Интериорен SOS /9/

• 120 411
  • 781
  •   1
Отговори
# 630
  • Burgas
Момичета,много ви благодаря за включването по моя въпрос:hibiscus:Радвам се,че вие като цяло подкрепяте вариант 1,който и на мен ми харесва много повече,единственото ,което ме привлича във втория е възможността на цялата стена зад вратата да се направи библиотека с вградена камина,което ми е отдавнашна мечта,но ще мисля за друго място.Приемам идеи и по този въпрос Simple Smile
Колкото до балкона-със сигурност ще се слага изолация и на пода и на външната стена,така ,че ще е на едно ниво с дневната.Дали да запазя част от балкона като такъв-идеята би си струвала ако беше по-голям,но за 3.5 кв.м. ми се струва ,че целта не оправдава средствата, които ще погълне това преустройство.Смятам на малката стена в кухнята в ляво да направя шкаф-килер,където да складирам разни неща,а за останалото -има още една тераса в другата част на апартамента.

# 631
Здравейте на всички. До сега само съм чела темата, но не съм писала. Предстой ни закупуването на апартамент (събират се документи по сделката) и понеже искам нещата да станат по-бързо и да се нанесем от сега проучвам нещата относно обзавеждане и т.н. Ще имаме холо-кухня, която няма да е много голяма ( около 20 кв.м.). Към този момент имаме единствено диван, които е купуван преди известно време та на първо време мислим да го ползваме. Диванът е с цветове може би венге (тъмно кафяво) и бежово. Дограмата ни е тъмно кафява. Мислех си кухнята да е комбинация между венге и нещо по-светло все още не съм измислила какво (тук имам нужда от помощ). Представям си го долни шкафове венге, горни някакво по-светло дървесно и плот и гръб може би нещо още по-светло. Дали така ще е удачно? Другият ми въпрос е свързан с това, че едната от стайте е преходна от холо-кухнята за нея мисля да е с свели цветове - та по този повод се чудя какъв цвят би било добре да е врата на хола и врата на преходната стая? Не мога да преценя също дали пода в холо-кухнята да е по-светъл или по-тъмен (за преходната стая съм решила да е светъл)? Дали ще е грозно, ако се различават? Също така за цвета на стените си мислех да бъдат светло сини? Мисля, че е удачно за мебели венге, НО трябва ли да се съобразявам с цветовете на дивата, за да направя цялото обзавеждане? Моля, давайте съвети и препоръки

# 632
Момичета,много ви благодаря за включването по моя въпрос:hibiscus:Радвам се,че вие като цяло подкрепяте вариант 1,който и на мен ми харесва много повече,единственото ,което ме привлича във втория е възможността на цялата стена зад вратата да се направи библиотека с вградена камина,което ми е отдавнашна мечта,но ще мисля за друго място.Приемам идеи и по този въпрос Simple Smile

Абсолютно те разбирам, защото няма такъв кеф, като камината, честно! Heart На вариант 1 има ли възможност за някакво такова разпределение на мебелите (не гледайте колко е криво и грозно)? Да поясня, че това е само холната част.

Ако диванът не е огромен, мисля, че е постижимо. Така ще имаш мечтаната библиотека и камина, а над камината може да се сложи ТВ-то.

# 633
  • Варна
borka01 Не се виждат много ясно размерите, но аз за разлика от останалите предпочитам кухнята да ми е затворена, естествено всичко зависи от навиците на семейството. Ако предпочитате да хапнете и след това да се разположите на меката мебел (както правим ние) може само вратата да се измести плътно в дясно, на стената камина и над нея ТВ, библиотека може да се разположи на стената зад трапезната маса.

Много ми е неприятно да се носят миризмите от готвено в хола, какъвто и да е абсорбаторът винаги усещам, другият ми довод е, че при гости да речем при отсервиране на чинии става малка какафония на мивката, ако има врата не е така. Много ми е неприятно да си пием питието на фона на купчини отсервирани чинии, а не си позволявам да оставя гостите и да започна да прибирам в миялна, да сортирам отпадъци, чаши и т.н., лично на мен винаги ми е било неприятно да стоя на маса, а домакинята с гръб към нас да стои на мивката.

Когато няма гости просто вратата стои отворена и готово (вариант 1, светлият отвор е колкото нормална врата).

Постери.

# 634
Бих си сложила голяма стъклена врата към кухнята, и холната част - като в поста на Madeleine

# 635
И аз не обичам миризмата от готвеното да се разнася из хола, Но общата холо-кухня според мен е измислена, за да могат мъжът и жената да прекарват някакво време заедно и да си говорят- единият в кухнята, другият на дивана. Simple Smile

Последна редакция: чт, 17 май 2018, 17:14 от Barbabelle

# 636
И аз бих предпочела вариант 1, но боксът да е затворен, със светъл отвор колкото нормална врата, изтеглен максимално вдясно - т.е. към прозореца и масата. Най-много да се затвори с единична плъзгаща врата.  Ако помещението е общо 30 кв.м, това изобщо не е малка площ, за холовата част би трябвало да останат поне 22 кв.м, което си е нормален хол.
Този вариант има и друг плюс - стената, на която сега е разположен телевизорът, се увеличава и на нея може да се сложи библиотека, камина и ТВ. Не се виждат точно разммерите, но ако има вариант, бих преместила тази стена назад към бокса - т.е. да увелича холовата част, за сметка на бокса. При това положение кухнята ще бъде в една линия, а не Г-образна, но при тази дължина от 4-5 м ще бъде повече от достатъчна като площ.
Скриването на кухненската част излиза и по-евтино, в смисъл че не е задължително уредите непрекъснато да се съобразяват с обзавеждането на хола. Например - хладилникът не е задължително да е вграден, не трябва да всяка кафемашина и микровълнова да я избираш по дизайна на камината, напр. и т.н.

Последна редакция: чт, 17 май 2018, 18:06 от GG_BG

# 637
  • Burgas

Madeleine,обмисляла съм го този вариант,даже в един момент бяхме завъртели сегашния ни диван в тази позиция и тв беше на тази стена.Като разположение не беше толкова зле,обаче изложението на стаята е западно и много неприятно слънцето блестеше върху екрана,което автоматично означава,че за да се гледа,трябва да са пуснати перманентно щорите,което не е вариант,все пак искам дневна светлина,а половинката е футболен запалянко и в почивните следобеди винаги се гледа мач Laughing.
Doris,съжалявам ,че не се виждат размерите -дневната ще бъде 3.40 на 6.40 след промяната.Принципно съм съгласна с теб за отделната кухня,за миризмите и всичко останало,обаче в конкретния случай помещението е 4.40/1.60,заради аспирацията готварския кът е в близост до вратата и доста отдалечен от прозореца.Дори и при затворена врата,включен аспиратор и открехнат прозорец,миризма в дневната винаги си има ,докато не приключа с готвенето и не проветря и там.Да не говорим ,че през лятото като готвя в кухнята става адска жега,а аз готвя много Simple SmileПри отворения вариант светлия отвор е 2,30,като на чертежа е частично преграден от малък помощен плот,за който също още не съм решила дали да го има и да го обединя някък с тв модула или не.

# 638
  • София
ми аз си ги избирам уредитепо дизайн заради мен си, не защото ще ги виждат гостите
обаче мразя факта, че съм отделена от другите, когато готвя или правя нещо из кухнята
хладилника може да не е вграден и приотворена кухня, не виждам какъв е проблема
още повече, че доколкото виждам той ще е в нишичката към бившата тераса, тоест тотално скрит от погледа

# 639
O, borka01, така като те чета съм твърдо за отделна кухня. Ние сме с общо помещение и МП непрекъснато ми се кара, че много му шумя в кухнята, тропам, пускам аспиратор, блендери, дори само като мия на чешмата.. Не можел да си гледа от мен на спокойствие мачовете. Но вие си знаете..

# 640
  • Варна
И аз бих предпочела вариант 1, но боксът да е затворен, със светлъл отвор колкото нормална врата, изтеглен максимално вдясно - т.е. към прозореца и масата. Най-много да се затвори с единична плъзгаща врата.  Ако помещението е общо 30 кв.м, това изобщо не е малка площ, за холовата час би трябвало да останат поне 22 кв.м, което си е нормален хол.
Този вариант има и друг плюс - стената, на която сега е разположен телевизорът, се увеличава и на нея може да се сложи библиотека, камина и ТВ. Не се виждат точно разммерите, но ако има вариант, бих преместила тази стена назад към бокса - т.е. да увелича холовата част, за сметка на бокса. При това положение кухнята ще бъде в една линия, а не Г-образна, но при тази дължина от 4-5 м ще бъде повече от достатъчна като площ.
Скриването на кухненската част излиза и по-евтино, в смисъл че не е задължително уредите непрекъснато да се съобразяват с обзавеждането на хола. Например - хладилникът не е задължително да е вграден, не трябва да всяка кафемашина и микровълнова да я избираш по дизайна на камината, напр. и т.н.

Това имах предвид, една плъзгаща врата ще е чудесно ако се прибира в стената, голяма стъклена врата както предложи moonriver ще "изяде" място за TV.

Колкото до общуването докато единият готви,  у дома обикновено и двамата готвим (стига да сме по едно и също време приключили работа) , един подготвя зеленчуци, друг нещо друго и пак сме си заедно дори си пийваме винце да ни спори, след това хапваме, отсервираме (и двамата) и се изтягаме по диваните Simple Smile
Затова казвам, че дизайна е според навиците на живущите, има семейства патриархални, жената готви, мъжът е на дивана, след вечеря, жената почиства и прибира масата, мъжът е пред телевизора, естествено, че ще ѝ е скучно и самотно. Възможно е и обратният вариант (може би).

borka01 живяла съм с отделна кухня и с обща, несравнимо е това с миризмите, на по-малко пространство и аспираторът е по ефективен и колкото и да влиза миризма в хола не е като да няма врата.

Отделно, че понякога толкова съм скапана, работила съм до късно и след вечеря буквално допълзявам до леглото, не ми е до чинии изобщо, но при обща кухня с хол не можех да си позволя да оставя чиниите в мивката.

Последна редакция: чт, 17 май 2018, 17:46 от Doris

# 641
  • Burgas
moonriver ,GG_BG,благодаря ви за идеите-май ще е най -добре да увелича стената,където сега е тв ,а най-вдясно да сложа по -голяма плъзгаща врата.Така ще мога да си направя камина с библиотека и тв,а кухнята при нужда ще може да се отдели.Помощният плот ще отпадне,но в кухнята ще имам достатъчно работен.

# 642
Аз пък си мисля, че точно като има гости, е най-готино таман като сядат на масата, да им замирише на нещо вкусно и да се чудят и очакват Simple Smile За останалите случаи си потърпяваш докато се наядеш, проветряваш добре и всичко е точно. То па голяма работа малко да замирише.

# 643
Я им замирише на вкусно, я на загоряло. Wink
Гостите не трябва да са водещи в случая, а семейството. Аз си мисля, че ми е по-приятно, докато готвя да виждам какво правят децата в хола или на масата и да си говоря с тях, отколкото да се изолирам сама в самостоятелна кухня само заради миризмата. Но може би е въпрос на навик, не знам.

# 644
Според мен наличието на отделна кухня съвсем не може да спре миризмата на готвено. За да се случи това, трябва вратата перманентно да е затворена, прозорците навсякъде отворени и аспиратора на макс. Плюс това как се готви в едно затворено килерче, вътре ще стане баня от топлината и изпаренията, да не говорим как се осмърдяват дрехите в такъв тип кухни. Аз поне не мога, не знам... ако само кухнята е едни 20-30 м2 - разбирам, обаче иначе...  свеки има една такава малка кухня, докато се готви вътре не може да се стои, за 5-10 минути дрехите ти се пропиват с миризми като за световно, хем жената си има добра аспирация и даже прозорци отваря. Миризмите без проблем си щъкат из коридора на апартамента, даже в самия вход на блока се усеща кой какво готви - великото панелно строителство. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт