Интериорен SOS /9/

• 120 374
  • 781
  •   1
Отговори
# 615
Страхотно!

# 616
Много е хубаво, браво! Може ли да споделите килимът от къде е? Много ми хареса Simple Smile

Благодаря!
Живеем в чужбина, и килимът, и диванът ги купихме от големи магазини тук в нашия град.

# 617
Здравейте. Върнах малкия килим и купих друг, по-голям, който пасна много добре и като размер, и като цвят. Вчера пристигна и масичката за кафе (избрах мраморната). Получи се точно както си го представях Simple Smile. Сега остава да измисля какви картини да сложа на стената, перденцата и странична масичка и съм готова.

И обърнах възглавниците навътре:)))))

Приятно е. И светлината е паднала добре.
Метална маса на мен ще ми стои модерно.

https://www.kare.bg/bg/product/0/masa-pomoshtna-miami-rosegold-% … 2463-1_18_32.html
https://www.kare.bg/bg/product/0/pomoshtna-masa-fjord-round-30x3 … 3633-1_18_32.html
https://www.kare.bg/bg/product/0/pomoshtna-masa-easy-living-copp … 1005-1_18_32.html

# 618
В тази комбинация килим- диван за мен трябва да се добави още цвят. Имаш ли възможност да махнеш шареното от възглавниците и да добавиш на негово място друг цвят? Или накупи готови.

# 619
По същата тема - такъв тип картини си представям Ако може - оригинали.

# 620

Икейски е дивана мисля.

Vlavba... ако не ви е страх от зелено - една стена.
И жълти или черни акценти.

# 621
  • Canada
Плажче, страхотно се е получило! Simple Smile Heart
Аз бих сложила пердетата и всички останали декорации първо и чак тогава картини и друг декор по стените.

# 622
Нивиана, да обърнати ще са, защото имат синьо, а не си го представям в тази стая изобщо Simple Smile. Възглавниците дойдоха с дивана, не можаха да ми ги направят в друг цвят. За картините - и аз си ги представям две големи вертикални една до друга, като тези черно-белите, само че ще са цветни - нещо в топлата гама.

Polar Bear - мерси Simple Smile! За пердетата вече съм решила, че ще са бели, ефирни. Да, сигурно ще изчакам за страничната масичка и ще я сложа след тях и картините.

Mariat - според мен има достатъчно цвят и картините ще добавят още малко, точно така си го представях.

# 623
  • Canada
Чакам да се похвалиш с крайният резултат! Simple Smile Звучи добре така, както си го замислила.

# 624
Чакам да се похвалиш с крайният резултат! Simple Smile Звучи добре така, както си го замислила.
Разбира се Simple Smile

# 625
Нивиана благодаря за прекрасната тема!
Решила съм какво искам,но ако може твоето професионално мнение?
Дали разположението е добре,приемам всякакви идеи.
Но най-вече ме интересува,дали белия цвят няма да се бие с останалите?
Продълговатия прозорец го затварям.На ширина 1,90м.,слагам стелиопорени плоскости имитация на камък.В тях вграден ТВ с бяла рамка.Отдолу бежав шкав с дължина 1,90м. и височина 0,90м. Отстрани на плоскостите плафони ли да сложа или бели рафтове от Икеа?
На лявата стена отиват двата дивана в една права,върху тях огледало с бяла рамка.Големия диван при преместването отгоре няма да има подлакътник,затова слагам пейка-ракла-бежава.
Пред плъзгащата се врата,два бели стола с дамаска на рози.Между тях конзолна масичка.
Голямата маса я махам и слагам Икевска бяла квадратна маса 0,55/0,55м. Да я тапицирам с дамаската на рози или да и сложа плоскости от паркета?
До плъзгащата врата има стена,на нея искам да направя имитация на камина.Да сложа ли от имитацията на камъни над нея?Да върже с другите,или ще стане претрупано?
Стените ще са светло беж.
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Не съм сигурна че разбрах всичко. Интериорът не е компилация от елементи, които ни харесват, а материално изявление на идеята и концепцията ни. И начинът ни на живот.

Спестете си стиропора с имитация на камъни, един тапет по добре.
Въпроса дали да тапицирате масичката ли е?
Може да сложете бежово стъкло или черно върху нея.
Съберете си първо малко картинки, за да можете да проведете стил.
Не претрупвайте - камъни, рози... Оставете камъните само за камината.
Ако можете, извикайте специалист за консултация.

# 626
  • Burgas
Здравейте ,Нивиана,и вие момичета,които пишете в темата!
Предстои ми ,надявам се скоро,ремонт на дневна с трапезария и кухня . Пространството е малко (около 30 кв.м общо) и  за мен е много важно  да бъде разпределено функционално и удобно.В момента кухнята е отделена,тясна и дълга е,дневната е с кът за хранене и отделно тв зона с мека мебел.Със сигурност знам,че ще приобщим терасата към дневната,обаче не мога да реша за кухнята как да постъпим-дали да си остане в отделно,макар и тясно помещение или да я вкараме в към дневната.Понеже живеем в това жилище сме свикнали с разположението и не мога да преценя дали е функционално или не.Прилагам една схема, на която се вижда сегашното положение и двете идеи ,между които се колебая.Мебелите не са избрани,поставените са само за онагледяване на идеята.Ще е много полезно за мен,ако споделите коя от тях ви се струва по-удачна,или пък ако предложите нещо различно.Предварително благодаря!

# 627
На мен ми допада вариант 1. Simple Smile Харесвам идеята за по-просторни отворени пространства, дразнят ме разни стайчета-кутийки и не се чувствам комфортно в тях. Освен това, това разпределение има още два огромни плюса за мен: 1. много по-приятно, красиво и удобно е от вратата да влезеш в хола, а не в трапезарията или кухнята и 2. няма по-прекрасно нещо от трапезария с прозорци, която може да стане прекрасна, ако се декорира красиво, а ТВ-зоната да остане в по-"тъмната" част на стаята, което е и по-логично за мен, много е кофти слънцето да свети в екрана на телевизора. Simple Smile

# 628
Отделно, че като трябва да примъкваш супи и горещи съдове, ще ти е по-лесно масата да е малко по-наблизо. Wink
Но с един голям преход ще се усеща много по-светло и просторно, отколкото с врата.

# 629
За отваряне на кухнята към хола и аз съм категорично ЗА, както и за трапезарията по-близо до кухнята, а не влизайки от вратата Wink ... но от опит - не бих приобщила балкона (изцяло) по няколко причини.
1. Ако не се прави повдигане на ниво на цялата стая или изолация и отдолу на балкона, така, че с малко изолация под подовата настилка да е достатъчно топло, ще се получи там една "стълбичка" която няма да е удобна за трапезарията.
2. Дори 1) да не е проблем бих оставила една малка тераса (дори да е 1/3 от настоящата. Поне за картофите и лука там да стоят... е една тенджера, която не влиза в хладилника да си сложи човек...
Колко човека ежедневно ползвате масата? Ако е за 4, спокойно може да се мине на вариант 1/3 тераса точно до кухнята. Не е толкова прекрасно, но е полезно  Hands V

Общи условия

Активация на акаунт