Боледуване на децата ни - тема 58

• 50 620
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Аз като питах за антипиретиците при евентуална варицела,  лекарят каза,  че може да се дава Нурофен и Панадол. Четох,  че аспирин не може... Да не би да се заблуждавам:/  Нека по- опитните майчета да кажат...

Последна редакция: чт, 11 яну 2018, 20:08 от eleaa

# 136
Така е. Две са теченията....според половината лекари нурофен не се дава, пише го и на листовката му. Според другата половина няма пречка.
Не знам каква е истината.
Питала съм педи-тя е от втората гилдия.

# 137
Посъветвайте ме за мен какво да пия за суха, изтощителна, не спираща кашлица? От 3 дни съм така, първо почнах Проспан, но се усетих, че той не е за суха. От 2 дни пия Синекод - никаква полза. Отделно смуча какво ли не, чайове, витамини.... тази вечер вдигнах и 38 темп., явно не мога да се преборя нещо. Дано поне по децата не полази.

# 138
  • София
На слушалка мина ли? То със суха се почва пък по-натам се втечнява. Демефан съм чела тук в темата, че става за суха, ама този сироп само за деца ли е не знам.

# 139
Не съм била на лекар, от гърлото е, не е от гърдите. Бях започнала да кашлям преди 5-6 дни, после минахме целокупно през стомашно-чрвен вирус, и в хода на повръщането кашлицата беше спряла  Laughing След това обаче се възобнови, трети ден е вече почти неспирна. Досега трябваше да се е втечнила, си мисля.

# 140
Посъветвайте ме за мен какво да пия за суха, изтощителна, не спираща кашлица? От 3 дни съм така, първо почнах Проспан, но се усетих, че той не е за суха. От 2 дни пия Синекод - никаква полза. Отделно смуча какво ли не, чайове, витамини.... тази вечер вдигнах и 38 темп., явно не мога да се преборя нещо. Дано поне по децата не полази.
сок от лук и мед, с това ми мина кашлицата от гърлото есента. Аз лично за първи път кашлях, нямам спомен да съм кашляла преди, освен като дете и се бях шашнала доста.

# 141
И моят пак кашля,от 30 мин го чувам и то сякаш храчка го дразни и направо се разсъних.

Утре пътуваме за Варна за изследванията и преглед за непоносимостите и дано излезне нещо че да знайм вече от де идва всичко.Може ли такова нещо 3-4дни на училище и пак да се почва ,ненормална работа

# 142
  • shumen
Миамим,при Варицела аз съм чувала,че не се дава Нурофен.
Лайт,ооф,дано се разбере от какво е тази кашлица при Вас и да спре най после.

# 143
Благодаря,Дани!От слаб имунитет е ,щом разболяванията съвпадат с тръгването на училище.И таз сутрин кашля и май пак е успял да закачи нещо за 3-4 дена . целта е да разберем от къде идва този слаб имунитет.След малко ще пътуваме за Варна.Намислила съм още две изследвания-за кандида гъбички в стомашно чревният тракт ,които също могат да са причина за слаб имунитет и другото са имуноглобулините.То тия неща и тук можем си пуснем

# 144
Благодаря,Дани!От слаб имунитет е ,щом разболяванията съвпадат с тръгването на училище.И таз сутрин кашля и май пак е успял да закачи нещо за 3-4 дена . целта е да разберем от къде идва този слаб имунитет.След малко ще пътуваме за Варна.Намислила съм още две изследвания-за кандида гъбички в стомашно чревният тракт ,които също могат да са причина за слаб имунитет и другото са имуноглобулините.То тия неща и тук можем си пуснем
Лайт само той ли боледува от целия клас? Все си мисля че и средата е важна, ако са здрави другите той откъде да прихване? Вече два дена едно момиченце кашля зад гърба на моя и ми е свито да не "цъфне" и той, преди 3 седмици пи антибиотик. Аз все още го държа докато се поизлекува, но другите си карат "от до" вирусите в училище. То железен имунитет да има човек ... Може и да е нещо недоизлекувано и упорито, ние лятото що антибиотици изпихме и 4 пъти карахме нещо с гърло и обрив, с градина, без градина пак пламваше. Подозрихаме стрептококи, но си беше безобиден стафилокок, дето и друг път сме откривали.

# 145
Ами не знам,едва ли е само той боледуващ,но може би е само той с такава честота.То не е само неговият клас,нали в междучасията са няколко класа от етажа из коредора.
За сега спря да кашля,но ще видим.

Взеха му кръв за теста 59 храни  уж ,а на списъка който ми показаха бяха изброени 46 и казаха че не бил дописан... Да видим на резултатие колко вида храни ще са

# 146
Не съм била на лекар, от гърлото е, не е от гърдите. Бях започнала да кашлям преди 5-6 дни, после минахме целокупно през стомашно-чрвен вирус, и в хода на повръщането кашлицата беше спряла  Laughing След това обаче се възобнови, трети ден е вече почти неспирна. Досега трябваше да се е втечнила, си мисля.
Да не би заден секрет от носа да  раздразва?  Ако е оттам като се оправи носа ще спре и кашлицата

# 147
  • shumen
Лайт,и аз за задна хрема се сетих,че може да е.Пиши после какво са казали във Варна?
Аз пък чакам при хирург,че под гърдата ми излезе една брадавица и 
ще я маха оперативно.Сега направиха пробата за упойката и казаха да изчакам.

Последна редакция: пт, 12 яну 2018, 13:11 от danaeka

# 148
  • София
Дани, успех. Сподели после как е, че и аз имам бенки за махане точно на същото място.

# 149
  • Варна
Уф, оживяхме, но това е най-гнусният вирус, който сме лепвали някога! Борко още вчера беше ОК, но аз спах през целия ден, с постоянна температура, жестоко главоболие, силно запушен нос, ужасна кашлица, от която ме боли и гърлото и мускулите на корема и гръдния кош. Абе кошмар. Тва пък температура 37,5 да не се влияе ни от парацетамол, ни от нурофен просто не знам как е възможно. Пълен парцал бях. Днес съм малко по-добре, но ми е силно замаяно, 2 дни не съм яла нищо и хем съм гладна, хем само като си помисля за храна ми прилошава. Носовете и на двамата още са запущени, той издухва кръв от едната ноздра, толкова му е разранена от постоянното издухване. Гадост, и това дори не е грип, направо не ми се мисли как ще изкараме зимата. купих му имунобор и почнах да давам.

Общи условия

Активация на акаунт