Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-23

• 81 709
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
Записвам се в темата. Живея със сина ми  (На 7 г. ) в собствено наследствено жилище в скъпата част на Центъра на София. Родителите ми са в краен квартал в панелка. Искам да купя жилище близо до моето за тях. Новото строителство не ми харесва изобщо като квадратура и разпределение, а и е"луксозно" и безумно скъпо в широк радиус около моето жилище. Чудя се обаче дали си струва инвестицията в апартамент от 50-те и 60-те. Дали този имот ще е ликвиден и лесен за даване под наем един ден, след 10-15 г.

Последна редакция: сб, 27 яну 2018, 16:07 от TafTaf

# 316
[
Записвам се в темата. Живея със сина ми  (На 7 г. ) в собствено наследствено жилище в скъпата част на Центъра на София. Родителите ми са в краен квартал в панелка. Искам да купя жилище близо до моето за тях. Новото строителство не ми харесва изобщо като квадратура и разпределение, а и е по-скъпо. Чудя се обаче дали си струва инвестицията в жилище от 50-те и 60-те. Дали този имот ще е ликвиден и лесен за даване под наем един ден, когато си отидат.
Ако не се срути до тогава. Провокирана от този въпрос, в подобна тема прочетох някои неща в нета - за характеристиките на видовете бетон и срока на експлоатацията му. Ако има вещи, нека се изкажат. Лично съм скептично настроена към старо строителство. Дори и санирано отвън, като имаме предвид, как се санира при нас, как се процедира със стени и плочите по под и таван.

# 317
Добре де, центърът на София е пълен с имоти от началото на миналия век, че и по-стари. Кое жилище се е срутило досега?

# 318
[
Записвам се в темата. Живея със сина ми  (На 7 г. ) в собствено наследствено жилище в скъпата част на Центъра на София. Родителите ми са в краен квартал в панелка. Искам да купя жилище близо до моето за тях. Новото строителство не ми харесва изобщо като квадратура и разпределение, а и е по-скъпо. Чудя се обаче дали си струва инвестицията в жилище от 50-те и 60-те. Дали този имот ще е ликвиден и лесен за даване под наем един ден, когато си отидат.
Ако не се срути до тогава. Провокирана от този въпрос, в подобна тема прочетох някои неща в нета - за характеристиките на видовете бетон и срока на експлоатацията му. Ако има вещи, нека се изкажат. Лично съм скептично настроена към старо строителство. Дори и санирано отвън, като имаме предвид, как се санира при нас, как се процедира със стени и плочите по под и таван.
Факт е, че зависи от конкретната сграда. Аз също съм в сграда от 56-та. Мой приятел, строителен инженер ми помага за преустройството на жилището. Изказа се, че сградата е много по-здрава от това, което се строи в момента, но наистина зависи от конкретния имот и не е лесно да се направи преценка.

# 319
Добре де, центърът на София е пълен с имоти от началото на миналия век, че и по-стари. Кое жилище се е срутило досега?

# 320
Определено не съм запозната, за това търся компетентен отговор. След като дават срок за експлоатация на бетона 70-90 г, в най - добрия случай, как да купя имот на 87 г - във връзка с обява за имот от 31г  newsm78

# 321
Аз съм в сграда от 33-та  Sad . Остават ми година-две.

п.п. интересен факт : колизеума е от бетон

# 322
Аз съм в сграда от 33-та  Sad . Остават ми година-две.

п.п. интересен факт : колизеума е от бетон
Може и пет, максимум 15. Питам сериозно. Има ли инстанция, която следи старите сгради, и която при изтичане експлоатационния срок поне да предупреждава живущите.

# 323
Няма, но така като гледам вие добре бихте се справили с тази задача.

# 324
  • София
Моя апел пък е за 0 толерантност. Не ща саксии, стари дивани и колелета в общите част, щото аз мога да реша компот да варя в коридорите. Бабите да са живи и здрави, но като притежават скъпи имоти да не ми мрънкат че са с 200 лева пенсия, а на Ало измамник да мятат хилядарки през балконите. Всеки да стопанисва и да се съобразява с околните. Че от толерантност до тук се докарахме. Аз от години се моля на съседите над мен с лични средства да им направя ремонт на банята. До тук се докарах. Това в един от апартаментите ни. И нищо! Не щат, щели сами да ремонтират  Но друг път ! Така от години
 и нищо не мога да направя, няма закони. Викам застрахователи и всяка година ремонтирам. Чакам големия потоп...

Последна редакция: сб, 27 яну 2018, 17:13 от Yangdze

# 325
  • София
Определено не съм запозната, за това търся компетентен отговор. След като дават срок за експлоатация на бетона 70-90 г, в най - добрия случай, как да купя имот на 87 г - във връзка с обява за имот от 31г  newsm78
След като аз те провокирах в другата тема, ще съм безкрайно доволна да ми дадеш източник на тази измислица в червеното  Hug

# 326
Моя апел пък е за 0 толерантност. Не ща саксии, стари дивани и колелета. Бабите да са живи и здрави, но кото притежават скъпи имоти да не ми мрънкат че са с 200 лева пенсия, а на ало измачник да нятат хилядарки през балконите. Всеки да стопанисва и да се съобразява с околните. Че от толерантност до тук се докарахме. Аз от години се моля на съседите над мен с лични средства да им направя ремонт на банята. До тук се докарах. Това в един от апартаментите ни. И нищо, не щат, щели сами да ремонтират  Но друг път ! Така от години
 и нищо не мога да направя, няма закони. Викам застрахователи и всяка година ремонтирам. Чакам големия потоп...

Нали знаеш, че водата процеждаща се от горната баня, е просмукана в бетонната плоча, което е условие за по - бърза ерозия на бетоновата смеска и корозия на желязната арматура. Да не ти падне в твоята баня, комшията гол, с душа барабар  hahaha Стана ми смешно, но въпросът е много сериозен.

След като аз те провокирах в другата тема, ще съм безкрайно доволна да ми дадеш източник на тази измислица в червеното  Hug

Посочих източника. Ако си чела темата, би трябвало да си видяла статията. В нета има много информация по този въпрос.

# 327
  • София
Моля те повтори го, наистина не съм го чела. Искам да видя този инжИнер, който го е написал  Mr. Green

# 328
  • Бургас
Моя апел пък е за 0 толерантност. Не ща саксии, стари дивани и колелета в общите част, щото аз мога да реша компот да варя в коридорите. Бабите да са живи и здрави, но като притежават скъпи имоти да не ми мрънкат че са с 200 лева пенсия, а на Ало измамник да мятат хилядарки през балконите. Всеки да стопанисва и да се съобразява с околните. Че от толерантност до тук се докарахме. Аз от години се моля на съседите над мен с лични средства да им направя ремонт на банята. До тук се докарах. Това в един от апартаментите ни. И нищо! Не щат, щели сами да ремонтират  Но друг път ! Така от години

Точно така. Интересно, кой е по-социално слаб - семейство с две деца и 30-годишна ипотека, или баба с 200 лв. пенсия, с нула кредит и имот за 100К евро?
Щом едните могат да плащат, могат и другите. Щом не могат - отиват да живеят там, където могат.

# 329
Моля те повтори го, наистина не съм го чела. Искам да видя този инжИнер, който го е написал  Mr. Green

Провокациите ти, тип заяждане, няма да внесат яснота по поставения въпрос. Върни се и прочети, ако сега си в по - адекватно състояние, което силно ме съмнява, както ми влизаш директно с бутонките.  

Общи условия

Активация на акаунт