като специалист и като птношение?  Благодаря!

# 429
Някой като моя случай? 4 дни след обгаряне на ерозио имам кървене като цикъл, което си продължава вече цяла седмица... Докторът каза да чакам да спре, явно не е странно. Но защо не казват за такъв ефект... Нямам болки или нещо такова, просто все едно отново съм в цикъл толкова скоро. Някой с някакво мнение? Ще се радвам!
Точно същото се получи и при мен. Гори ми го д-р Станков. Имах ектопия без признаци на атипизъм, не ми взима биопсия, защото нямало смисъл. Според него след прегледа ми беше дошъл цикъла.
И аз бях така около седмица след лийпа, спряха ми го с дуфастон . Говори пак с лекаря си !

# 430
Благодаря, Малинка!
Каза да чакам, обаче реакцията му изобщо не ми хареса. Днес вече съм добре. Буквално цяла седмица си ме изкара.

# 431
  • София
strawberry, при мен самото горене беше към 7-8 ден, и към 12 получих кървенето. Много се шашнах и директно отидох на преглед. Направи ми вагинален преглед, каза, че кървя от матката и обгарянето е супер. Понякога се случва цикъл на кратък период, знам ли.

M0n17y според мен ела в София, доколкото знам в онкологията преглеждат без час и правят веднага цитонамазка. Карагьозов не е единствения специалист, избери лекар и идвай - аз ходя при Станков в Шейново и съм доволна, момичетата хвалят Димитров, има още много други в началото на темата. Струва ми се несериозно без преглед с колпоскоп и кървене от шийката да са толкова категорични за процедурата. Тя най-вероятна ще е и с диагностична цел, но не разбирам - имаш ли изменения, че да ти предлагат криотерапията, какви са?

# 432
Момичета, мили днес плача, но от щастие...накратко:
Днес отидох при гинеколожката при която ходя понякога за да ми вземе нова цитонамазка  с идеята да я занеса в онкологията при Доцент Милев.
Доцента видя цитонамазката и каза, че съм отличничка и няма нищо такова от това което е написал Ганчев... Отиде да вземе и стъкалцата от вчерсшната ми цитонамазка и от нея няма нищооо... И от двете съм ПАП 2.. И Милев и Кюркчиева се ядосаха от цялата тази история и голям скандал спретнаха на "ДОЦЕНТ ГАНЧЕВ"... Ето ви и резулата.... Боже не го проумявам всичкото това нещо! Изводи си направете!
Браво! Много се радвам, сигурна бях, че всичко е наред, само дето се притесни много и е нормално. Здрава си, успокой се сега и се наслаждавай на живота.Heart Eyes

# 433
Днес бях на преглед и обещах да споделя как е минал. Д-р Корновски (старши) твърди, че е напълно сигурен, че няма злокачествен процес и едва ли не сериозен проблем няма. Само дето дори нямаше колпоскоп да ме прегледа, а си извърши нормален преглед, както и ехограф. Странното е, че не е сигурен дали съм в цикъл Thinking  или съм била точно преди или в началото съвсем. Изпраща ме при сина си Явор Корновски на преглед, тъй като бил по-голям специалист. Биопсия не била нужна, нераждала съм и нямало смисъл от такива манипулации като се виждало и с просто око, че не се развива злокачествен процес. Питах за цитонамазка - и тя не ми била нужна.... Посъветва ме да отида при сина му, за да ми направи крио-то. Кървенето било от повърхността на шийката. Тотално съм объркана и честно казано отново не вярвам. Как така няма нужда от цитонамазка?! И не знам...вече започвам да се съмнявам във всички, че просто търсят изгода - ето днес например, аз отивам при него - той ме праща при сина си Hushed Според Корновски ще направя процедурата и край на проблема ми. Долу горе се чувствам както преди прегледа - объркана и неудовлетворена Sad
[/quote
Е как така от шийката, пък не била необходима цитонамазка, а пък колпоскоп според мен е задължителен! Отивай при друг.

# 434
Цитат
M0n17y според мен ела в София, доколкото знам в онкологията преглеждат без час и правят веднага цитонамазка. Карагьозов не е единствения специалист, избери лекар и идвай - аз ходя при Станков в Шейново и съм доволна, момичетата хвалят Димитров, има още много други в началото на темата. Струва ми се несериозно без преглед с колпоскоп и кървене от шийката да са толкова категорични за процедурата. Тя най-вероятна ще е и с диагностична цел, но не разбирам - имаш ли изменения, че да ти предлагат криотерапията, какви са?

Ами на колпоскопа миналата седмица нищо не каза д-рът. Външно май не се виждали. На снимка от колпоскоп преди 6-7мес при Корновски младши пише само "ectopia colli uteri" - за криодеструкция - това е.

Общи условия

Активация на акаунт