Бързи здравословни въпроси и отговори – 11

• 58 726
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
Тета, за повръщане давам натриев цитрат. Преди го продаваха на ампули, сега е сироп.
Бързо оздравяване.

# 451
  • София
Лятото детето беше с вируса с повръщането. Вомакур, много помогна , но го заведохме и малко на система , за около 2 часа.

Вчера бях до дежурен лекар, изсписа ми Изопринозин , капки за нос и нещо за гърлото (което между другото днес , вече много ме боли)
Тъпото е , че имам лаеща кашлица и явно някъв супер жилав секрет отнякъде , какъв сироп да взема ?
Нещо ДАа втечни.
Пия витамините, както написахте , но не го "пресякох" м*мка му!

Нямам температура поне, и се чудя дали да не отида до Пирогов за снимка на бял дроб ?

# 452
Тета, за повръщане давам натриев цитрат. Преди го продаваха на ампули, сега е сироп.
Бързо оздравяване.

През устата не става....повръща всичко.

# 453
  • София
Бързо оздравяване.

През устата не става....повръща всичко.

Свещички Вомитусхил!

# 454
Писах, че сложих вече вомакур...

# 455
  • София
От вомакур, няма ли подобрение ?
Много лекари са ме съветвали , че при повръщане изобщо не трябва да чакам хомеопатията , а директно да давам лекарства против повръщане , или свещички.
Ужас , такъв вирус и то зимата , направо не ми се мисли.
Вирусът с повръщане води класацията ми по гадост .
Дано спре да повръща!

# 456
  • On the sea
За кашлица давам от този чай на моите деца. При тях действа безотказно. Слагам половин доза от указаното в упътването.
https://www.bilkaria.net/bg/product/230

А ще го открия ли в аптеките или трябва да си го поръчам от този сайт?

# 457
Преди 2 часа сложих вомакура...не сме го ползвали досега и не знам колко и дали помага.

При вирус с повръщане ...леко е минавал винаги, с 2-3 повръщания нощем и после ден два само болки в корема. "Любимо" заболявание ми е бил...защото е минавал бързо и без усложнения, без Т или със съвсем лека. Но сега....гадост.

# 458
  • София
Писах, че сложих вече вомакур...

И какво, това са две напълно различни препарата:
Вомакур съдържа:Дименхидринат (Dimenhydrinate)

Вомитусхил съдържа:
 супозитория от 2 g съдържа:
Aethusa cynapium D2   1.1 mg
Apomorphinum hydrochloricum D4   1.65 mg
Colchicum autumnale D4   2.75 mg
Psychotria ipecacuanha D2   1.1 mg
Strychnos ignatii D4   3.3 mg
Strychnos nux vomica D2   1.1 mg

# 459
Да...различни са. Вомитесхийл капки сме пили и детето и аз...не помагнаха. А и педи каза вомакур.

# 460
Тета , бързо да се оправи детето и да пребори вируса.
 Искам обаче да ви споделя една снимка от учебника ми по микробиология ,защото ми стана интересен казуса с температурата при вируса на грипа. Ето какво пише там като клинична картина :
Аз оставам с впечатление , че температурата като показател може да варира. Hands V

# 461
  • Пловдив
Тета,да се оправяте бързо!

Моят днес няма Т...дано сме минали зора.

# 462
Благодаря, Марси...
Нали все ни плашат с тая висока Т при грип. ...та се обърках и аз.

Мистик...браво. много се радвам за вас...

# 463
И моят събра сили за компа, няма т, обаче си кашля и му е лошо. Дано отмине бързо, а и да видим следобяд как ще е.

# 464
Хепи, мистик , бързо оздравяване и на вашите деца.
 Аз си бях раздразнила корема и червата тези дни. Всичко започна с много силни спазми , подобни на диария , но без изхождания Astonishedслед това два дни само болки , пукане и чувство на дискомфорт. Пих ентерол и но шпа. Сега съм си купила Био Баланс и искам да го пия макар че вече се чувствам по-добре , но се притеснявам пък да не вземат да ме затегнат... Някой пил ли ги е профилактично , защото пише , че двйстват и като имуностимулант?

Общи условия

Активация на акаунт