През 2019: Въвеждат ваксина за варицела

• 57 809
  • 517
  •   1
Отговори
# 270
Сложих първа доза на 30 март. Втората мисля да е края на август.

# 271
Сложиха му варивакс, явно има има и друга с по-голям диапазон време между двете.

# 272
Здравейте. Моля дайте актуално мнение за ваксината. Аз си интересувам защото не съм карала варицела. Дъщеря ми която е на 12г. Също не е. Малкия който е на 4 г. Също не е. Та чудя се за малкия дали е удачно. Дали е добре преди това да пусна изследвания за наличието на антитела ли беше как беше за прекарана шарка?! Какво ще ме посъветвате благодаря♥️

# 273
За всички е удачно. Щом никой не е карал варицела няма никакъв смисъл от тест за антитела.

# 274
Абсолютно. Ваксинирате се и тримата с по две дози и повече не я мислиш, от къде може да ви изненада. Сега през ваканцията е най-удачно, докато още не са тръгнали децата на училище и градина. Минавате преглед всички да сте здрави и боцкате. Втората доза след месец най-рано. Аз бих оставила 2 месеца, примерно.

# 275
Благодаря ви! А това се слага сега в две дози и край повече за напред няма нужда? А до колко предпазва? Има ли някаква вероятност въпреки ваксината пак да се заразим?

# 276
Слага се сега една доза и след месец-два втора доза. И след това повече не слагаш нищо. Има вероятност да се заразите между двете дози, ако след първата не сте изградили достатъчно бързо антитела. Трябва време за да изградите антитела. За това се оставя между първа и втора поне месец интервал. След втората доза, вече имате доживотен имунитет.

# 277
Здравейте. Искам да ваксинирам детето си срещу варицела, но съм бременна и се притеснявам да не е опасно за бебето. Аз съм преболедувала вируса. Има ли някоя мама, която докато е била бременна да е ваксинирала детето си?

# 278
Здравейте. Моля дайте актуално мнение за ваксината. Аз си интересувам защото не съм карала варицела. Дъщеря ми която е на 12г. Също не е. Малкия който е на 4 г. Също не е. Та чудя се за малкия дали е удачно. Дали е добре преди това да пусна изследвания за наличието на антитела ли беше как беше за прекарана шарка?! Какво ще ме посъветвате благодаря♥
Здравейте, аз като малка също не бях карала и преди 5-6 години си закупих две дози Варивакс от аптека в Гърция и я пренесох в хладилна чанта. Личната лекарка ми ги постави през месец разстояние и нямах никакви странични реакции. В последствие голямото ми дете прекара варицела, бяхме заедно вкъщи и не се заразих. Сега съм отново бременна и се зачудих дали още имам антитела. Пуснах си изследвания скоро в Цибалаб и се оказа, че имам доста. Според мен не се замисляйте поне за вас дали да си поставите, но това е лично мниение. Преди това задължително антитела -хем, за да сте сигурна, че не сте в прекали, хем да следите как ще се променят стойностите след ваксините. Дечицата на тази възраст карат леко, не знам дали има смисъл на тях да се поставя, но всеки сам си решава. Случаи много. Успех! Simple Smile

# 279
Здравейте. Искам да ваксинирам детето си срещу варицела, но съм бременна и се притеснявам да не е опасно за бебето. Аз съм преболедувала вируса. Има ли някоя мама, която докато е била бременна да е ваксинирала детето си?

Аз поставих на сина ми, докаъо бях бременна с дъщеря ми. Аз знаех, че съм карала, но леко и затова реших за всеки случай да си пусна антитела преди това и имах страшно много, въпреки лекото боледува е. Та сложихме я на сина ми, той нямаше никакви странични ефекти.

# 280
Ти си имаш антитела. Бебето ти е застраховано, докато е в корема ти. По-скоро помисли за след това. Ваксинирай другото дете, за да не се притесняваш за бебето като се роди.

# 281
А къде се пускат тези антитела? Това са кръвни предполагам или?!

# 282
Кръвни изследвания. Не е необходимо да е на гладно. Моите ги пуснах в Цибалаб, но предполагам, ги има навсякъде. В Синево ги пускат в четвъртък само. В смисъл, те кръв взимат всеки ден, но реално изследванията си ги получавате само в четвъртък вечер.

# 283
Но трябва да кажа че са за антитела?! Питам защото преди месец си пусках кръвни и дали по тях се вижда нещо. Но предполагам че тези са по специални

# 284
Да,друга съставка на кръвта изследват,друг показател.Аз в рамус си правих,към 50 лева мисля беше преди две години близо.

Общи условия

Активация на акаунт