Фентъзи и фантастика - Тема 13 - Номинации

• 53 479
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
"Играч първи, приготви се" ме привлича толкова, колкото и "Библиотеката на Въглен връх", т.е. никак Sunglasses
О, значи ще ми хареса Simple Smile Библиотеката ми е фаворит!

# 166
  • Майничка
Едва ли бих гледала филма по "Играч първи...". Книгата толкова ми хареса, че май ми е напълно достатъчна.
Нещо зациклих на "Сияйни слова" на Сандерсън, дочетох го, но всичкото герой яко ми досади. Взе да става като "Колелото на времето".
Обаче си открих непрочетено десертче от Сандерсън, криминално разказче "Стоп-кадър", дори не помня кога съм го сваляла. Опаковка в опаковка, направо бонбонче, нищо общо с километричните цикли.

# 167

Харесва ми корицата. Другото хубаво е, че е цели 224 страници. Ако Егмонт решат все пак да я издадат, предполагам, че ще я докарат до към 260 страници с преформатирането на текста.

# 168
  • София
Ммм да, не е лоша корицата Simple Smile
Хахаха - какво преформатиране Simple Smile 40 стр отгоре... Simple Smile

Аз се загледах днес, че Паоло Бачигалупи пуска нова книжка, този път си е фентъзи - https://www.goodreads.com/book/show/35297399-the-tangled-lands надявам се и на бг да я пуснат, но ако ли не си я записвам да я чета на английски поне.

# 169
Ммм да, не е лоша корицата Simple Smile
Хахаха - какво преформатиране Simple Smile 40 стр отгоре... Simple Smile
Че защо не. Българското печатно издание на крила и разруха е 824 страници, а оригиналното е 699 страници.
Аналогично е и с ярост и мъгла : българска - 720 страници, оригинал - 624.

# 170
Може би от спецификите на езика идва тази разлика, не виждам да ползват по-голям шрифт. А и печалбата е в намаляването на обема..

# 171
  • София
Може, може и от езика наистина да е. Все пак е достатъчно според мен, ако има истински интерес към поредицата да я пуснат... не все пак 50-80 стр. Приличен обем е.

Аз нещо вече нямам търпение да попривършвам Night Angel - почна доста добре и с всяка следваща страница отива все повече и повече в  типично тийн четиво тип Клеър, Маас и т.н. то едни либовни драми, едно чудо на чудесата настана Simple Smile Много му личи, че му е първата поредица това на Брент...

# 172
Много съм доволна от "Мечокът и Славеят“. Най-вече ми хареса главната героиня, силна, смела, решителна с добро сърце. Женски главен образ който от много време ми се искаше да срещна във фентъзи роман.

# 173
Мога ли да я сваля от някъде? С доста добри отзиви е за пореден път.
Аз сега почнах Четирите цвята на магията, не знам дали тук беше препоръчвана или просто съм я видяла някъде, но ми харесва. Прилича ми на Стъкления трон, но е много приятна.

# 174
Мога ли да я сваля от някъде?
Аз я четох на хартия, не съм я виждала в торентите.

# 175
Като стана въпрос за славеи, се сетих за един много любим разказ - "Славеят на Майкъл" от Орсън Скот Кард. Има го в читанка.

# 176
"Мечокът и Славеят" виждам, че е детска. Между другото, това прякори ли са? Защо славеят е с главно С, когато е членуван или нещо аз съм в междучасие?
А, по същество, исках да попитам за каква възраст е книгата?

# 177
  • София
Аз по принцип последните години съм в пълен шах с членуванията в заглавията на книгите... Simple Smile
Хъм, "Мечокът и Славеят" беше номинирана във Фентъзи в ГР, не в детските, не и YA...

# 178
"Мечокът и Славеят" виждам, че е детска. Между другото, това прякори ли са? Защо славеят е с главно С, когато е членуван или нещо аз съм в междучасие?
А, по същество, исках да попитам за каква възраст е книгата?

Мечокът и Славеят са имена на приказни/магични същества. Аз също се учудих, че я водят детска книга, в библиотеката ни е в детския отдел, но за мен това не е детска книга. Може би  YA.

# 179
Много благодаря за отговорите. Ще я сложа в моя списък Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт