Боледуване на децата ни - тема 58

• 50 623
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
  • София
А, аз в чакалнята в никой случай няма да я водя. Там идват и бебета за консултация. Ще извикам докторката пред поликлиниката, ще я погледне в колата и това е. То е 20 метра да измине. Да не се стига до там де, все още имам надежда да не се зарази.

# 166
И аз да се запиша с вируса-температура и кашлица. За сега сме без антибиотик. При нас таткото го донесе, малкия не ходи на ясла, но ето, че пак не ни се размина. Бързо оздравяване на всички.

# 167
  • shumen
Аш,все едно нас описваш.Всяка вечер като съм 2 смяна оставям тетрадка да се пише и обяснявам какво трябва на баба му и дядо му,но кой ли ме чува.
Миамим,дано не се зарази.
Силве,да се оправя скоро малкия.
ООф,аз сега почвам да усещам малко болка и да ме дърпат лепенките,но ще трая някак си и това е.

# 168
Danaeka,не ти ли изписаха крем да се мажеш?Аз ,доколкото помня, мажех с Елоком като ми махнаха няколко бенки...

# 169
  • shumen
Елеа,изписаха ми Джинджира крем и Сераза таблетки.Намазах и пих,но сега започнах да усещам.

# 170
аз с нищо не съм мазала, махаха ми няколко, даже шиха едното място..придърпваше няколко дена.
нашия педиатър си има две чакални, друг е въпроса кой какво знае и какво дете води, ако родителя няма представа все тая, че има две чакални.
Лайт и аз като Зест тъпо, но да кажа...сливиците...махнете ли ги ще се закрепи детето...
Иначе домашни посещения не правят ли?

# 171
  • гр.София
Миамим, нивото на кръвната захар е свързано с появата на ечемик. Другото, но май се прави само в центъра по заразни болести и паразити, изследване за стафилококи в кръвта. Но смятам че е прекалено, тъй като тва е най-малкото което се случва при такова наличие.
Ако не са взимали секрет микробиология от окото, това също може да направиш.
Аз също имам една махната бенка. Доста голяма беше. Не ме е боляло въобще мястото. Мазах с келокот за да не остане белег. Иначе си беше с една специална лепенка, която не трябваше да махам седмица някъде.

# 172
  • София
Самото махане на бенка боли ли? Или дори самата упойка преди това? Признавам си, че съм голяма бъзла. Голям страх да не ме заболи нещо и то в момента на интервенцията. След това не ме интересува, издържам на болка.

# 173
  • shumen
Лино,на мен ми изписа тези лекарства,защото каза,че кожата под нея е мацерирала и разранена.
Миамим,мен не ме боля нито упойката,нито по време на операцията.Аз пак казвам не усещах нищо.

# 174
  • София
И на мен са ми махали, е, не е от най-приятните усещания, но се изтърпява някак. Моята беше на лицето и я махнах не поради естетически, а по медицински причини. После само със Содермикс мазах за да се намали белега, не е като да нямам белег, но и това се търпи, особено на фона на непрекъснатите възпаления, заради които реших да я оперирам. Ако беше на ръка или крак например, може би щеше да е по-малко неприятно усещането.

# 175
  • На брега на реката
ami edna maska da si sloji i da 4aka vstrani, a ne v navalicata ot deca, elementarno e!
Колко да е елементарно. Събужда се сутринта детето с пъпка и се изстрелваме към кабинета. Нямам маски вкъщи, няма и да хукна първо до аптеката.
Както и не виждам причина да викам лекар в колата да преглежда детето. То не е едно покрай установяването на варицела. Говорим за амболаторен лист, за известие за градината, за болничен. Прегледът не е единственото нещо, заради което отиваш пред кабинета.

# 176
  • София
Zest, аз май не те разбрах. Тя докторката няма да прави някакъв епичен преглед пред поликлиниката в колата. За секудни може да каже дали е варицела или не. Имали сме случай да чакаме за преглед пред кабинета, една майка дойде, каза, че детето ѝ е с варицела отвън, ЛЛ излезе и се върна.
Да, после може би има някакви писаници по картони, ама няма да съм вътре с детето.
Аз пък направо си го разиграх сценария, все едно утре ще ходя. Пу пу, да не е точно сега се надявам.

# 177
  • На брега на реката
Ами не знам. Аз съм го играла филма два пъти. Единият път наистина беше рано сутринта и въпреки това имаше много хора. Кола нямах, не шофирах тогава, а и поркингът е далеч, за да зареже всичко лл и да дойде до колата за едно "да, варицела е". Обаждам се предварително да ни чакат, но докато пристигнем, вече е влязъл пациент, а ние чакаме. Колкото мога предупреждавам и обяснявам, държа и денето до мен, за да не пипа и общува, но не виждам как бих го изолирала от околните. Лошото на тоа тип кабинети е, че е уникален микс от всякакви болести, честно казано бях мн щастлива като я смених лл, защото коридорът съвместяваше общща чакалня на общо 3ма лекаря и наставаше смрад и бациларник. А маска, маска просто нямаме навика да носим и да имаме вкъщи.

# 178
  • София
При нас не е точно паркинг, но ЛЛ има да измине няма и двайсетина метра, за да излезе и да каже - да, варицела е. И в нашата чакалня-коридор е смрад и бациларник. Има и бебета за консултации, и болни деца, и всякакви възрастни с някакви болежки Rage А и винаги има поне 10 човека да чакат.

# 179
  • shumen
Миамим,при нас е като при Зест.Няма как ЛЛ да излезе на паркинга и да си зареже работата,че ние го чакаме.При нас последния път когато ходиш за бележка за детето нали казах,че имаше една майка с детенце с варицела и се обади на докторката,че са със варицела,но пък си изчака чинно реда,защото никой не и отсъпи.Накрая докторката сама каза да влезе варицелата и отвън всички гракнаха,че и те чакат,да не изпреварвала жената,а отвънка имаше доста майки с деца и възрастни.

Общи условия

Активация на акаунт