СЕПТЕМВРИЙСКИ мами 2018

• 67 457
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
Hrisi не, никакъв шанс.... чудя се какво да правя наистина, ще се побъркам

# 466
Hrisi не, никакъв шанс.... чудя се какво да правя наистина, ще се побъркам

На моя позната за такова зацапвате и казаха да пие витамин Ц и да си полежава повече и за няколко дни спря! Но все пак се обади на лекар, според мен ще ти кажат какво трябва да направиш.

# 467
Момичета днес съм с жълто кафеникаво зацапване цял ден 😔😔😔 много ми е притеснено и не знам какво да направя, тук както вече знаете до 3 месец не те признават за бременна ..... ако се обадя на някой лекар в БГ дали така може да ми каже да пия някакви хапчета, защото сега имам възможност да ми изпратят ? Как мислите 😔

Най -добре е да се обадиш на лекар,ако имаш такава възможност и да му обясниш лично какво точно се случва.Той ако прецени ще ти изпише нещо.Не рискувай със самолечение.

# 468
  • Varna, Bulgaria
Здравейте бъдещи мами. Ако има някоя от Ямбол, моля да сподели къде ще ходи на ЖК, че съм в една чуденка...
Аз съм в 6 г. с., първа бременност, с две автоимунни заболявания - хашимото и таласемия.

keti, и аз съм с таласемия. Какво пиеш за хемоглобина?

# 469
Здравейте бъдещи мами. Ако има някоя от Ямбол, моля да сподели къде ще ходи на ЖК, че съм в една чуденка...
Аз съм в 6 г. с., първа бременност, с две автоимунни заболявания - хашимото и таласемия.

keti, и аз съм с таласемия. Какво пиеш за хемоглобина?

Таласемията ми я откриха преди много години и тогава професорът ми изписа да пия по 6 хапчета фолиева киселина /фолацид/ на ден. Изрично ме предупреди, че задължително преди забременяване поне 6 мес. трябва да я пия. Сега АГ ми изписа Фемибион 1 + 3 таблетки фолиева.

# 470
Здравейте, бъдещи септемврийски мамчета! Flowers Hibiscus
С тихи стъпки и аз се включвам в тази тема, за да обменяме опит и да споделяме нашите тревоги и вълнения заедно.
Първа бременност ми е и все още ми е ново, странно...
Последен МЦ на 02.12.2017г. , но поради нередовния ми цикъл и явно късната овулация УЗ изчислява плода по-малък.
При първия ми преглед в Авис Медика в Плевен при д-р Янкулов на 18.01.18г видяхме сакче 16 мм и жълтъчно мехурче само, но ме увери, че всичко е наред, въпреки, че не се вижда ембрионче, определи бременността на отговапяща на 5-6 г.с при аменорея от 7. Каза ми да отида чак след около месец, но мен ми беше едно притеснено и не издържах - записах час при един друг АГ в моя град за 29.01. и вече видяхме ембрионче, но лекаря каза, че според измерването му отговаря на 7 г.с и 3 дни.
Предполагаем термин 13.09.2018г. Нямам гадене, повръщане, само напрегнати гърди, понякога ме наболява като пред цикъл корема, също така имам болки в опашната кост и понякога киселини. Възможно ли е тази болка отзад да е от разширяване на таза? Чета че понякога се усеща, но на по-късен етап от бременността.И още нещо понякога ми се появява едно като кремообразно жътеникаво зацапване. При втория ми преглед при местния лекар споделих за това си притеснение, но той ми каза, че било рано да ми предписват лечение с глобули.Вие как ще ме посъветвате, момичета? Защото съм супер притеснена и се вкарвам в някви филми, а следващия час при Янкулов ми е на 15.02.Confused

# 471
Момичета, и аз съм със зацапване... еднократно на бельото беше бледо розово, после стана кафеникаво. Много ми е притеснено, изобщо не можах да спя, будя се и рева. Днес отивам на доктор. 😓

# 472
Момичета, здравейте, има ли създадена фейсбук група за Септемврийски мами 2018?

# 473
Привет и от мен, момичета!
Аз съм с втора бременност, термин 30.09.
Единствено ми е странно, че още нямам никакви, ама никакви симптоми, с първата вече ме боляха гърдите по това време ( начало на 6г.с) 
При вас имаше ли разлики с първа и втора бременност?

# 474
Ехаа, доста сте поизписали. И нови мами има, а темата напредва. Браво, много се радвам. Flowers Cherry Blossom

Аз със сина ми се мажех с розово масло, но нямаше много смисъл. Към седмия месец се нацепих цялата. Бедра, ханш, гърди... Сега си купих едно бебешко олио на Джонсън и най-обикновен хидратиращ крем от една парфюмерия. Всеки път като изляза от банята се кажа с едно от двете, но не съм притеснена. Вече свикнах с тези които ми се появиха с първата бременност пък и реално погледнато няма да тръгна с кроп топ или по бикини, че някой да ми ги гледа Grinning Освен на морето де, но какво да се прави. В крайна сметка си заслужава Hug

# 475
Здравейте момичета Simple Smile добре дошли на новите мами!
За киселините при мен нищо не помага. Имам постоянно и ми е доста неприятно но ефект никакъв и от газирана вода и от мляко и от всичко изпробвано.
За стриите аз вече казах че нямам никакви в следствие на бременностите но от пубертета имам и мислех че ще се сдобия с нови. Мажех се с Мама Дона серия на Чико е. Сигурно и килограмите имат значение през първата Б. качих 11 през втората 8 но корема и двата пъти ми беше огромен Simple Smile сега сигурно още повече....
Разлика между първа втора и трета Б а сега никаква няма. С всичките имам гадене и ужасни киселини.
И да ви се похваля Simple Smile на моята дъщеричка й излиза първия постоянен зъб Simple Smile подранил е с около година и половина но пък за първия учебен ден ще е с красива усмивка Grinning

# 476
Има бременни с близнаци и грамадни кореми, без нито една стрия. Има жени, които не са се мазали и също нямат, а има и такива, при които при най-лекото разтягане на кожата и се нацепва. Според мен тайната не е в нито едно мазило, а в самата кожа. Аз забременях 50кг, на ръст 167, нямах корем до 4тия месец, после почна леко да расте. Ама се нацепих от самото начало, като се почна от един белег. Та, това ми е една тревога, дето на мен ми отпада. Имам склонност и ще се мажа единствено с цел да подхранвам кожата, без да очаквам чудеса Simple Smile

Curnichko, честито зъбче! Кое е? На моята щерка 3-то й расте, а 4-то се клати Simple Smile

# 477
Love_fairy централен резец в ляво Simple Smile тя е на 4 г. 7м. и днес много се изненадах като видях зъбчето. До довечера мисля че ще е паднал млечния зъб Simple Smile
За стриите си права аз за това мислех че ще имам нови тъй като по бедрата от пубертета си имам. Сега още не съм решила ще мажа ли нещо. Имам един буркан кокосовомасло и може би с него ще действам.

# 478
  • Varna, Bulgaria
С предишната бременност си купих маслото на Икаров, но кога се мажех, кога не..... Имам 2 стрии на корема само. Този пъ съм решила, че ще си взема нещо  по - хубаво. Така че, събирам предложенията ви Blush
Относно киселините- всяка вечер имам и пия по няколки глътки вода, но при мен проблема е в рефлукса. Успокоявам се, че има варианти за лекарства, но се надявам да издържа до 4 м без.
А кога се взема влагалищен секрет? От 2-3 дни имам някакво течение почти прозрачно без миризма. Миналия път и не ми бяха чисти изследванията и трябваше да пия Аугментин.

# 479
Относно гадните стрии, аз също имам много стари от пубертета като Love_fairy, но реших превантивно да започна да се мажа срещу появата на нови такива. След дълго чудене си взех крема на Жоржея. Имаше снимки на жени, при които има ефект и се заличават дори част от старите. Не виждам особен ефект в заличаване на старите, и има ужасно силен аромат на евкалипт или нещо от сорта, който рано сутрин особено не е много приятен, но добре, че нямам гадене, иначе сигурно нямаше да мога да го понеса. Не знам като приключа опаковката обаче дали да не взема нещо по-приятно мирищещо. Unamused

Общи условия

Активация на акаунт