Бързи здравословни въпроси и отговори – 11

• 58 757
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
Аз харесвам Ломексин, защото се слага еднократно, обикновено едната глобулка ми е достатъчна, ако е след антибиотик и т.н. Ако не мине от него, отивам на лекар. Но нямам хроничен или неизяснен проблем.
Онази реклама е потресаваща.

# 346
  • Перник
Кои ваг.таблетки мога да взема без рецепта...противигъбични?
Въпроса е за какво?
Дали са бактерии, дали са гъби има разлика, а от там и използваното лечение.Може да се е нарушило просто PH-то, може да е външно. Отиди да ти вземат микробиология и тя ще покаже.

# 347
  • Близко съм
Излезнаха резултатите ми: андростендион 10.2 при норма до 3.10 и DHEA-S 11.58 при нормална стойност 9.23. Страшно са високи особено първия  хормон има ли възможност да е объркано нещо това е страшно висока стойност

# 348
Здравейте,
Не знам въпросът ми дали изобщо е за тази тема, но все пак икам мнение, а и предпочитам да е публикувано анонимно. Откакто се помня, от ранно детство, изпитвам страх и тревожност от общуване с непознати. В пубертета преживях доста травмиращи ситуации (тормоз от съученици под всевъзможни форми), което още повече засили тревожността ми и влоши способностите ми за общуване. В момента съм на 26 години. Всеки ден, в който трябва да отида на работа или да трябва да направя нещо, изискващо контакт с хора, които не са ми близки, за мен е мъчение. Имам чувството, че изглеждам крайно неадекватна в очите на околните. Не мога да водя нормални разговори. Изпитвам изключителен ужас да не сгреша нещо някъде. През годините съм имала (и в момента имам) хора, с които съм успявала да се сближа и да имам нормални отношения (включително и любовни), но някак като цяло положението е много много зле. И тук идва въпросът ми: да потърся ли специализирана помощ? Психолог или психиатър? И изобщо има ли смисъл? Все пак целта ми не е да съм на лекарства, от които просто няма да ми пука какво се случва около мен. А мога ли изобщо да се променя? Аз съм била с този си характер и тези проблеми цял живот. Даже може би имам някакви черти от аутистичния спектър. Понякога ми се иска да замина някъде и да започна живота си на чисто сред хора, които ще са ми съвсем непознати, но и да го направя аз пак ще бъда такава, каквато съм, и ситуациите биха се повторили.

# 349
Това все едно съм го писала аз. Не съм имала проблеми в любовта, обаче неумението ми да комуникирам ме съсипва. Кара ме да се чувствам като пълен неудачник. Свела съм до минимум всички контакти. Отхвърлям всяка една покана за излизане с други хора, освен с приятеля ми или сама. Иска ми да съм като другите, но в същото време всяка една среща ми коства ужасно много усилия.

# 350
  • София
Дам попитам за едно бебче
На 4месеца .
Какво може да в това ? Едното образувание е от ваксината. По-голямото от какво е.
За около седмица се е разраснало и сега е грипен период и майката се притеснява да я заведе до лекарката.

Първо беше като пъпчица от комар.
Казах й задължително да посетят лекар !!!

# 351
  • Перник
Моята дъщеря имаше подобно от ваксините слагани в болницата след раждането. Набра като пъпка и се спука като остана малък белег. Спука се около 6 м мисля, но нека го види и педиатъра.

# 352
Цитат
Здравейте,
Не знам въпросът ми дали изобщо е за тази тема, но все пак икам мнение, а и предпочитам да е публикувано анонимно. Откакто се помня, от ранно детство, изпитвам страх и тревожност от общуване с непознати. В пубертета преживях доста травмиращи ситуации (тормоз от съученици под всевъзможни форми), което още повече засили тревожността ми и влоши способностите ми за общуване. В момента съм на 26 години. Всеки ден, в който трябва да отида на работа или да трябва да направя нещо, изискващо контакт с хора, които не са ми близки, за мен е мъчение. Имам чувството, че изглеждам крайно неадекватна в очите на околните. Не мога да водя нормални разговори. Изпитвам изключителен ужас да не сгреша нещо някъде. През годините съм имала (и в момента имам) хора, с които съм успявала да се сближа и да имам нормални отношения (включително и любовни), но някак като цяло положението е много много зле. И тук идва въпросът ми: да потърся ли специализирана помощ? Психолог или психиатър? И изобщо има ли смисъл? Все пак целта ми не е да съм на лекарства, от които просто няма да ми пука какво се случва около мен. А мога ли изобщо да се променя? Аз съм била с този си характер и тези проблеми цял живот. Даже може би имам някакви черти от аутистичния спектър. Понякога ми се иска да замина някъде и да започна живота си на чисто сред хора, които ще са ми съвсем непознати, но и да го направя аз пак ще бъда такава, каквато съм, и ситуациите биха се повторили.

Това е социална фобия. И аз бях така докато не открих жълтия кантарион съвсем случайно и не го добавих към антидепресанта,който вече приемах (предписан от лекар) и тимостабилизаторът който аз сам си предписах.

При мен успешната комбинация е сертралин, ламотрижин и жълт кантарион (наскоро си добавих и есциталопрам)

Вие открийте вашата. В общи линии това се лекува най-вече със SSRi. Но аз мисля,че най-вече ми помогна кантариона. Психотерапия и алтернативна медицина също е много добре. Бягайте от пароксетин, че много се пълнее от него. Пробвайте първоначално само с кантарион, по- 1-3 пакетчета дневно и ако няма ефект добавете някой лек АД -сертралин, флуоксетин, флувоксамин.

# 353
Жълтият кантарион е страхотно нещо и много помага при депресия. Обаче четох че блокирал действието на другите лекарства, които се вземат в момента. По някакъв начин предпазва черния дроб и другите лекарства не действали. Да го имате предвид ако едновременно ви се налага да пиете важни и задължителни медикаменти.

# 354
  • София
Жълтият кантарион е страхотно нещо и много помага при депресия. Обаче четох че блокирал действието на другите лекарства, които се вземат в момента. По някакъв начин предпазва черния дроб и другите лекарства не действали. Да го имате предвид ако едновременно ви се налага да пиете важни и задължителни медикаменти.

Доколкото знам намалява действието на противозачатъчните.

# 355
  • Перник
Механизмът на действие на жълтия кантарион не е напълно изяснена /това се отнася и за механизма на действие на антидепресантите/ но се смята,че действа по същият начин както антиддепресантите. Не го комбинирайте с тях, защото може да доведе до опасно покачване на кръвното налягане както и да предизвика серотонинов синдром, който е живото застрашаващ и е резултат от т.н. отравяне със серотонин поради неговото силно натрупване в мозъка. Този синдром се характеризира с редица симптоми като потене, силно сърцебиене, покачване на кръвното налягане, покачване на температурата до 40 градуса, халюцинации, кома, треперене, повръщане, диария и др.
Недейте да комбинирате каквито и да било билки или хранителни дибавки с антидепресанти, всички те в по малка или по голяма степен стигат до мозъка и може да стане взривоопасна комбинация.
Справка интернет.

# 356
Добър ли е ксанакса като успокоително? Вчера пих 2 по 0.5 и по-скоро ме успаха. Такова ли трябва да е действието?

# 357
  • Пловдив
Момичета,колко дни могат да се дават температуропонижаващи?На табл.Панадол пише не повече от 3 дни...а Т ни е 37,5.

# 358
Мистик, максимум три дни, след това ЗАДЪЛЖИТЕЛНО на лекар. Ако вече са изписани лекарства, които се пият и още вдига температура, явно не са подходящи и отново трябва да се направи консултация с лекар. Разбира се, говоря за висока температура - над 38,5.

# 359
  • София
Момичета,колко дни могат да се дават температуропонижаващи?На табл.Панадол пише не повече от 3 дни...а Т ни е 37,5.

Според това, което е указано в упътването на самото температуропонижаващо. Аз обикновено сменям, ако първото не подейства. При нас Панадол никога не е действал и винаги ползвам Нурофен.

Общи условия

Активация на акаунт