Бързи здравословни въпроси и отговори – 11

• 58 213
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
  • Кьолн
Здравейте! Един малко глупав въпрос имам.Колко сигурен е методът за предпазване от бременност с прекъснати тръби или женската вазектомия?Трябва ли допълнително предпазване? Чета в Гугъл излизат ми различни мнения.

# 616
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
да. сигурен е.

# 617
  • Burgas, Bulgaria
Таз болка отиде отзад към бъбрека . Ходих пералнята да вадя ,  като вдигнах лигена и се изправих,    изквичах . Няква невралгия е сигурно ,  но на моменти доста силно ме стелка отпед като си поемам въздух  и  май ще звъня на някой,  че съм сама с децата , а и извън града живеем ,  да отида до личната .

# 618
  • Кьолн
Старшина Добри,благодаря ти!
Мадам Тиква, щом имате такава болка или при личната,или в спешното трябва обаче да отидете непременно.

# 619
светица съм.
Wink с чин генералисимус Simple Smile

# 620
  • Кьолн
светица съм.
Wink с чин генералисимус Simple Smile

Извинявай! Обърках чина,ама така е като нищо не разбирам от военни! Hug Laughing
Извинете за спама!

# 621
Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 622
мадам тиква, и според мен, иде реч за някаква невралгия, но най-добре отиди на лекар.

По въпроса за хормоналните изследвания, зададен по-назад в темата - показателите на ЩЖ са: TSH, FT3, FT4, TAT и MAT (последните 2 са антитела). Повечето лаборатории предлагат пакетни цени. Всичко излиза около 60 лв. По принцип, няма чак такова значение в кой момент от цикъла ще пуснеш изследванията, но да се има предвид, че TSH е най-ниско през първата половина и, съответно, най-високо - през втората, непосредствено преди да ти "дойде". Приема се, че най-оптималният момент за пускане на тези показатели е 2-3 дена, след като менструалното кървене приключи. Хубаво е винаги да се пускат в един и същ ден от цикъла, за да могат да бъдат сравнени адекватно, ако се прави повече от едно контролно изследване напред във времето. Пускат се сутрин, най-добре около 7-8 часА, на гладно и жадно, без да си пила кафе и да си пушила цигари. Желателно е също така да си се наспала добре. За друго не се сещам. Peace

# 623
В офертомат винаги има добри оферти за изследвания на по-ниски цени - https://www.ofertomat.bg/product/?keywords=%D1%89%D0%B8%D1%82%D0 … D0%B4%D0%BD%D0%B0

# 624
Благодаря, минах. Всичко е в норма така че ще съм генетично дебела Joy

# 625
Колко ти е TSH?

# 626

1,600
Всичко е бетон макар че имах абсолютно всички симптоми "от до"  насочващи ме към проблем с щитовидната.  Даже малко съжалявам че.нямам проблем, защото проблемите ми остават нерешени

# 627
Да, добро е TSH при теб. Simple Smile Попитах, защото много хора си мислят, че ако е в граници, всичко е OK, пък то не е точно така.

Може да изследваш Инсулин + КЗ на гладно, сутрин. Щом си с наднормено тегло, почти със сигурност имаш някакъв проблем с тях. Хубаво е да се прекрати приемът на храна 12 чАса преди изследването. Яж си нормално в деня, преди да посетиш лабораторията, т.е. консумирай и въглехидрати.

# 628
Спада имунитета при никнене и стават по-прилепчиви към вируси. Лепват някой и се разболяват по-лесно просто. Зъбите са само фитила...
Вие днес как сте...вдига ли още?
за сега уж не...
Утре дали да пусна Црп и Суе?Могат ли да се пуснат без Пкк?

П.п. 37 точно
Какво се случва с детето? Правихте ли изследвания?

Моят 3 дни вдига над 38 .През тази нощ беше добре ,както и през деня до преди един час . Т 37,9 Confused 3 дни пи панадол , сега какво да му дам ? Притеснявам се с тази Т 4 дни. Той никога не остава само с вируса и винаги ми е правил усложнения - предимно ангини и отити. Сега казва ,че нищо не го боли - нито гърло , нито глава, нито има сополи, само се прокашля много рядко.
Та какво да му дам евентуално ?

# 629
Аналгин, нурофен...?
Кръвни можеш ли да пуснеш...да видиш вирус ли е или не.

Общи условия

Активация на акаунт