Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 9

• 129 800
  • 722
  •   1
Отговори
# 360
Ваня, има ли някаква тънкост при тези картофени кюфтета - моите почти всеки път се разпадат при пържене,
и винаги се ядодвам Fearful Твоите  изглеждат перфектно, и навярно много вкусни  Simple Smile Flowers Hibiscus

# 361
  • София
Броколи с яйца и прясно мляко на фурна Heart Eyes

# 362
  • София
Ваня, има ли някаква тънкост при тези картофени кюфтета - моите почти всеки път се разпадат при пържене,
и винаги се ядодвам Fearful Твоите  изглеждат перфектно, и навярно много вкусни  Simple Smile Flowers Hibiscus

Не знам ти как ги правиш, но при тези кюфтета сместа е много гъста/твърда и се оформя лесно. За сметка на това пък панировката е по-пипкава и отиват много яйца. Може би тя ги запечатва допълнително.  Peace
Ако искаш точната рецепта, по-късно ще ти я дам. 

# 363
  • Плевен

Може ли рецептата,че изглежда супер?Имам броколи и се чудя на какво да ги направя.

# 364
  • София

Може ли рецептата,че изглежда супер?Имам броколи и се чудя на какво да ги направя.

Разбира се Simple Smile

Броколите се накъсват на розички и се пускат във вряща подсолена вода, докато омекнат. След това се отцеждат старателно.

Поставят се в касерола или друг огнеупорен съд и се заливат със смес от разбитите яйца (3 бр) и прясно мляко (300 мл.). Тази смес е добре предварително да се посоли.

Ястието се поставя във фурната и се пече около половин час при 180 градуса.

# 365
  • Плевен

Разбира се Simple Smile

Броколите се накъсват на розички и се пускат във вряща подсолена вода, докато омекнат. След това се отцеждат старателно.

Поставят се в касерола или друг огнеупорен съд и се заливат със смес от разбитите яйца (3 бр) и прясно мляко (300 мл.). Тази смес е добре предварително да се посоли.

Ястието се поставя във фурната и се пече около половин час при 180 градуса.
Ухаааа крем карамел с броколи Simple Smile Ще го пробвам днес.В този сняг какво друго да правя,освен да съм в кухнята?

# 366
Ето ги любимите ми сиренки - стават и без сирене, и с олио вместо масло (или маргарин),  бързи, икономични, за следобедния чай и кафе Simple Smile

tarantula - сега ако напишеш и рецепКата?! От сутринта ми се е прияло нещо месенко соленичко; пък не искам да се захващам с пипкави/връткави неща. Thinking
Ала-Бала - рецептата за козунака записана Flowers Hibiscus

# 367

В нашия край по този начин се приготвя риба Simple Smile

И аз се нареждам за рецептата за Сиренките  Flowers Bouquet

# 368
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
Дайте ми, моля, рецепта за хубав, вкусен козунак за хлебопекарна! Flowers Hibiscus
Освен месенето, правих с рецептата на кифличките, слагам и добавки, но иска още да е по- сладък.

Ето рецепта за козунак приготвен в хлебопекарната.Правила съм и е сполучлив.
А може да замесиш тестото в нея и да оформяш и печеш във фурната.

http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2014/04/blog-post.html

ето и други рецепти :

http://zi4e57.blogspot.bg/search?q=%D0%BA%D0%BE%D0%B7%D1%83%D0%B … D0%B0%D1%86%D0%B8

http://kulinarenelixir.blogspot.bg/search?q=%D0%BA%D0%BE%D0%B7%D … D0%B0%D1%86%D0%B8

https://hranatazadushata.blogspot.bg/search?q=%D0%BA%D0%BE%D0%B7 … D0%B0%D1%86%D0%B8

Ето ги любимите ми сиренки - стават и без сирене, и с олио вместо масло (или маргарин),  бързи, икономични, за следобедния чай и кафе

tarantula  Може ли да подадеш жокер как ги приготвяш    Hug

и от мен да не спамя темата   една пилешка кавърма

и плодова пита

а това са мои козуначени рула месени в хлебопекарната и печени във фурната

Скрит текст:

и козуначен венец

спорна нова седмица    Hug

# 369
Ето ги любимите ми сиренки - стават и без сирене, и с олио вместо масло (или маргарин),  бързи, икономични, за следобедния чай и кафе Simple Smile

tarantula - сега ако напишеш и рецепКата?! От сутринта ми се е прияло нещо месенко соленичко; пък не искам да се захващам с пипкави/връткави неща. Thinking
Скрит текст:
Ала-Бала - рецептата за козунака записана Flowers Hibiscus

tarantula, и аз на опашката за сиренки, уф, за рецептата, де. Simple Smile Ама хич нямаше да е лошо да метнеш по някоя и друга сиренка! Heart Eyes bouquet

От мен сал едни макаронци на фурна, нищо не снимах тия дни.

# 370
Козуначените ролца и венец са страхотни!

# 371
  • Бургас
Искам да попитам,как приготвяте пил.хапки с корнфлейкс на фурна?
Също и панировката на шницелите?

# 372
  • Бургас
Ето баницата и солените питки на моя 10 годишен син !

# 373
  • Montana, Bulgaria
От мен един орехов кекс без брашно и пържени филийки, но си останаха без снимки, че са си като старите Grinning
За пилешките хапки, знам че въпроса не е към мен, но аз си режа пилешкото, овкусявам го и го потапя първо в яйце, а после в наситнен корфлейкс и го пека върху хартия за печене леко поръсена с мазнина.

# 374

Козуначе.

Общи условия

Активация на акаунт