Интериорен SOS /9/

  • 120 366
  • 781
  •   1
Отговори
# 645
  • Burgas
  • Мнения: 505
Madeleine,абсолютно си права-готвенето в тясна кухня не е никак приятно,особено през лятото,както вече споделих,а миризмата си се разнася,независимо от затворените врати .Ще я направя отворена,мисля,че един мощен аспиратор и проветрение ще облекчат положението.Едва ли има къща ,в която се готви ,да не мирише.

# 646
  • Мнения: 1 787
Да, и според мен с един хубав аспиратор няма да имаш проблеми. Тук на нашия етаж само от един единствен апартамент мирише понякога в коридора на блока на готвено и от никъде другаде. Предполагам, не са избрали подходящ за тяхното помещение аспиратор.

Наистина, малките стаички са някакъв кошмар. Личното пространство си е лично пространство, но и комфорта си е комфорт. Чувството, че живееш в сбирщина от кутийки никак не е приятно, напротив - страшно депресира и е по-добре в такива случаи да се търси open space концепцията.

# 647
  • Burgas
  • Мнения: 505
Момичета,благодаря на всички ви,които се включихте по моя въпрос.Различните мнения ми помогнаха много да си изясня за себе си какво искам.

# 648
  • Мнения: 11 121
Миризмата от готвено наистина няма как да се премахне съвсем. Моето съображение беше, че щом готвиш много ще има доста шум от кухнята, който доста пречи на гледащите тв в хола. Но все пак този проблем е решим с един телевизор в спалнята.

# 649
  • Мнения: 3 882
Проблемът изобщо не е в миризмите.  Кухненският бокс осигурява комфорта кухнята да ти бъде максимално удобна, без да си принуден да ѝ робуваш и да миеш на секундата всяка чаша и чинийка, оставена на плота.
Отделно пък, че има уреди, посуди и пособия, които са удобни и се ползват ефективно само, когато са на плота. Кухненски хартии, ръкохватки, хавлийки, препарати, гъбички и т.н. Някои ще кажат - какъв е проблемът да си стоят на плота. Ами никакъв, ако не гоним класа и стил на интериора.
Сегашната ми кухня е в бокс, без врата, новата пак така я направих, но с перспективата по-нататък, ако реша, да сложа плъзгаща. По никакъв начин не ми е пречило на комуникацията със семейстото или с гостите. Всичко ми е на една ръка разстояние. Всекидневната /която е свързана с бокса/ много лесно се поддържа чиста и подредена. И да ви кажа, дали ще пържиш кюфтета в бокс или в голяма кухня, все еднакво се умирисваш.

В тази връзка ми се иска да попитаме Нивиана - как се постига класата в интериора? Има интериори, на които уж всичко им е наред, всичко се вързва, а простеят и изглеждат някак си елементарно. Други, дори да не ни допадат като стил, изглеждат елегантно и лустросано. И може ли класният интериор да се направи с по-малък бюджет или е непостижимо?

Последна редакция: пт, 18 май 2018, 10:09 от GG_BG

# 650
  • Мнения: 3 243
Абсолютно смятам, че може, убеждавам се с всеки изминал ден.
Не е необходимо да пазаруваме само от Kare или  Home Selection или Martineli, за да изглеждат домовете ни добре.
Трябва обаче доста да се обикаля, да се гледа и да се отсява - визия, качество и цена. Има скъпи неща, които изглеждат евтино и обратното.

# 651
  • Мнения: 11 121
Аз по принцип мразя някой да ми говори или да ме занимава докато готвя, но това си е до човек. Иначе преполагам класа се постига чрез решения от този тип



Но това, че си задължен кухнята да е spotless непрекъснато си е натоварващо. Аз лично преди бях фенка на отворените кухни, сега си мечтая за отделна Simple Smile

# 652
  • Мнения: 3 243
Относно кухните - ние много се двоумяхме дали да преправяме целия апартамент, за да създадем обща холо-кухня,  защото жилището ни е стара тухла, но вариантите бяха да се образува една спалня 10 кв.м.,  втора спалня 16 кв.м. и една холо-кухня между тях около 35 кв.м. или втори вариант - 26 кв.м. холо-кухня и две спални от по 16 и 18 кв.м., но пък преходни /от едната спалня се преминава в другата/, което тотално ни отказа и в крайна сметка заложихме на отделна кухня, с приобщен балкон, която стана около 11 кв.м. и към момента изобщо не съжалявам за избора си. Наясно съм, че всичкото народ ще се купчи в кухнята докато аз съм там /и детето и мъжа ми вървят по петите ми постоянно Simple Smile/, но пък за мой късмет майстора, който ми прави кухненската маса объркал размерите и я направил доста по-голяма от предвиденото и сега, като я разположихме по средата на кухнята, някак масата обособи два къта /като остров/ и се получи много добре. И има достатъчно място за преминаване. И съм много доволна от този факт. Никой на никого няма да пречи и в същото време ще сме заедно, докато се готви.

# 653
  • В градината...
  • Мнения: 16 071
И аз много се чудя как по разни предавания за обзавеждане и ремонти успяват да натъкмят всичко да изглежда така, сякаш е  небрежно поставено, сложено или ей така подхвърлено, а в същото време да е съчетано по цвят, стил  и т.н. Но за мен това е само инсценировка, която няма общо с ежедневието.

като тук
Скрит текст:
Винаги съм се възхищавала на артистично разхвърляни кухни и въобще помещения, които са пълни с цветове, форми и материи, а не изглеждат хаотични, а обединени в някаква хармония. И въпреки наслаганите по плотове дреболии.

# 654
  • Мнения: 11 121
Добре де, каква е тази мания нон-стоп да сме всички заедно X) - в спалнята, в хола, сега в кухнята... Grinning Айде за детенце разбирам, ама иначе не си го представям като тръгна да готвя и цялото семейство да се скупчи край мен, че да сме си заедно. По скоро искам да е достатъчно широчко, че да можем все пак да се разминаваме в кухнята, ако някой реши да отиде за бира до хладилника. Друго, което не ми се е случвало - да поканя гости и докато си лафим да въртя тенджери и тигани, обикновено всичко приготвям предварително. А пък ако е да се нареже някакво мезе например, гостите ще изтраят 5 минути без домакинята, не е голяма драма. Затова за мен пък перфектният компромис е кухнп с големи плъзгащи врати - кеф ти затворено, кеф ти отворено (горе-долу).

# 655
  • В градината...
  • Мнения: 16 071
Нашите гости висят в кухнята под аспиратора, за да пушат. Ако кухнята беше отделно, нямаше как да става, щеше да се наложи да излизат от къщата и да качват и слизат един етаж за целта.

# 656
  • Мнения: 3 243
И аз не знам защо ми ходят по д-то, но е факт. Simple Smile
Понякога повече ми пречат, отколкото да ми помага присъствието им. Иначе ми е приятно да сме си заедно.

Добре де, каква е тази мания нон-стоп да сме всички заедно...

# 657
  • София
  • Мнения: 8 345
аз, говорейки само за моя светоглед, не обичам малки затворени помещения
у нас повечето помещения нямат и врати, освен спалнята и банята, де
затова и не бих изолирала кухнята в отделно помещение,
на гостите нищо няма да им стане от няколко чинии в мивката, нали те са ги омазали

и го говоря от позицията на живеещ в гарсониера, с кухненски бокс сбутан отделно от хола, на тясно място

правих ремонт и съм заложила на минимализма, минимум мебели, тоест
нямам даже холна маса, понеже не съм измислила каква да е, така че да не ми заема от пространството

# 658
  • Мнения: 1 787
Поради всички гореизброени причини разпределението трябва да бъде съобразено не с гостите, а с навиците на семейството. Ние например рядко сме заедно през деня, затова с мъжа ми обичаме вечер, докато аз приготвям вечерята, да пием по едно-две питиета на барплота и да си говорим. Детето, естествено, по това време си стои повече в стаята, понеже вече е в една такава преходна възраст, в която предпочита все по-често да е сам, отколкото с нас и се присъединява директно за вечеря.

Скрит текст:
Мен лично само мисълта за мръсни чинии в мивката, без значение дали кухнята е отделно или не, може да ми докара инфаркт и инсулт едновременно, затова докато готвя, измивам всички дребни неща на момента, а след вечеря чиниите от масата, тенджери и тави заминават веднагически в миялната машина, ако ще навън ядрени бомби да падат - няма НИКАКЪВ шанс да ги оставя да си отлежават мръсни дори за половин час. Не мисля, че поддържането на чиста кухня е натоварващо - за мен много по-натоварващо би било да се прибера вечер от работа и да заваря мръсни чинии, трохи и разхвърляни прибори по плота, които стоят там още от закуска.

Когато имам гости си организирам менюто така, че да не готвя, докато те са у нас, за да бъда с тях. Обичам да сервирам всичко на масата и всеки да си слага от това, което му е вкусно, а не да разнасям порции, чаши, сол и пипер напред-назад. Така не ми се налага да ставам от масата по време на вечеря - това важи и за дните, в които нямаме гости. Имам си система за бързо и чисто отсервиране - след точно 10 минути миялната вече работи, а аз съм с гостите си и вече на спокойствие и с чиста съвест (и без нито една мръсна чиния в мивката) пия диджестив и се наслаждавам на остатъка от вечерта. Simple Smile

Така че кой както си е свикнал, затова точно навиците на живущите трябва да бъдат водещи, а не гостите, модата или това, че "така се прави". В крайна сметка домът ни не е хотел, за да набляга на комфорта на разни си там гости, а се проектира така, че на нас да ни е комфортно и то всеки ден.

# 659
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
  • Мнения: 4 327
Здравейте, можете ли да ме посъветвате с избор на цвят за стени на хол/трапезария. Подът е
Диванът е
Други мебели засега няма, защото стаята е в ремонт. Стаята е 6,4 на 3 метра с прозорец на едната къса страна и врата в другия край.


Ще се върна да чета, но и при нас е така Simple Smile Под - рустик дъбово дюшаме (с прекрасни, прекрасни и големи чепове, и само минато с масло, за да се запази максимално естествения цвят на дъба Simple Smile), кухня - сива (светло, мат егер мдф) с черен гръб и плот (гранит) ... решили сме стените да са зелени ... много, много светло и млечно като цвят Simple Smile Дивана не е купен и избраан, но смятаме да е модулен и да е от 3 част като искаме тапицерията на различните модули да е сиво (пр. единия модул) и зелено (пр. другите два модула).
Дали е удачно?

Последна редакция: сб, 19 май 2018, 12:25 от Почти безобидн@

Общи условия

Активация на акаунт