СЕПТЕМВРИЙСКИ мами 2018

• 67 483
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
Ми доста изчетох за тая скарлатина и се оказва че не е шарка а инфекциозно заболяване с обриви.... и четох че не е опасно за бременни.... Ама за шарките ще питам майка какви съм карала да съм спокойна...

# 391
Ми доста изчетох за тая скарлатина и се оказва че не е шарка а инфекциозно заболяване с обриви.... и четох че не е опасно за бременни.... Ама за шарките ще питам майка какви съм карала да съм спокойна...

Скарлатината се причинява от бактерия в гърлото -  бета-хемолитичен стрептокок. Има характерен обрив и към нея не се изгражда траен имунитет. Реално, ако си карала шарка, то би следвало да е Варицела, защото Вариола не съществува от десетилетия.

Ние дружно изкарахме варицела преди 3 години....аз, детето и ММ....беше прекрасно Laughing

# 392
  • Milano
От днес и аз съм с мнооого леко гадене. Поне времето е слънчево, та ще използвам момента за дълга разходка с бъдещия татко.

Аз съм се видяла в чудо с това гадене. Като се започне от сутринта, Та до ранният следобед. После вече пак ми се гади, но поне се търпи.
Докторът ми изписа някакви хапчета, Които не вършат никаква работа... Ако преди обяда хапна нещо веднага отивам на поклонение в тоалетната, преди дори да съм си свършила порцията...

Останалите майки, как се преборихте с гаденето и има ли изобщо начин, защото доколкото прочетох - май няма?

# 393
В коя седмица си? Спокойно и аз бях така с гаденето, не предполагах че съм Б, та се обърнах към гастроентеролог Joy при мен целодневното гадене мина след 7ма седмица. Сега е само през нощта веднъж и сутрин, ей по това време. Като усетя, че ми е лошо хрупам солети. За секунда ми става по-лошо и отминава. Успех!

П.п иначе майка ме успокои, че и се гадело до 15та седмица Joy

# 394
Аз съм се отказала да търся лек срещу гаденето...Чакам си 12г.с. и се надявам като предния път да мине от самосебе си. Не повръщам, но нон-стоп ми е зле. Имам Хашимото и сутрин 30мин преди храна пия хормон, та много е важно да не повръщам лекарството. Ама така, ден след ден и минава времето Simple Smile Пък като дойде пролетта ще сме супер свежи и заредени с енергия Nature Sunny

# 395
  • Пловдив
Момичета, здравейте. И аз съм с термин началото на септември. Още не знам с точност защото вървя 1 седмица назад.
Аз имам проблем с хапчетата, просто не мога да ги пия. Мушкам ги в кисело мляко, правя струвам, но от вчера и този метод не ми се получава. Лапнах лъжицата с киселото мляко и въдре бях скрила фолиевата киселина и аспирин протект и върнах не само киселото мляко, а и вечерята. Не се насилих пак да пробвам, но няма как да не пия поне фолиевата. Не знам какво да правя. Чудя се няма ли същите лекарства, но разтворими. Утрогестана поне реших да го слагам вагинално, но за другите имам ли алтернатива?Expressionless

# 396
Здравейте на всички мами Simple Smile След закъснение  на цикъла от 7дни вчера направих тест - положителен 😊😊😊Тази седмица ще ми е първия преглед но съм леко притеснена усещам напрежение и леки спазми като преди цикъл.Първа бременност ми е и незнам дали е нормално.

# 397
Chakaron92, защо не стриеш хапченцата и така да ги приемаш? Явно в твърдо състояние имаш проблем, но на прах би трябвало да е ОК Simple Smile

# 398
  • Milano

В 8г.с. съм, но гаденето започна от преди една седмица. Първият път помислих, че ми е паднало кръвното, защото станах Бяла като платно и започнах да треперя. Като се повтори и на следващите дни гаденето разбрах, че не било единичен случай. И така вече седмица, седмица и нещо - сутрин като парцал, поклонение пред тоалетната чиния, така се поуспокоявам и за час-два ми е добре и после пак си ми се гади, но не повръщам. Като вляза в магазин е кошмар. А моята работа е свързана с най-различни аромати - на мента, ягода, кардамон, кокос и е кошмар. 😭

Stasi - Честито, лека бременност!   🌸 Според мен е нормално, тялото ти се приспособява към бебчето. Simple Smile 

# 399
Аз досега не съм повръщала, но от някоко дни ми става гадно след всяко ядене - хълцане, оригване и тежест. И съм като парцал, много ми е отпаднало. Някой знае ли лек?

# 400
Здравейте на всички мами. Желая ви,лека бременност. Аз не съм СЕПТЕМВРИЙСКА мама,но исках да ви попитам. Някоя от вас имала ли е кафяво зацапване? И от какво е било?. Аз съм на 16г.с и от самото начало не спира,моят доктор казва,че просто всичко си е наред. Моля ви помогнете. Благодаря.

# 401
Agneska95 не използваш ли някакви вагинални таблетки-моят лекар ми предписа  Макмирор и аз имам такова течение ,но в момента 3ти ден ги използвам и значително ми намаля течението,питай лекаря си би трябвало да ти предпише някакви вагинални таблетки за течението

# 402
Agneska95, отиди на друг лекар, ако нямаш вяра на твоя. Само това обяснение ли ти даде - всичко е наред? При всички случаи, ако нещо в състоянието ти те тревожи, най-добре е да посетиш специалист.

Yasmeen, има разни трикчета, които четох - хапване често, но малко, избягвай тежките храни.

# 403
Agneska95 не използваш ли някакви вагинални таблетки-моят лекар ми предписа  Макмирор и аз имам такова течение ,но в момента 3ти ден ги използвам и значително ми намаля течението,питай лекаря си би трябвало да ти предпише някакви вагинални таблетки за течението
Благодаря много за отговора. Вагинални не,но пия Утрогестан намалява дори спира за няколко дни и пак идва. Ще го попитам за тези вагинални таблетки.

# 404
Chakron92 много е важно да пиеш най-вече аспирина... както е казала друга мама... стривай хапчетата с две лъжици става.... няма как иначе... тези хапчета нямат течни заместители... и аз съм на утрогестан фолиева фраксипарин и тн... стискаш зъби и това е

Общи условия

Активация на акаунт