СЕПТЕМВРИЙСКИ мами 2018

• 67 499
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
Само аз ли не усещам нищо? 😀 Като ви чета се чудя дали изобщо съм бременна. Шегувам се, разбира се, надявам се всичко да е наред с всички нас. Аз се включвам с питане пак за болничните. Тези 45 дни, които са задължителни преди термин, включени ли са в тези 180 за цялата година? Съжалявам ако въпроса е тъп, но работата ми е тежка и във вредна среда, за това гледам да се махна колкото се може по-бързо.

# 346
Само аз ли не усещам нищо? 😀 Като ви чета се чудя дали изобщо съм бременна. Шегувам се, разбира се, надявам се всичко да е наред с всички нас. Аз се включвам с питане пак за болничните. Тези 45 дни, които са задължителни преди термин, включени ли са в тези 180 за цялата година? Съжалявам ако въпроса е тъп, но работата ми е тежка и във вредна среда, за това гледам да се махна колкото се може по-бързо.
Станахме две 😊
Включват се,  но аз с първата бременност от първия ден не бях на работа , че и моята е тежка. Ако доктора ти е готин и му пука за теб, ще ти намери начин.

# 347
  • Пловдив
Тези 45 дни, които са задължителни преди термин, включени ли са в тези 180 за цялата година?

Не,не се включват

От 45 дневния връщаш 180 календарни дни назад.От тази дата може да излезеш в болничен за общо заболяване 180 дни.И повече дни може,но трябва да се явиш на ТЕЛК

# 348
Момичета, с кой калкулатор да си изчисля г.с, тъй като мисля, че нещо съм се объркала... А е важно, за да не закъснея за прегледите, защото за момента съм в друг град, а най рано ще се прибера на 8-9ти февруари Thinking

# 349
Момичета, с кой калкулатор да си изчисля г.с, тъй като мисля, че нещо съм се объркала... А е важно, за да не закъснея за прегледите, защото за момента съм в друг град, а най рано ще се прибера на 8-9ти февруари Thinking

Общо взето всеки калкулатор върши работа, важното е да сложиш първия ден от последния МЦ - http://mamaznae.com/kalkulator-bremennost/

# 350
Да обаче някои калкулатори ме показват 1 седмица напред, други назад... Има такива, където се отбелязва дължината на цикъла. Там ме дават в по-малка седмица. А цикълът ми е дълъг - 34дни може да е от значение, не знам.

# 351
Да обаче някои калкулатори ме показват 1 седмица напред, други назад... Има такива, където се отбелязва дължината на цикъла. Там ме дават в по-малка седмица. А цикълът ми е дълъг - 34дни може да е от значение, не знам.

Ясно, този, който ти пратих има поле за дължина на МЦ.

# 352
Благодаря! Kissing Heart

# 353
[quote author=Tedddyyyi Веси съжалявам, че чак сега пиша, но все не ми остава време, не съм чела новите коментари, сега ще ги погледна. Аз ще изчакам тогава и когато стане тайна ще се присъединя. Днес иначе бях на преглед и всичко е наред с бебчо, отговаря на 8 седмица и един ден има си пулсче и съм много щастлива.Прегръдки. link=topic=1012293.msg36149168#msg36149168 date=1516380490]
Мили септемврийски майчета, има ли група във ФБ вече? Ако все още няма, всички сте добре дошли в Мами с термин септември 2018 https://www.facebook.com/groups/1243249632474987/  Simple Smile
Веси, групата тайна ли е? Ще те помоля ако не е ,да я направите тайна и тогава да се присъединим.Защото все още не искам приятелите ми да разбират за бременността ми ,а ако не е тайна ще се види.Благодаря ти.

Теди, групата е затворена, но не е тайна все още. Също съм на мнение, че трябва да стане тайна, но изчаквам, понеже ако е тайна няма да я намират други мами с термин септември, които не пишат тук.
[/quote]

# 354
Много странно като хапнах преди малко пак и  си легна на дясно ми стана тежко и трудно да дишам а щом легнах на лявата страна всичко се оправи странно на някой случвало ли им се?

# 355
Аз участвам в групата в ъв фейса... според мен групата трябва да е затворена, но не тайна... и в нея да се приемат единствено бременни жени... без баби татковци дядовци и тн..... и за да сме сигурни... да се направи една анкета която като си подадеш заявката за участие в групата да те пита за последен мц термин и тн... и да се следят участниците.... Има неща които не бива да ги знаят бабите дядовците татковците и тн... Simple Smile

# 356
Много странно като хапнах преди малко пак и  си легна на дясно ми стана тежко и трудно да дишам а щом легнах на лявата страна всичко се оправи странно на някой случвало ли им се?

Симона, така се получава, да. Дори и като спиш гледай да е наляво. Така кръвообращението е окей за теб и бебето. Иначе се притиска артерия и затрудява се обмяната на кръвта. Затова ти е тежко.

# 357
Момичета от 3 дни не пуша официално обаче такава кашлица ми се появи , и на всичкото отгоре от снощи имам някъкво гадене и болки в цялото тяло , сеги си и мерих температурата 37 нормално ли е това ? Чувала съм че де покачва темепературата когато си бременна ама не знам малко се шашнах

# 358
Beyonce900 попринцип на бременни четох че темп. Трябва да е 37 ноо ако не се чустваш добре зв на  личната ии недей излиза много много в това грипозно време ...  Че е страшноо а аз не пуша от 15 този месеец Hug

# 359
Лелее с тези цигари е много трудно... особено за истинските пушачи.... аз пушех по около 1к на ден... Та сега почнах да ги намалявам... Вчера 6 цигари но не цели.. днес съм на 5ц. Моя мъж е категоричен и много ми се кара че трябва напълно да ги спра а не постепенно...и снощи като излезнах на терасата да си дръпна два пъти много ми се скара... знам че е прав и ще ги спра... ама някак си ми се струва невъзможно да стане от раз... освен да се моля да почне да ми се гади и да ми миришат знам ли... до края на седмицата си давам срок да сам ги махнала... 😐 Моля ви не ме съдетее и не ми се карайте...

Общи условия

Активация на акаунт