През 2019: Въвеждат ваксина за варицела

• 57 330
  • 517
  •   1
Отговори
# 465
Ами, има доста до началото на септември. Ще си спазила препоръките.

(Не че и преди това не може да лепне нещо. Sweat Smile Аз например в момента съм с гриподобни, насред 38-градусово лято, и не го лепнах от училище).

# 466
Здравейте!
  Днес следобед поставиха първата доза на дъщеря ми( на 2.11г.) ЛЛ като цяло много не бе запозната като цяло с ваксината и за това не я попитах. Та въпроса ми е утре дали мога спокойно да я заведа на плаж( до 12ч. винаги си тръгваме от там).

# 467
Ами може, по принцип някои деца реагират на ваксини с лека температура. Моето в случая не вдигна. Евентуално я следете как ще е днес и утре преди плажа, ако е крива не ходете.

# 468
Аз ще ви кажа как процедирах в деня на ваксина(сутринта ни беше часа) не водя никъде дори и по площадки-целия ден.Следващия ден вече ако вс е ок излизаме,за плаж не знам.Но защо не нали само първата вечер не се мокри.
Сложих на каката двете дози.Вече съм спокойна и за бебето.
При нас мина без т.!

# 469
  • София
При ваксината за варицела, ако има реакция е 7-10 дена след поставянето. Водете си го на плаж. Мокренето на убоденото - реално противопоказното е киснене в сауна, вана с топла вода. Измиване или нещо друго не е противопоказание.

# 470
Малкия е на 3 г и 9 м.
Септември  месец ще ходи на детска.
Преди закупуването на ваксината правят ли се изследвания дали детето е клинично здраво.
Също така като поръчаш ваксината от аптеката за колко време я докарват за да си я вземете .
Как я  транспортирате до личния лекар.

# 471
При нас беше така -пита само дали вс сме здрави, не помня да я е преглеждала,че сме с бебе и боцкат и двете и е някаква лудница всяка реве....най много да е видяла гърлото....
Поръчах в аптека Афия на същия ден или на следващия вече е в аптеката и звънят по тел.
До самия ден седеше в аптеката,взехме я с хладилна чанта-пластмасова и охладители,бяхме с мм с колата.
Първия път искаха капаро,втория път не.
Общо взето както се уговорите.

# 472
До половин час мисля може да се транспортира без хладилна чанта - пише го в листовката обаче и не помня колко точно беше. Аз се уоворих с лекаря, взех ваксината, от аптеката до нас, после стоя няколко дни в хладилника. В деня тръгнахме малко преди часа, може би общо 5-10 минути да е била извън хладилник. Сложиха му я, като му видяха гърлото и го прегледаха, дали е здрав. Но ме питаха и мен все пак, за да са сигурни, дали примерно не кашля или киха.

# 473
Малкия е на 3 г и 9 м.
Септември  месец ще ходи на детска.
Преди закупуването на ваксината правят ли се изследвания дали детето е клинично здраво.
Също така като поръчаш ваксината от аптеката за колко време я докарват за да си я вземете .
Как я  транспортирате до личния лекар.
1. Не се правят изследвания. По преценка на лл.
2. Доставят ти я на следващия ден. Докато си я вземеш я съхраняват в хладилник.
3. Ако разстоянието до лл е до 30 мин, няма проблем да я транспортираш без нищо, в колата, на климатик. Ако обаче е повече или ще ходиш пеша до кабинета, е хубаво да си я носиш в хладилна чанта с охладителни (предварително охладени във фризера) сини течности. Така може да издържи до няколко часа без проблем.

# 474
Може също да си я вземеш и да я сложиш в твоя хладилник, стига температурата там да е мисля от 0 до 5 градуса Целзий, пак го пише в листовката. На практика идеята е - не трябва да замръзва, не трябва и да е на топло. Един нормален хладилник точно такива температури поддържа в нефризерната част. Защо го казвам - при нас имаше опашка от желаещи и си я взех от аптеката, защото имаше опасност да я дадат на друг ако не я купя бързо. Затова и се наложи вкъщи да я съхранявам.
Но то всичко го пише в листовката, може и онлайн да си я прочетеш предварително, даже препоръчвам.
За тази ваксина се сещам, че имаше едно лекарство, което беше противопоказно да се дава до 30 дни след поставяне - и то май точно беше срещу Ковид лекарство. Така че това си запишете, ако нещо се наложи да знаете да кажете.

# 475
Да не би да имаш предвид ибупрофен (който не се дава при варицела)?

# 476
Това намерих от листовката на варивакс:
"Ваксинирането трябва да бъде отложено за най-малко 5 месеца след преливане на кръв или плазма, или прилагане на нормален човешки имуноглобулин (стерилен разтвор от естествено произведени антитела, взети от дарена човешка кръв) или варицела зостер имуноглобулин (VZIG).

След ваксиниране с ВАРИВАКС Вие или Вашето дете не трябва да приемате имуноглобулин, включително VZIG, в продължение на 1 месец след това, освен ако Вашият лекар не реши, че е необходимо.

Ваксинираните трябва да избягват продукти, съдържащи аспирин (салицилати), в продължение на 6 седмици след ваксиниране с ВАРИВАКС, тъй като това може да причини сериозно състояние, наречено синдром на Рей, което може да засегне всички органи на тялото."

Значи аспирин, който при деца така или иначе е противопоказен и този имуноглобулин бях чела, че за лечение на Ковд се използва.

# 477
Този е съвсем друг имуноглобулин. Simple Smile От антитела към ВЗВ, не към САРС-Ков-2.

# 478
В Софарма имаха налична ваксината. Взехме я непосредствено преди да отидем да й я поставят.  Бяхме с колата и ЛЛ бе на 2 мин. разстояние, използвах термочанта за пренасяне. Прегледа детето преди да я сложи.

# 479
Този е съвсем друг имуноглобулин. Simple Smile От антитела към ВЗВ, не към САРС-Ков-2.
Ахааа, моя грешка. Беше точно по Ковид времето, като се ваксинирахме и мислех, че е свързано. А не било. Но все пак информацията за всяка ваксина най-подробна е в листовката, аз затова ги чета предварително.

Общи условия

Активация на акаунт