Варна-помощ за самотни майки и социално слаби семейства

• 17 209
  • 266
  •   1
Отговори
# 120
Получих съобщение лично от една майка, живуща в Кайсиева. Молбата й е ако някоъ е чувал за квартира в района, някаква работа, каквато и да е, подобни, защото е с едномесечно бебе и се разделили с приятеля... Та аз въобще нямам време да се срещна с нея дори, ако има някоъ мама от района такава въозмжност, да пише, ще осъществя връзката...
Има ли кой да и гледа детето, докато работи? Например от 17 до 23:30 часа?
Ако да, свиркайте на лични, поне почасова работа може да намерим.

# 121
Ако няма къде да живее, както е в случая на другите майки може да отиде в този дом за срок от най-много 6 месеца, докато си намери работа и квартира. Трябва да мине първо през социалните обаче. Можем да разпитаме Роси как става. Там приемат, ако всички други опции са невъзможни.

Ох ами аз писах и спах. 30-те лева са в срок и скътани на сигурно, докато се реши кога ще се харчат.

Списъка с нещата които мислим да купим. Да уточня, че кухните които ползват са 3 и нямат право да си ги ползват. По тоя повод вместо по 2 може би по 3 да купим от пакетите.

1 пакет памперси размер 5
1 чувал с картофи ~ 20 kg.
2 пакета леща
2 пакета ориз
2 пакета боб
моркови
2 кг банани
2 кг ябълки
сол
захар
олио
нишесте
фини овесени ядки
оцет
елда
жито
2 пакета прах за пране Тео бебе

Молбата ни е, ако някой може да осигури някое от тези неща, да не се дават парите за тях, а за нещо друго. Ако се сещате какво да се добави в списъка моля дайте съвет. Чакам още размерите на другите бебета, за да им запиша какви памперси.

Това, което ме притесни, докато бях в дома е, че те някак си чакат на готово, малко като сирачетата от домовете... Струва ми се, че някак си те не разбират, че са там за съвсем кратко и че трябва да мислят какво ще правят после...

Облаче, аз ги предупредих, да си гледат сроковете... сори за чая трябваше да го изхвърля понеже бил с изтекъл срок. Ако знаех, че ще става нямаше да допусна  Embarassed Пюрето беше съмнително и също беше хвърлено. Ами нормално, хората все пак са помогнали... Може би следващия път, ако има такива храни ще ги преглеждаме предварително, за да не се получават такива неща.

Дома не успяха да ми кажат откого е финасиран. Но мисля, че е от социалното министерство. Не съм сигурна. Трябва да се иде във време, когато има човек можещ да обясни детайли. От вратата бяхме посрещнати с думите. Оправяйте се с майките, аз нищо няма да взема... То добре, ама ако носихме нещо като дарение за дома, за да остане за следващите майки  newsm78 Хубавото е, че когато на някое бебе му умалеят дрешките ги дават на по-малките. И с играчките донякъде е така.

# 122
За обезщетенията незнам... по-скоро не. За другите майки незнам. Роси кара с 89 лв. (дори не са 100). Може би е взимала майчински само първата година, ако не се е водела на работа. Тя е била студентка, докато е била бременна.

Разпитах за карти за транспорта... няма за социално слаби, в която категория попада Роси. Ако обаче има други като нея да знаете и да им кажете, че социалните могат да им издадат карта за пътуване с градския транспорт безплатно. Каза ми го набързо някаква жена работеща към Градски транспорт. За колко линии и при какви условия ги издават незнам. Някакъв лист им давали или нещо подобно. Ще ходя на допълнителен разпит на 27-ми или когато работят след тази дата. Социалните са за  #2gunfire Адвокатите може би трябва да дадат съвет, защото социалните май си спестяват разни неща, които се полагат на такива хора.

# 123
Момичета, моля ви за подкрепа и подпис! Вижте тук!

# 124
Иви имам 2 пакета елда,но никъде не пише срок на годност.
Мога да осигуря сол,леща,ориз,нишесте!
За кога трябва да ги осигуря и къде?

# 125
Абе, аз понеже съм малко тъпа искам да задам някой друг въпрос , че някой неща не ги доразбрах  Embarassed
1 Как се е оправяло това момиче преди да ви срещне ?
2 Нали соц . майченство е една година ? Тя с какви пари живее в момента ?
3 Абе март месец има ли сняг във Варна ?
4 Моето дете е голямо и не е на памперс , ама когато ползвахме тая марка бяха най-скъпите памперси  Thinking защо Роси не мине на по- евтини памперси ?
5 Абе ако нямаш с кво да храниш детето си  дали толкова ще избираш , кухнята не ставала , бисквити само с растително масло , кълнове и т. н. ?
6 .............Мисля, че тя таи надежда бащата да се върне при тях, защото не иска да си сменя педиатъра. ................  това не го разбрах какво общо има бащата с педиатъра ?
7 На година и 3 месеца не трябва ли детенцето да ходи ? На тая възраст децата не ходят ли вече ?
8 Защо ще обработват бащата да се връща при тях ? Аз ли не съм в час , ама ами щом не иска да е с тях за какво ще го търсят ?
9 Как така е била студентка и е в живяла във Варна в Косерваторията няма задочно обучение или е учила нещо друго ?
Не че не искам да помагам , но по ред причини съм доста мнителна в последно време  Blush Надявам се да не засегна някой с въпросите ми  Praynig

Последна редакция: сб, 27 май 2006, 01:58 от aq_kiara

# 126
Абе, аз понеже съм малко тъпа искам да задам някой друг въпрос , че някой неща не ги доразбрах  Embarassed
1.......
Ужасна си!  Flutter Не е за вярване, но като обсъждахме в къщи случая възникнаха същите тези въпроси. Ето и моето мнение: всичките въпроси са си съвсем на мястото. Аз ако бях, щях отдавна да съм му теглила една яка на таткото и да съм се спасила надалеч. И без това не знам има ли шанс да се върне на работа, окъдето са я изгонили, когато е била бременна. Но всеки човек е различен. Според мен тя е малко... как беше думичката, синоним на странно, дето не звучи обидно? Абе и глупаво, и наивно, и детско... и в същото време момичето си отстоява принципите, доколкото е възможно. Все пак е само на 23. Но е факт, че момичето (и домът) съществува, мамите са говорили с някакъв социален работник... и е в тежко положение. И е хубаво да и се помогне да се изправи на крака (дай боже и тя самата да иска да го направи!)

# 127
....и е в тежко положение. И е хубаво да и се помогне да се изправи на крака (дай боже и тя самата да иска да го направи!)
И аз мислих по въпроса, да положението е тежко, но не мислиш ли, че в такова положение не би могъл да имаш кой знае какви претенции. Направи ми впечатление как особено с два пръста погледна и попита каква е храната, която Мира й донесе като пренасяхме багажа! Добре, аз също не ям кой знае колко месо, Цецо също яде изключително рядко, но ако съм в такова положение и ми донесат храна на крака ще целувам крака дето има една приказка, ще благодаря, пък ако има месо ще го махна и ще изям другото! Другото, седя в колата като пън, докато търсихме кой е блока на дома с момичетата и соц. работничка! Все пак става дума за нейния живот и мястото, в което тя ще живее...заинтересованост не видях! Трето, почувствала се с ограничени права?!?!! От какво, че ще казва излизам и кога ще се прибере ли на жените в дома? Спореде мен си е малко нагличко! Когато си в безизходица не можеш да имаш такива претенции.
Мисля, че тя изобщо не разбира защо и докога е там! Има само 6 месеца да си стъпи на крака, т.е. да си намери работа, да си даде детето на ясла! Ясла има на 2 мин от дома! Това е стъпването на крака! А, не имам нужда от еди какво си и ние да се втурнем да осигуряваме тези неща, че и на другите майки!
Но май не мисли за тези неща, а продължава с безплодни копнежи за връщането на бащата!!! Който пък явно е по-голямо бебе от малкия Велин!
Та стигнах до извода, че не може да се помогне на човек, който не иска да си помогне сам! Или както е казано, помогни си сам, да ти помогне и Господ!

# 128
Единственото за което ми е странно е,че тя има възможност да се върне в Пловдив при родителите си,които могат да и помагат,но тя не иска,защото таи надежди за бащата на който въобще не му пука.
Дано се позамисли и реши кое е най-доброто за тях!

Иви питането ми остава!

# 129
  • София
Та стигнах до извода, че не може да се помогне на човек, който не иска да си помогне сам! Или както е казано, помогни си сам, да ти помогне и Господ!
С това съм абсолютно съгласна. Опитваме се да помогнем на многодетна майка в нашия квартал. Но тя не иска да й намерим работа, тя иска пари.
За мен помощта е да може човек да стъпи на крака, да се поокопити малко, и да почне сам да се "бори".
Бях ви писала за обувки на тази майка. Никой не ми каза "може" или "не може".

# 130
Иви,а тя как си плащаше квартирата досега?(Там,където живееше със студентите)

# 131
Бях ви писала за обувки на тази майка. Никой не ми каза "може" или "не може".
Дай пак номера, пропуснала съм.
Небесна, какво стана с майката от Кайсиева, пита ли я?

# 132
  • София
Бяхте писали 36. Аз преди години носех 36, мама също.

# 133
Тъжно ми стана, като прочетох някои от последните постинги. Как се всява зрънце на съмнение в една благотворителна акция. Не  важи ли принципа: '' Ако можеш да помогнеш - помогни, ако не - не навреди'' ?

Как е оцеляло момичето? Само тя си знае, но чест и прави ( и на другите мами в приюта), че не е изоставила детенцето си!

Защо се държи неадекватно? Знам ли, една млада  жена на 23 години, отдавна подминала граница на физическо и душевно изтощение едва ли ще е много адекватна.  Някои се мобилизират от трудностите, някои се сриват. Да се включат мами-психоложки, щом е толкова съмнително.

Защо да не се помогне и на другите мами в дома? В тази акция сигурно ще се включат много хора от цяла България, поне дрешките ще има за всички бебчовци.

Защо мама не яде месо, нали е гладна? Един вегетарианец има друго мислене, да се застъпят мами-вегетарианки. И едва ли е редно да се очаква мама да целува краката на който и да било, нали говорим за благотворителност.

Да се предлагат храни с неизвестна трайност?  За бога, та нали тези храни отиват за бебета! Значи за мое не става, а за чуждо - тамън. А за изминала трайност изобщо не коментирам.

Защо детето е с Памперс? Ами иди му обясни на бебешкото дупе, кое е скъпо и евтино, та да не се обрива.

Защо момичето не търси родители? Може тук идва  момента да бъдат открити. Вероятно да не знаят къде е и какво и се случи, може би я е страх че не е оправдала надеждите им, може би.

Защо още се надява на бащата на детето? Може би е от онези последни безнадежно влюбени романтички с голямо сърце, имащо сили да прощава.

# 134
Бих помогнала , ама вече малко множко ми дойде от помощи за хора чакащи наготово  Crossing Arms дано въпросното момиче не е от тях  Thinking
Добре де ама в цялата история има неща който ме карат да задавам въпроси  Blush Ок  тя е на 23 години от 3 години живее във Варна завършила е Консерватория , била учителка в музикално училище , обаче в Консерваторията се учи 5 години за бакалавър и то редовно няма задочно , та тя на колко години е почнала да учи та е успяла на 20 години да завърши  newsm78 може и да е маловажно , ама пък съм любопитна  Blush
Ами това , че е вегетарианка по-силно ли е от това , че е майка ? Ако вие или някой друг не е даде пюрета , каши и т. н. като е вегетарианка ще избере детето и да гладува , но в никакъв случай няма да му даде месо ли ? Е , пресилено ми се вижда  Wink
За памперсите , ами като се обрива детето от по- евтини памперси вече е топло не е чак толкова малко детето като няма средства защо изобщо не махне памперсите ?
Много е лесно да седнеш и да викаш помощ помагайте  Simple Smile
Познавам доста майки който нямат средства и едва свързват двата края , гледат децата си с изтърбушени памперси , който перат и слагат в тях тензух , не са оставили децата си, но и нямат претенции към вида на помощите който получават благодарни са и на малкото което могат да им дадат хората .
Това с обработването на бащата не ми е много ясно хич дори  Thinking
Дали ще се върне при родителите си , ами невярвам да го направи докато и помагате най-малкото защото така е по-лесно .
Във форума има много самотни майки който още преди годинката на детето си са се върнали на работа защо ли ? А това момиче като чета скоро няма намерение да го прави , какво означава не може да се реши да даде детето на ясла ?
Абе ей такива мисли ми се въртят  Thinking  Аз не вредя просто питам все някой трябва да го направи публично щото на лични доста хора ги задават тия въпроси  newsm78

Последна редакция: нд, 28 май 2006, 01:43 от aq_kiara

Общи условия

Активация на акаунт