Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 9

• 129 011
  • 722
  •   1
Отговори
# 690
В рецептата на този флан пише два пъти кондензирано мляко,веднъж карамелено.Какво мляко се използва?

Използва се обикновено прясно мляко и кондензирано (което е споменато като "карамелено" в описанието на приготвянето).

# 691
# 692
Сем, много бутчета напоследък Simple Smile 
Много пържоли Simple Smile се въртят из темата, личи си, че сме зима Simple Smile

У нас - пъленни филии -джобчета http://pep-4o.blogspot.bg/2012/02/blog-post.html

# 693
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
я да видим сега дали ще се получи?

18 мин = 9 банички на тиган Simple Smile зарибих и колежките Simple Smile

пилето с горчичен сос май съм показвала, рибата не е снимана, но пържолката от вчера е тук Simple Smile

гарнирана с половин картоф (малкия звяр бързо размени своята пържола с картофа на на бащицата, но това са подробности) и с купичка червена леща Simple Smile

качамакът, който уж много им хареса, пък накрая изхвърлих Sad Sad Sad

и оладините - така ли се казваха? Simple Smile в къщи ги кръстиха бухтички Simple Smile

# 694
  • София
В рецептата на този флан пише два пъти кондензирано мляко,веднъж карамелено.Какво мляко се използва?
Кондензирано и карамелено мляко е едно и също. Написала съм го по този начин за да не се получава повтаряне на думите, къде пише два пъти кондензирано мляко?
 Първо се приготвя карамел с кристалната захар -  изсипва се във формата, разпределя се,  оставя се настрана.
След това, преписвам дословно какво съм писала -  в купа с миксер се разбиват яйцата на нормална скорост, млякото, ( обикновено прясно мляко което е по рецепта) студеното кафе,  и накрая се добавя карамеленото т.е. кондензираното мляко, разбърква се, докато се приеме от сместа, изсипва се във формата . ( сместа е толкова течна, че не вярвах, че от нея ще излезе нещо .)
Пече се по начин който съм посочила т.е. с хавлиена/памучна кърпа на дъното на формата, така се практикува  при повечето случаи, когато се пече на водна баня, по -добре се разпределя топлината в/у сладкиша. Това го виждам при повечето рецепти и аз започнах така да го прилагам.
Този флан е толкова лесен, и затова така не може да се приеме, че от най-елементарни продукти излиза такъв прекрасен сладкиш, както е на снимката и задължителното тук при него е да се получат тези малки шупли, все пак това не е крем-карамел, вероятно се получават от добавката на кафето, то е задължителен елемент ,  аромат, лек вкус на кафе. Не е натрапчиво, а е много интересно.

Хлебчетата, малко по-късно, много са добри.

Последна редакция: пт, 02 мар 2018, 13:06 от marchеva14

# 695
Хайде сега, и мен ме размислихте с тия млека...... newsm78 marchеva14, хич не бях обърнала внимание на карамеленото мляко и си купих подсладено кондензирано мляко, това бялото. Да не се използва т.нар. варена сгущьонка, тя е карамелена? Тюх, сецнахте ми мерака, таман се бях засилила да го правя! Simple Smile

Хлебчетата изглеждат....ммммм........ Heart Eyes chef bouquet

# 696
  • София
Хайде сега, и мен ме размислихте с тия млека...... newsm78 marchеva14, хич не бях обърнала внимание на карамеленото мляко и си купих подсладено кондензирано мляко, това бялото. Да не се използва т.нар. варена сгущьонка, тя е карамелена? Тюх, сецнахте ми мерака, таман се бях засилила да го правя! Simple Smile

Нищо , де, сложи го в една тенджера, отгоре плътно да го покрива вода и го остави за 2 ч да си къкри, като добавяш вода  за да има винаги отгоре и си върши делата, забрави го на котлона, дето се казва. Смятам, че ще стане.

# 697
Скрит текст:

Нищо , де, сложи го в една тенджера, отгоре плътно да го покрива вода и го остави за 2 ч да си къкри, като добавяш вода  за да има винаги отгоре и си върши делата, забрави го на котлона, дето се казва. Смятам, че ще стане.

Става, става, доста съм варила, ама на, ей, много съм незабележителна Crazy, добре че чета темата. Щях да го забъркам с неварената сгущьонка. Simple Smile  bouquet

# 698
То и аз така. Значи погрешно съм написала, че се прави с "обикновено" кондензирано. Смятам, че и с него ще стане. Правя един сладкиш, който съдържа почти същите съставки (но и крем сирене се добавя) - яйца, прясно мляко, кондензирано и се получава превъзходен. Аз ще опитам с подсладено кондензирано от Лидъл, а не сгущенка, защото нямам нерви да си го правя.

# 699
  • София
. Аз ще опитам с подсладено кондензирано от Лидъл, а не сгущенка, защото нямам нерви да си го правя.
Ако правиш онзи флан само с обикновено конд. подсладено мляко няма да стане, друга е консистенцията.

# 700
Еее, Марчева,  раздразни ми апетита, сега - няма да стане.

# 701
  • София
Еее, Марчева,  раздразни ми апетита, сега - няма да стане.
Joy Вземи да пробваш и после сподели, че ако нямам карамелено мляко да си зная за друг път.

# 702
Само да ида до Лидъл днес или утре и го започвам.

# 703
Марчева - аз също прочетох няколко пъти рецептата. И мен това различно споменаване на " кондензирано и карамелено мляко" - ме ОБЪРКА. Добре че съм къщно момиче и пазарувам на едро - де що има в магазина. Та съм се заредила и от двете Smirk 

# 704
  • София
Марчева - аз също прочетох няколко пъти рецептата. И мен това различно споменаване на " кондензирано и карамелено мляко" - ме ОБЪРКА. Добре че съм къщно момиче и пазарувам на едро - де що има в магазина. Та съм се заредила и от двете Smirk 

semр, едно и също е, ако пише конд. мляко за кафе - това е друго, но ако пише конд. мляко то е със захар и е равно на карамелено, що така се получи объркване, а аз съм пуснала вече рецептата.  newsm78 Вие ме турнахте в шах.  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

Общи условия

Активация на акаунт