Къде да намеря сериозно момиче в София

• 63 930
  • 748
  •   1
Отговори
# 375
Между другото - ето един прагматичен съвет за младите.
Гледайте родителите на девойката.
Даже - по тях си я избирайте и няма да сбъркате..)

Че аз съм в родителскара категория и около мен в пълно с “деца” в 20-е.
Ми никое от тях не си пада по подобен типаж, нито си пада или изглежда като кифла, слуша чалга и тн.

Това е старомоден съвет, за който ще те обявят, че си "тесногръда". Но си е вярно. Другата версия е ако ще се жените, да се събират жена от град с мъж от село. Защото жената задава тона.

И е хубаво родителите да са точни хора и жената да е стягана. Малка тайна е, че жена, която не е стягана, ще създаде доста драма и големи проблеми. А ако е добре научена, е съкровище.

И затова се търси "девойка от сой", която да е попила някаква култура и привички, за да може после да ти възпитава децата.

Пак много зависи тук.
Аз не съм "стягана",както се изрази,даже баща нямах,но пък имах много добър пример в лицето на майка ми.Не ме биеше,не ме критикуваше,даже не помня някога да ми се е скарала,да ми е забранила нещо или да е повишила тон.Но станах човек.Винаги съм била кротка и спокойна,тинейджър мечта за всички родители.
И сега определено не създавам драми,както каза Stuck Out Tongue Гледам си мъжа и къщата и не летя в облаците Simple Smile
И това отново подкрепя идеята да се гледа майката Simple Smile  За мен това е много добър съвет.

# 376
То "стягане" е относително. Обикновено опити за стягане има, когато няма личен пример. Примерно майката да е пушачка, но да тормози детето си да е непушач. Ако ще да го пребие, няма как да стане, то ще гледа примера.

# 377
  • Sofia
Абе, зависи, аз вече започвам да си мисля, че и това с примера за подражание не е меродавно. Сума ти народ на млади години са си изградили навици, противоположни на тези на родителите си, именно защото не са понасяли част от привичките на мама и татьо, докато са били принудени да живеят под един покрив с тях.

Последна редакция: вт, 23 яну 2018, 14:02 от Blаck Cat

# 378
То не е само до навици, а до невидимо ниво и култура. Рядко се случва ако в къщата има книги, музика, разговори, то детето да стане бараба или дъщерята да е пълна повлекана. Тоест може да има такъв период, докато се усети, но после ще сработят настройките в един момент.

# 379
  • София
Абе, зависи, аз вече започвам да си мисля, че и това с примера за подражание не е меродавно. Сума ти народ на млади години са си изградили навици, противоположни на тези на родителите, именно защото не са понасяли част от привичките на мама и татьо, докато са били принудени да живеят под един покрив с тях.
Много правилно. Но има и хора, копирали привичките на родителите си. А сигурно има и средно положение, както е при мен. Някои навици от моето семейство съм пренесла, но някои определено винаги са ме дразнили.

Рядко се случва ако в къщата има книги, музика, разговори, то детето да стане бараба или дъщерята да е пълна повлекана.
Какво разбираш под повлекана? Сериозно питам, защото за немалка част от жените повлекана означава "не чисти достатъчно и в къщи е разхвърляно".

Между другото, моя колежка ми разказа за една професорка -психоложка, мъжът й също професор в някаква област, които не са доволни от единствения си син, щом е признала "Ние сигурно ще сме единствените професори с дете футболист".

Последна редакция: вт, 23 яну 2018, 10:58 от Cuckoo

# 380
Важно е отношението на мама и тате към другите хора,към самите себе си и към света като цяло.Думите,с които се изразяват,дали викат или крещят и се обиждат,когато са ядосани.И тн и тн.
За това става дума,а не за дребни ежедневни привички.

# 381
  • Насред хаоса
Защото жената задава тона.

И затова се търси "девойка от сой", която да е попила някаква култура и привички, за да може после да ти възпитава децата.
Задава го, ако изобщо успее да надделее над липсата на култура и привички, ако е сглупила да се омъжи за мъж, който не  й пасва нито на възпитанието, нито на културата, нито на образованието. В случая с моя приятелка, която се омъжи за тотален илитерат и на това отгоре със самочувствие на голям патриархал, стана точно обратното. Не че тя изпростя, но тоя вече сума години не възприе нищичко от нея. Въпреки нейните усилия синът им е възприел едно към едно поведението и отношението на баща си - никакъв интерес към книги, учене или нещо, в което да се развива, абсолютно неуважение към жените, включително към майка му, и за капак самочувствие до небесата без никакво покритие. Та като ще се говори за стягане, добре е да се гледа стягането и на момците, както и семейната среда, в която са израсли и която е оформила начина, по който гледат на жената и семейството.

# 382
Е аз имах предвид и какво се случва, когато и бащата е културен. Щото и обратното е тъпо - баща от сой, взел лъскавка кифла, която отглежда някакво невероятно дечище, разглезено и с претенции.

# 383
Какво ѝ се връзвате на Сирената, просто се опитва да обясни тя самата как е от сой и да врътне темата към себе си. Flutter

# 384
Въобще не е вярно. При всеобщото изпростяване на родители и деца, темата си е много релевантна и няма нищо общо с мен. Виждам какви лични примери се попиват и какви дечища се произвеждат. Вече е направо събитие да срещнеш приятно за общуване детенце. Не знам откъде масово попиват агресия, арогантност.

Има едно нормализиране на простащината и всеки опит за някакъв стандарт на поведение се приема едва ли не за снобария, странност, невписване в средата. Ами - гадно е. Дали съм от сой или не, не знам, но средата със сигурност става все по-токсична.

# 385
Глупости на килограм.

Ще си избираш половинка по родителите му/й.  ooooh!  Shocked

# 386
  • Насред хаоса
Има едно нормализиране на простащината и всеки опит за някакъв стандарт на поведение се приема едва ли не за снобария, странност, невписване в средата.
Или смотаност. Абсолютно вярно е казаното от теб за тази среда. А борбата срещу нея е повече от трудна, защото забрани и опити за насилствено откъсване не вършат работа.

# 387
Абе, той Пламката не каза, по какви мадами си пада... Да даде описание - може някоя форумна хубавица да се припознае и да ни канят на сватба през лятото... Bowtie
Пламката,кажи сега по какви мадами си падаш,може да и да се намери,знае ли човек😀

# 388
  • София
Какво ѝ се връзвате на Сирената, просто се опитва да обясни тя самата как е от сой и да врътне темата към себе си. Flutter
Дори и да е така, поне има образование и обща култура. И въпреки (или заради) 3-те си деца не ги е издигнала в култ.

# 389
Знаеш ли, не намерих снимка, но се сетих за един мъж с огромен успех сред жените - Ервин Шрьодингер - един от основателите на квантовата механика, дал е цял нов поглед над вълновите функции, спечелил е нобелова награда за своето уравнение на Шрьодингер, oписващо разпространението на вълновата функция в 3 координати.
Та Шрьодингер е бил супер голям любимец на жените - бил е скиор и алпинист, обичал е екстремните преживявания. Луди са били по него въпреки, че основно е бил втренчен във физични уравнения и никак не е бил това, което представяш на снимката.
Това онзи с котката ли е?
Същият. Grinning

Хайде сега, ще търсят девойки от сой... да намерят лъчезарно и ученолюбиво момиче, което също търси сериозна връзка е напълно достатъчно. Впрочем какво е точно момиче от сой? С добро образование? С аристократично потекло?

Общи условия

Активация на акаунт