Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-23

• 81 371
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
Без асансьор,  твърдо не.
Аз пък не съм толкова категорична. Много си зависи и от етажа. ММ 20 години е живял на 5 ет. без асансьор, не е умрял. Сега също сме харесали апартамент в сграда без асансьор, но на по-нисък етаж и това, че липсва такъв за мен не е предпоставка да се откажа от хубав имот.
Аз не ползвам асансьор, смятам, че раздвижването ми се отразява добре (вкъщи нямам, но сме на нисък етаж - признавам, че внасянето на мебелите беше неприятно, но не съм ги носила аз, така че..). Не ползвам и в работата - нито на качване, нито на слизане, въпреки че там си има.
По принцип на четириетажните сгради не се правят асансьори.

# 376
Мира, вие на какъв етап сте? Само си харесахте апартамент ли? Стоп-капаро оставихте ли? Питам, защото се чудя не ви ли е страх, че някой може да ви изпревари Simple Smile Аз като се познавам, ако бях на ваше място, сън нямаше да ме лови Joy
Ние вървим към сделка за тухления апартамент, днес го гледахме пак. Утре ще го проверявам за тежести и ще говоря с  нотариус да подготви предварителен договор и какво следва оттук нататък.

Иначе и мен сън не ме лови, дали от пълнолунието снощи или от планове и стратегии, не знам. Чак се ядосвам на ММ, че е толкова спокоен и не ми влиза в тона Grinning

# 377
Това с асансьора зависи. Качването на 5тия етаж не е проблем само по себе си. Тегаво е да се качваш с бебешка количка + торби, да качваш материали за ремонт, по-тежки мебели и тн. Самото пренасяне би било голям зор. Всеки път, когато поръчвате нещо по-тежко се налага да плащате на хамали... Бих си взела жилище без асансьор, ако иде реч за първи или втори етаж. Simple Smile

# 378
Мира успешна сделка. Разкажи малко за търсенето, колко време търсихте, какво гледахте, направихте ли компромиси, ще е полезно за търсещите. В София ли? Сега каква е стратегията с ремонта.

# 379
Това с асансьора зависи. Качването на 5тия етаж не е проблем само по себе си. Тегаво е да се качваш с бебешка количка + торби, да качваш материали за ремонт, по-тежки мебели и тн. Самото пренасяне би било голям зор. Всеки път, когато поръчвате нещо по-тежко се налага да плащате на хамали... Бих си взела жилище без асансьор, ако иде реч за първи или втори етаж. Simple Smile
Всеки си знае, но на нас ни спря асансьора за 6м, на 3ет. живеехме, бях с бебешка количка. От тогава имам проблеми с кръста. Не съм първа младост, може би на един млад човек не би му се отразило. Моя колежка с 10тина години по-млада живееха на 5ет без асансьор и тя с бебешка количка, ми нищо и няма като кон е Bowtie

# 380
Ние вървим към сделка за тухления апартамент, днес го гледахме пак. Утре ще го проверявам за тежести и ще говоря с  нотариус да подготви предварителен договор и какво следва оттук нататък.

Иначе и мен сън не ме лови, дали от пълнолунието снощи или от планове и стратегии, не знам. Чак се ядосвам на ММ, че е толкова спокоен и не ми влиза в тона Grinning

Подпитвам, защото ми се сторихте прекалено спокойни, а пък аз си гриза ноктите да не го вземе някой преди вас. Нищо, че не се познаваме Joy Радвам се, че сте приключили с фаза търсене. Успех и дано всичко мине гладко и леко Simple Smile

# 381
Мерси, Попея, за разяснението. Законът за шайбите от 60 е след земетръса във Вранча. От 80, може да е друг. Ставаше въпрос за имот от 31, заради който се зарових да чета. Мисля темата за много полезна, с информацията която предлага. Обсъждането на потребители, съдържанието на портфейлите им, или умствения им багаж, е неуместно.

Да, след него са, но земетръсът от Вранча е през 77-ма,а не 60-та,  а нормите са от 80. От 31 е по-вероятно да е гредоред, но има и масивни от тогава, които най-вероятно са скелетно-гредови с тухлен пълнеж.

Последна редакция: нд, 28 яну 2018, 22:23 от Анонимен

# 382
Freyda, благодаря! Надявам се всичко да мине успешно и да мога съвсем скоро да се похваля.
Скрит текст:
Не сме в София, в Бургас сме. Активното ни търсене продължи около година, като за този период не сме направили чак толкова много огледи (2-3 на месец), колкото разглеждане на агенции, обяви, вестници, срещи с брокери. Всички ни обясняваха как спрямо бюджета ни и изискванията, които поставяме няма да намерим в заложените райони. Можем да отделим около 60 000 евро за тристайнонеобзаведено жилище, а ако намерим обзаведен и ни хареса може и малко повече. Нямахме кой знае какви непосилни изисквания, търсехме топъл и светъл апартамент, ЕПК или тухла по възможност, на не първи и последен етаж. Бяхме се ограничили в 3 квартала. Аз като цяло предпочитам да е с отделна кухня, затова гледахме и стари сгради, но бях съгласна да е и ново строителство, стига да харесаме разположението и т.н. Бях склонна да направя компромис с вида строителство, ако ми хареса местоположението и апартамента. Или обратното - добро строителство и разположение за сметка на по-непредпочитана част от района. Даже преди няколко месеца почти се бяхме навили да взимаме един стар панел, по-скъп, но продавачите ни послъгаха за някои неща и се отказахме от сделката. Компромисът (ако може да се каже), който направихме със сегашния имот е, че в сградата няма асансьор - не че е болка за умиране, но както са писали, по-удобно е. Отделно е за тотален ремонт, това е недостатък, но и плюс, защото пък ще имаме възможност да го префасонираме изцяло по наш вкус. Локацията му ме спечели на първо време, после и разположението ни хареса.

Мишелин, още няколко дни стискане на палци, че ще има нужда Bowtie И аз докато не получа ключа и не чуя "Честито" от нотариуса няма да се успокоя.Grin

# 383
Ох, ние до оглед едвам стигаме, нищо не харесваме, какво остава да се заровя да чета за сградата и строежа. Аз и сега съм отчаяна, че нищо няма да купим.

# 384
  • Най-красивата страна
Вени, каква е цената, ако не е тайна?

Апартаментът е 80кв.чисти без общите площи и цената е 38 000евро.

# 385
Мерси, Попея, за разяснението. Законът за шайбите от 60 е след земетръса във Вранча. От 80, може да е друг. Ставаше въпрос за имот от 31, заради който се зарових да чета. Мисля темата за много полезна, с информацията която предлага. Обсъждането на потребители, съдържанието на портфейлите им, или умствения им багаж, е неуместно.

Да, след него са, но земетръсът от Вранча е през 77-ма,а не 60-та,  а нормите са от 80. От 31 е по-вероятно да е гредоред, но има и масивни от тогава, които най-вероятно са скелетно-гредови с тухлен пълнеж.

Останала съм с впечатление, че се е приел след земетресението от 10 ноември 40 г, но може и да греша.
Асансьорните клетки също играят роля на противоземетръсни шайби, блокове без асансьор, според мен са животозастрашаващи.

# 386

Останала съм с впечатление, че се е приел след земетресението от 10 ноември 40 г, но може и да греша.
Асансьорните клетки също играят роля на противоземетръсни шайби, блокове без асансьор, според мен са животозастрашаващи.

Позаинтересувайте се за разрушените сгради след големите земетресения в Мексико сити и в Ереван. Ще видите, че при силен трус падат високите сгради над 5 етажа, въпреки високите противоземетръсни изисквания и асансьорите.

# 387
  • In transit

Цената е супер. Стига да не около колхозния, автогара... И аз съм против последен етаж и без асансьор.

# 388

#Crazy че и в широк център, 80кв чиста площ, че и след ремонт. Може ли линк, че не вярвам. Вчера гледах нова обява на гарсониера за основен ремонт в Младост за 36000евро. Значи или продавача е много прост или има нещо гнило, само заради един асансьор, при всички положения ще може да му вземе още няколко хиляди отгоре без проблем. Да не сте роднини? 

# 389

Цената е супер. Стига да не около колхозния, автогара... И аз съм против последен етаж и без асансьор.
Мики и около Колхозния се продават  си държат цени, аз имам познати които си купиха там. А на Автогарата от ромското съсловие си купуват също и там имам познат на който хазаина продаде апартамент на 5ет. във вход с години неработещ асансьор и то сравнително бързо. Значи момчета беше на квартира и хазаина му говорел че ще продава евентуално, и той реши да се изнесе за да не го изгонят и има няма месец-два апартамента се продаде на една ромка.

Общи условия

Активация на акаунт