С какво ви дразнят свекървите - тема 91

• 78 103
  • 763
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Аз не схванах как му "пише" майката. На смс ли, на вайбър, на скайп, месинджър? Ако телефона се разпищи сутрин рано всяка събота и неделя аз бих се дразнила от това, ако искам да се наспя. Но има лесен начин - спира се звука, изключва се компютъра и готово.

# 271
... и "лошото"  си е баш "хубаво". Зависи откъде ще го погледнеш... Я за момент си представи, че неделно време или пък сутрин, вечер, на работа или от друго място, вайбърът/месинджърът пищи не от маман, ами от някоя знойна кака... Smile Ей ти на, ситуация, да й се възрадваш, че тя му "обсебва" времето ви...

# 272
Аз пък мисля, че на него скоро ще му писне и ще спре с отчетите към майка си, но ако ти му мрънкаш постоянно, това неминуемо ще влоши вашите отношения, а и в крайна сметка нали не досажда на теб.И още нещо, помисли ти как ще се чувстваш, ако той започне да ти мрънка за майка ти?!

# 273
В тези моменти, вместо да се мрънка/натяква на мъжа, най-удачното решение е да си запълните времето с нещо свое....четене на книга, гледане на филм, някое друго хоби, да излезете да потичате или просто на кратка разходка, да си полафите с приятел, като в даден момент неминуемо се стига до :"Какво правиш?/Ще ми обърнеш ли внимание?/Искаш ли....?/Какво толкова си говорите с "името на приятелката/я"?", на което спокойно кажете:
"Ами, какво да правя, докато ти си лафиш с майка ти.....беше ми скучно и ....!".-казано спокойно, с усмивка, без укор...просто констатация.И забравяте за това, превключвате на друго....
Т.е., у него трябва да остане усещането/впечатлението, че докато той си чати с мама, вие сте си намерили интересни занимания/хора, с които да "замените" неговото присъствие.

След 2-3 такива "сценки", особено ако се почувства извън вашите занимания, гаранция, че сам ще намали/ограничи контактите с маман.

# 274
С нищо.Свекърва ми е прекрасен човек!Вече 5 години споделяме един покрив и не сме се скарали и веднъж.
Нейният си живот е доста объркан-заеми,неплатени сметки,липса на здравни осигуровки,пълна дезорганизация.Но като свекърва не ми е казала на въпреки нито една дума.Както и аз на нея разбира се Simple Smile
Не вярвам.

# 275
  • Оптимист по принуда
С нищо.Свекърва ми е прекрасен човек!Вече 5 години споделяме един покрив и не сме се скарали и веднъж.
Нейният си живот е доста объркан-заеми,неплатени сметки,липса на здравни осигуровки,пълна дезорганизация.Но като свекърва не ми е казала на въпреки нито една дума.Както и аз на нея разбира се Simple Smile
Пали свещи, плюй през рамо, скокни три пъти, завърти се два пъти на пета, пу-пу в пазвата и си закачи две скилидки чесън на ушите п-в уроки. Ааа и намери подходящата тема да похвалиш свеки по-подробно.

# 276
В тези моменти, вместо да се мрънка/натяква на мъжа, най-удачното решение е да си запълните времето с нещо свое....четене на книга, гледане на филм, някое друго хоби, да излезете да потичате или просто на кратка разходка, да си полафите с приятел...

Според мен съветът е смислен, но само до цитираната от мен част, без да бъде част от сценка. Не мога да повярвам, че има чак толкова глупави жени, които няма какво да правят, докато мъжът им говори по телефона. Или ревността е толкова силна, че не можете да преживеете да не обсебвате всяка една свободна минута на човека? Ми то това е много лепкаво и неприятно. Аз не се чувам с майка ми, но пък откакто баща ми се пенсионира, ми звъни всеки ден, понякога и по два пъти, та му обръщам внимание и не си представям мъжът ми да ме пита "какво толкова говориш с баща си" или да ми прави сценки, защото е достатъчно умен да се сети, че един стар отец заслужава няколко минути внимание по телефона. 3-годишно мога да разбера, когато дърпа майка си за крачола, за да не говори по телефона, ама такова поведение от възрастни хора мога да нарека единствено инфантилно. Че ако той иска да ти обръща внимание, ще ти обръща, насила много ли е хубаво да си получиш вниманието?

# 277
Янечек, изобщо не иде реч за това.
Предполага се, че двойката общува нормално и има съвсем стандартни взаимоотношения.
Но:единия се дразни, че другия дава ежедневен отчет за всяка своя "стъпка" пред мама.В именно такава ситуация, аз лично, бих приложила горната "сценка":вместо да му се ядосвам, да му мрънкам и да нажежавам обстановката, просто бих игнорирала ситуацията до степен, той сам да реши, че е неприемливо и да я реши.
Давам своята гледна точка, ако съвпадне с гледната точка на друг-о.к., ако ли не, пак о.к.
Мен би ме дразнило мъжът ми да дава подобен отчет за живота ни ежедневно, ежечасно и постоянно.И бих спретнала "сценки", за да спра  това.Без да всявам раздори между нас двамата и без да изкарвам майка му "вещицата, която се бърка де не й е работа".
Всеизвестен факт е, че мъжете не обичат да са пренебрегвани.И колкото и да обичат и тачат мама, видят ли, че половинката някак "се измъква" по тъча и се забавлява чудесно и без тях, докато мама им виси на главата, обикновено взимат мерки, дори без да го осъзнават.
Аз пък съм напълно наясно, че това си е вид манипулация, но понякога тя е начинът да се получат нещата, и "хем вълкът да е сит, хем агнето да остане цяло".

# 278
  • София
Скрит текст:
Янечек, изобщо не иде реч за това.
Предполага се, че двойката общува нормално и има съвсем стандартни взаимоотношения.
Но:единия се дразни, че другия дава ежедневен отчет за всяка своя "стъпка" пред мама.В именно такава ситуация, аз лично, бих приложила горната "сценка":вместо да му се ядосвам, да му мрънкам и да нажежавам обстановката, просто бих игнорирала ситуацията до степен, той сам да реши, че е неприемливо и да я реши.
Давам своята гледна точка, ако съвпадне с гледната точка на друг-о.к., ако ли не, пак о.к.
Мен би ме дразнило мъжът ми да дава подобен отчет за живота ни ежедневно, ежечасно и постоянно.
Скрит текст:
И бих спретнала "сценки", за да спра  това.Без да всявам раздори между нас двамата и без да изкарвам майка му "вещицата, която се бърка де не й е работа".
Всеизвестен факт е, че мъжете не обичат да са пренебрегвани.И колкото и да обичат и тачат мама, видят ли, че половинката някак "се измъква" по тъча и се забавлява чудесно и без тях, докато мама им виси на главата, обикновено взимат мерки, дори без да го осъзнават.
Аз пък съм напълно наясно, че това си е вид манипулация, но понякога тя е начинът да се получат нещата, и "хем вълкът да е сит, хем агнето да остане цяло".

Това и мен би ме подразнило.

# 279
А аз пък изобщо не вярвам, че има мъже и въобще хора, които ежедневно, ежечасно и да не забравяме - постоянно, се отчитат на майките си, това че някоя във форума е написала, че е така, съвсем не го прави истина. Как точно си представяте, че се случва ежедневното и ежечасно отчитане, защото аз не мога да си го представя. Просто има жени с мания за обсебване, които настръхват от всяко квичене на вайбъра и звънене на телефона и вместо да си лекуват нервите, те се оплакват във форума.

# 280
Как разбира, че дава ежедневен отчет? Нали си пишат, може за поезия да говорят.

# 281
Съжалявам,че на младини не съм имала достъп до такава тема и толкова хора,споделяла съм с колежките си - четири на брой.Но  не така както тук.И макар късно се преоткривам,с грешките си.По  принцип чак сега разполагам с много време,винаги е  било на бегом - също и  телефоните не бяха налични  у  нас в младостта ми,с писма общувах с родителите си,че и с децата  по едно време,в чужбина  едното.После говорехме с часове с него,когато  се снабди с комуникации.
Пиша,за да ви кажа,че сте прави,трябва да се общува ,обръща внимание  на един отец и  майка,и  май   мъжете от които недоволстват правят точно това,обръщат внимание ,изслушват.
Изключвам другите недорасли.
Не  е повод за мрънкане и недоволство.Просто са човечни и благодарни. Казвала съм и повтарям-харесвам ви.

# 282
Как разбира, че дава ежедневен отчет? Нали си пишат, може за поезия да говорят.
Ми сигурно имат споделено телефонно пространство, де да ги знам, защото щом са семейство, такова нещо като личен живот и лично пространство престава да съществува, вече няма аз и мен, има само ние и нас.

# 283
  • София
А аз пък изобщо не вярвам, че има мъже и въобще хора, които ежедневно, ежечасно и да не забравяме - постоянно, се отчитат на майките си, това че някоя във форума е написала, че е така, съвсем не го прави истина. Как точно си представяте, че се случва ежедневното и ежечасно отчитане, защото аз не мога да си го представя. Просто има жени с мания за обсебване, които настръхват от всяко квичене на вайбъра и звънене на телефона и вместо да си лекуват нервите, те се оплакват във форума.
А, има, ето ти един – имало периоди, в които се чувал по 2-3 на ден с родителите си – http://www.bg-mamma.com/?topic=1013181
За мен това не би било проблем, ако си говорят техни неща – все пак ние двамата не сме скачени съдове. Ако не ме намесва и мен, ако искат и писмени отчети в 3 екземпляра да си дават.

# 284
Аз само да вмъкна, че ако милото се дразни на контактите ми с майка ми или някой от фамилията, с когото споделям, говоря, търсим се и все такива прояви на близост, любов и уважение, просто няма да ми е мило. За поезия не си говорим, ама за кой какво кога, как и защо - най-редовно. И понеже сме си жени, това ни впечатлява. Ако ние го правим с някого, е споделяне, ама ако друга го прави със собствения ни съпруг, е отчет. Въпрос на гледна точка!

Общи условия

Активация на акаунт