С какво ви дразнят свекървите- 90

• 60 882
  • 801
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Лус, чудя ти се защо се обясняваш като ученичка.

# 256
Мако, сега защо пак връщаш темата на изходна позиция! Нали решихме, че сме приключили с нея. И Лис затвори страницата, призна си, че е лоша Mr. Green
Вече си говорим по принцип за никове, наследяване на имоти, манипулиране на синове, снахи, свекърви и възрастови изменения - настъпване, прояви, последици и как да се борим с тях Joy

# 257
Мътна е тая с имотите на свекърите. Имам близка - като се ожениха с мъжа й, заживяха в апартамент на свекърите - те имат още две жилища и не дадоха и дума да се издума да живеят под наем или да кандидатстват за ведомствено жилище към работата на мъжа й. Живееха в малък град и свекървата ревна "Какво ще кажат хората, едно дете имаме и под наем да иде...". 10 години живяха така, направиха доста подобрения на имота през това време и тъкмо мислеха за второ дете, когато свекървата ги изгони, защото й трябвали пари и щяла да го дава под наем. Три месеца срок им даде. Младите взеха ипотека в разгара на предния имотен балон, работа изгуби единия през това време, беше доста голям стрес и от цялата работа така и не стигнаха до второ дете. Докато се стабилизират и станаха на години, в които вече е сложно забременяването. Снахата ми е споделяла, че не може да си прости, че не си е слушала акъла, тя е била против да живеят в онова жилище, ама на сина му дожаляло за майка му. И от цялата работа не се сърди на свекървата, защото имотът си е неин и може да го прави каквото си поиска, а на тях си, че са се подвели и страда, че заради това решение не са могли да имат още едно дете. Та и такива случаи има.

# 258
  • при късмета
Мако, сега защо пак връщаш темата на изходна позиция! Нали решихме, че сме приключили с нея. И Лис затвори страницата, призна си, че е лоша Mr. Green
Вече си говорим по принцип за никове, наследяване на имоти, манипулиране на синове, снахи, свекърви и възрастови изменения - настъпване, прояви, последици и как да се борим с тях Joy
Тя не е длъжна да ми отговоря. Както казах просто ми е интересно. На мен ако някой ми спретне подобен номер, било то и майка ми, сигурно по вестниците ще ме пишат

# 259
ПРедполагам, не са имали точна уговорка за сумата. Станало му е неприятно, но не чак толкова да спре пълномощното. Виж на снахата, сигурно повече.

# 260
  • при късмета
Изобщо не питах заради пълномощното. Както казах самата му реакция и действия биха били много показателни в доста аспекти. И дори да не ми отговори е хубаво за себе си да прецени, защото говорим за човек, с който гради семейство и се предполага, че ще е баща на децата ѝ. Това не е ситуация, която се случва на всеки, всеки ден и по реакцията и действията му, могат много неща да се преценят

# 261
Имахме период с пълномощно-мъжа ми болен да получава помощ за лекарства,не трябва да имаме доходи  и за други неща,негово желание.Та  отделна сметка на сина ми и  пълномощно да тегля.Но никога основната му сметка.Чувствам се виновна,че съм използвала децата си ,но така беше.Сега ми пращат по банков път кой  когато каквото може.Или оставя 40-60 лв като  идват,също или зареждат хладилника като са тук.Който е.Женения  отдавна приключи с даването.Ама за другия все още тук е дом.Докато се установи някъде.
И пак се надявам,че няма да ме забравят съвсем.

# 262
  • София
Скрит текст:
Ама защо говориш за "бабичка" Grinning Жена на 50-60години бабичка ли е! В наше време!
Да не говорим, че доста от "младите" тук, които я одумват и дават съвети на снахата как да прецака гадната свекърва, почти са ги стигнали, хм-хм Mr. Green

Ами ха де, кажи го това на абсурт дето не спира да мели колко са стари тия хора, че чак трябва някой специално да ги издържа и гледа; че и ги сравни с бабата на момичето, за която се грижели, пък видите ли, за тези мили хора не искали да се погрижат.
Абе двоен аршин отвсякъде Simple Smile

Бърди, не ти отива да си толкова некоректна.
Къде съм " мелила", че са много стари тези хора и трябва някой специално да ги гледа и издържа?

Казала съм, повторила съм всъщност, написаното от авторката- че бащата се е пенсионирал, /а всички знаем какви са пенсиите/, че майката работи на комисион, че има стара баба- свекървата на майката и дъщеря- сестрата на момчето, която е работела за малко пари.
Поради тази причина се налага да ги ПОДПОМАГА момчето- собствените си родители.
И че сега, бащата търси работа, а сестрата вече е започнала за по- голяма заплата.
И не аз- пак авторката даде за пример майка си, която се грижи за майка си, нищо че според баща ѝ, " кравата не бива да бозае от телето", поради което и родителите а момчето не е редно да бъдат подпомагани.

Да, двоен аршин има, но не от моя страна.

И наистина е смешното, че съфоромка на 50+ години, цял живот без един работен ден зад гърба си, дава акъл как да се направи на пук на родителите на момчето, да се окупира къщата им и да им се стъжни живота..
А същата тази " умна" женица, има 2 сина, които тепърва ще си намерят мацки, които да последват съветите ѝ.
Пожелавам ѝ от сърце, да прочетат бъдещите ѝ снахи всичките ѝ мъдри съвети, давани във форума. Mr. Green

# 263
  • при късмета
Нямаше да има нищо лошо в това, което прави момчето, ако беше подпомагане. Подпомагаш, когато искаш сам и с колкото имаш възможност. А свекървата го задължава, сама му взима пари, мрънка, че е отишъл на почивка и изобщо го задължава и проси това подпомагане. При това положение вече не е подпомагане, а чисто изнудване. Не е едно и също

# 264
  • на брега на морето
Чувствам се виновна,че съм използвала децата си ,но така беше.
Не си ги използвала, просто децата ти са добри.

# 265
Ох, мако , от твоите глупости съвсем вече...|Как разбра, че не е доброволно. С пистолет му е взела пълномощното.

# 266
Чувствам се виновна,че съм използвала децата си ,но така беше.
Не си ги използвала, просто децата ти са добри.
Като чета коментари тук ,мисля дали някоя  бъдеща снаха няма да кажа-вместо да спестява за нас с децата е  издържал родителите си си.Пропуснати ползи да търси,че научих и този термин.Но  и доходи имат големи децата,особено този,дето  завърши първи и  и  е  работил за нас един ден месечно ,не повече.

# 267
  • София
Нямаше да има нищо лошо в това, което прави момчето, ако беше подпомагане. Подпомагаш, когато искаш сам и с колкото имаш възможност. А свекървата го задължава, сама му взима пари, мрънка, че е отишъл на почивка и изобщо го задължава и проси това подпомагане. При това положение вече не е подпомагане, а чисто изнудване. Не е едно и също

Стига се излага, бе жено!

Когато дадеш по собствена воля пълномощно на някого, за да тегли пари, когато му е нужно и когато НЕ ОТТЕГЛЯШ пълномощното пак по собствена воля, няма как да е изнудване.

В преден пост се наложи да ти дам дефиниция за кражба, защото упорито твърдеше, че майката краде парите на сина си.
Ето ти сега дефиниция на " изнудване"- чети, води си записки, повтаряй си, дано нещо влезе в русата ти главица.
https://www.google.bg/search?q=%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D1%83%D0%B4%D0 … m=93&ie=UTF-8

# 268
  • при късмета
Само дето вие двете дъвчете още пълномощното, а аз никъде не съм го споменала и не изхождам от факта, че майка му има пълномощно. Толкова за четенето с разбиране.
Питаха и двете ви вие, ако имахте пълномощно за сметките на децата си, дали ще изтеглите голяма сума без предупреждение. Да разбирам ли, че мълчанието ви е знак за съгласие? Пак за Абсурт и Трещерица се отнася ио, че са отишли на предишния въпрос беше насочен към вас, а не отговорихте.

Извън пълномощното, ако мрънкането, че са отишли на почивка, вместо да се довърши ремонта, не знам какво е, ако не изнудване. То Абсурт не разбира разликата м/у елементарни думичики, не за първи път, та няма да се учудя за нея и да не е изнудване

# 269
Сега на пълномощното ли зацикли?
Ми представи си, че сина е провел сериозен разговор след онзи случай и е предупредил, че не иска да се повтаря. Ако не са теглили пак неоправдано големи суми, защо да го оттегля?

Общи условия

Активация на акаунт