През 2019: Въвеждат ваксина за варицела

• 57 320
  • 517
  •   1
Отговори
# 510
Има ли ваксинирали се мами, планиращи бременност.Колко време след това трябваше да се въздържате от забременяване?

# 511
  • Варна
Аз се ваксинирах преди забременяването с първото ми дете, но не помня да съм спазвала някакъв срок в който да не забременявам.
Просто си бях пуснала кръвен тест за стари и нови антитела преди да си я поставя. Поставят се две дози мисля че в рамките на един - два месеца.

# 512
1 месец след бустерната.

# 513
Здравейте. Изчетох цялата кореспонденция и реших да подновя темата. Планирам ваксинация на 2те си деца , едното на 4.5 г , а другото на 8г..Идната сряда първо на малкия , а каката след известно време , защото е с поставено БЦЖ. Моля споделете ,които скоро сте ваксинирали децата си или Вас самите. Всичко като информация ще ми е от полза, надявам се ваксинациите да минават безпроблемно. Моите деца до сега не са имали реакции от ваксините и се надявам така данси остане.Това ще е първа ваксина извън календара , като изключим ротарикс и противогрипните. Благодаря предварително на всички, които ще се включат в темата.  

# 514
Най-лесно понесената ваксина от детето ми. Без зачервяване дори.
Ще ви пиша на ЛС относно другите, искам да попитам нещо.

# 515
Ние имахме повече от два месеца между двете дози, защото и детето, и аз имахме здравословни проблеми, но нищо общо нямаха с първата доза. Като цяло сме ок, не сме имали проблеми от ваксината, но и за двама ни, и за двете дози гледах да е минало достатъчно много време от предходно боледуване.

# 516
Здравейте. Искате да кажете ,че ваксината мина ок, освен ,че по други здравословни причини сте имали голям интервал между двете дози? Правилно ли Ви разбрах?

# 517
Да, точно така

Общи условия

Активация на акаунт