Боледуване на децата ни - тема 58

• 50 620
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
Какъв е бил тоя гаден вирусляк бе....ужас.
Важното е, че детето е по-добре. Ти ще стискаш зъби сега, стягаш се и бързо да оздравяваш...

# 151
Не съм била на лекар, от гърлото е, не е от гърдите. Бях започнала да кашлям преди 5-6 дни, после минахме целокупно през стомашно-чрвен вирус, и в хода на повръщането кашлицата беше спряла  Laughing След това обаче се възобнови, трети ден е вече почти неспирна. Досега трябваше да се е втечнила, си мисля.
Да не би заден секрет от носа да  раздразва?  Ако е оттам като се оправи носа ще спре и кашлицата
Хрема нямам. Минах все пак през ЛЛ днес, всичко е наред на слушалка. Странното е, че ми изписа спрей за гърло, като каза, че ще повлияе и кашлицата. А всъщност тя ми е проблемът. Пък дано.
Месечинке, аз като й казах, че си смъквам темп. с Нурофен, каза да го комбинирам винаги с таблетка аналгин. Пробвай и ти, ако искаш.

# 152
Не съм била на лекар, от гърлото е, не е от гърдите. Бях започнала да кашлям преди 5-6 дни, после минахме целокупно през стомашно-чрвен вирус, и в хода на повръщането кашлицата беше спряла  Laughing След това обаче се възобнови, трети ден е вече почти неспирна. Досега трябваше да се е втечнила, си мисля.
Да не би заден секрет от носа да  раздразва?  Ако е оттам като се оправи носа ще спре и кашлицата
Хрема нямам. Минах все пак през ЛЛ днес, всичко е наред на слушалка. Странното е, че ми изписа спрей за гърло, като каза, че ще повлияе и кашлицата. А всъщност тя ми е проблемът. Пък дано.
Месечинке, аз като й казах, че си смъквам темп. с Нурофен, каза да го комбинирам винаги с таблетка аналгин. Пробвай и ти, ако искаш.

Аналгинът (хексалгин) и при децата може да се комбинира с парацетамол или нурофен при много висока температура.
А помните ли онази убиствена за всяка настинка комбинация от аналгин+аспирин_амидофен+2 бр. витамин Ц (сега бих казала само за възрастни заради аспирина). След нея повече температура не вдигах Simple Smile

# 153
  • София
Месечинка, хубаво е, че сте на оздравяване.
Аз чакам Варицелата, но в същото време се надявам да ни се размине Bowtie
Ще мина днес през аптеката да видя какво температуропонижаващо ще ми препоръчат.
И през ЛЛ, да даде направление за кръвни за ечемика. Лично аз не виждам логика, ама ...

# 154
  • Варна
Уф, като каза варицела преди 3 дни като чакахме пред дежурния кабинет се оказа, че момичето преди нас е било с варицела! Направоооо думи нямам. Сега и аз чакам включване. Според ММ нямало опасност, щото ние чакахме в другия край на коридора и реално с това момиче не бяхме в близък контакт, ама все пак... А до тях стояха други 2 деца. Е може ли да се съмняваш за такова нещо и да се наредиш на опашка с малките деца??? И изобщо нямам смелост да го пусна скоро на градина! Кусур да лепне още някоя гад и варицела в добавка и направо не ми се мисли. Много черногледа съм станала, само гадни сценарии са ми в главата.

# 155
То като си напати човек, няма как розови мисли да му се въртят в главата.  Tired
Аз почти перманентно съм в такова настроение по отношение болестите....дори се замислям дали да не го спра от градина за две-три седмици, да мине гадният януари поне... Thinking

# 156
  • Варна
Аз си мисля същото, макар че баща му със сигурност ще е против. Но наистина съм много наплашена, тая есен и зима много напати горкият, първо чревния вирус, болницата, сега този гад... Нямам нерви повече. Ще му вземем тетрадката и ще решава упражненията вкъщи.

# 157
Като каза нерви - и аз повече заради мен ги правя тия неща, че като се скапе, и буквално 3-5- години от живота ми отлитат, а косата ми побелява видимо за часове.  Crazy Stop

# 158
  • София
Аз звънях на нашата ЛЛ като разбрах за карантината в детската градина. Питах я трябва ли да правим нещо. Тя каза - няма какво на този етап. Също я питах, ако случайно детето се зарази по телефона ли да ѝ се обадим, а тя - ааа, ще дойдете да погледна аз детето, да не стават грешки. То хубаво, ама ..... Мисля като съм пред поликлиниката с детето да я извикам навън да го види в колата. В коридора абсурд да влезнем.
Аз хубаво съм измислила как ще процедирам, но се моля да ни се размине де ScreamSob

# 159
Дани,Спрклес имаше предвид за Момето.Моят хрема няма сега.

Имаме резултати от цялата работа.Теста е силно положителен към пшеница,мляко и яйце.Та изключваме глутена и мляко,сирене и кашкавал и яйца и всичко съдържащо тия неща,за 6месеца.
Слабо положителен е за пиперки и мая.
Изписа куп лекарства за стомаха и Изопринозин без да й казвам че давам го изписа за месец без прекъсване и после 3мес по седмица.

Каза да направим фекална проба за гъбички и изсл на вит Д.
За сливиците каза огромни и не й харесват и да направим консулт с УНГ за ваадене евентоално.

Каза че ядейки глутен,млечни и яйца към които има силна чувствителност ,се отделят шлаки и токсини и се затормозява имунитета и нещо за червата каза за изглаждане и от не усвоява полезните вещества.

Изобщоо пфф ... Поне имаме вече някаква яснота.

# 160
  • shumen
Лайт,браво,че имате яснота вече на проблема.
Моме,Месечинке,оправяйте се скоро и Вие и децата.
Месечинке,аз миналата година като го задържах повече вкъщи му вземах тетрадките и правехме упражненията у дома.
Миамим,моето не беше бенка,а брадавица и то доста голяма.Иначе всичко мина добре.Те я правят с местна упойка операцията и не усещаш нищо,а и става бързо за около час някъде бях готова и с упойката и с премахването.На мен доктора ми сложи ледокаин изряза брадавицата и ми сложи превръзка.Сега ми даде 10 дни болнични и в Понеделник ме вика за смяна на превръзката.Гадното е,че не трябва да се къпеш после 4-5 дни.Също ми даде и да я занеса за биопсия,но ще е готова чак другия Понеделник.

# 161
  • На брега на реката
Добре де, как точно да иде родителя с болно дете от варицела на лекар?
Аз и двата пъти се обадих предварително, че пристигаме, но няма как да влезем веднага. Седим и чакаме. Предупреждавам асо някой се вре и това е. Друг вариант няма.
Лайт, тъпо звучи, но! Знаех си. Сигурна бях, че резултатите ще покажат нещо такова. Пускайте и за гъбите, те също се отразяват особено при консумацията на млечни. При малката беше изолирана Кандида, но бързо я оправихме. С диета и правилно лечение вярвам, че ще излезете от тая въртележка!

# 162
  • shumen
Зест е права.Няма как да заведеш болно дете от варицела и да влезеш веднага.Никой няма да ти отстъпи ред,ако има хора.

# 163
  • София
Месечинке, радвам се, че младежът се е оправил, ама ти да не си лепнала някоя пневмониийка с тая ниска и труднолечима темп.?

Моят седя вкъщи онзи ден заради стомашен вирус. Оставих му три тетрадки да напише по една страница вътре. Изчистих бюрото, отгоре само тетрадките. Казвам на баща му, който го варди през деня, да се упражняват. Днес проверявам - бюрото хаос, писано само в едната тетрадка.  Баща му - не разбрал, че трябва и в трите. Та това с боледуването и домашните - ако не съм там да огрея - не знам Joy

Лайт, има светлина в тунела май Hug.

# 164
  • Варна
ami edna maska da si sloji i da 4aka vstrani, a ne v navalicata ot deca, elementarno e!

Общи условия

Активация на акаунт