Интериорен SOS /9/

• 120 367
  • 781
  •   1
Отговори
# 120
От доста време чата темата и намирам много идеи и полезни съвети. Реших се и аз да помоля за съвет, тъй като се провалих с цветовете в къщи. Диваните ми бяха в жълто и реших новите да са в оранжево. Да ме пита човек къде ми е била главата! Сега всичко ми е много оранжево в стаята и не знам какво да сменя, за да се посмекчат нещата. Ето една панорамна снимка, за да придобиете представа и ако може да ме посъветвате.

Благодаря за снимката, така е много по-лесно. Иначе хвърлям моливи и гадая;)
Сиви стени с цвета на фризовете на камината, и бели пердета ще променят картинката.
И черен килим. Или графичен. Тъмен.

https://www.carpetmax.bg/kilim-royal-kafyav-5405-1h59-1376-g/
https://www.carpetmax.bg/kilim-aura-pastar-26253-080-1411-g/

Или бели стени, сиви пердета. Просто отнемете от топлото. И пода ви червенее.

Много, много благодаря! В най-скоро време се заемам с промяната!

# 121
Прилагам чертежи, разгъвки фронтално, странично и отгоре, за да добиете по-ясна представа. Определено е голямо предизвикателство проектирането на този шкаф.

Начертах ви една разгъвка, мисля че е достатъчна. Тъй като бойлера е с по малко фи, около 45 да речем, то шкафа с препаратите и шкафа за бойлера могат да са еднакво хлътнали и да са глътнали шкафа за пералнята и сушилнята. Тоест те са по плитки. И всичко свършва до гредата. Розовото е изпъкнало.

https://www.facebook.com/interiorSOS/photos/p.1517815434998307/1 … ype=3&theater

# 122
Именно от този огледален ефект ме е страх -ще си личи всяко пръстче или капка мазнина. Мисля си,че с принт ще е по-незабележимо? Или бъркам Simple Smile
 Благодаря за снимката ,не е лошо и с такъв голям контраст.Но, при мен има вече два цвята ,трети и то пак дюс дали ще е добре ?
А,стъклото се налага заради нишите със стъклени плъзгащи се вратички ,в които ще крия( надявам се Simple Smile ) всички купи,уреди и ще имам чист плот без натурии.

Стъкло се чисти много лесно.
Според мен ще се ужасите от какъвто и да е принт. Пробвайте може би с пясък.
https://www.google.bg/search?q=sand&source=lnms&tbm=isch … rc=3dceWuqPlFa8VM:

# 123
Здравейте, позволявам си да копирам поста си от друга тема тук.
Скрит текст:
В момента съм на етап обзавеждане, но пространственото ми мислене клони към 0! Вече имам една голяма издънка, която няма да си простя в апартамента!
Прикачвам ви двете ни идеи за холо/трапезария. Кухнята и холът са свързани с " отвор" от около 90 см в диагонал, няма врата или свод и така искаме да остане. Холът е преходен и в него трябва да поместим трапезна маса, диван ( предпочитаме 2 отделни двойки, но в краен случай и ъглов ще вземем), както и кът за ТВ, който съм измислила да е тип цяла стена секция, затова мисля, че нишата е идеална за целта.
Ще се радвам на всякакви идеи и препоръки от ваша страна! С мъжа сме се видели в чудо!

Това си е за проект , или поне за консултация. Ще ми трябва време да го начертая, изследвам, пробвам варианти и да ви отговоря.
Пробвайте да изрежете от кашон или друг материал, или поне с тиксо на пода да си  маркирате мебелите и да минавате между тях.

# 124
  • Sofia

Стъкло се чисти много лесно.
Според мен ще се ужасите от какъвто и да е принт. Пробвайте може би с пясък.
https://www.google.bg/search?q=sand&source=lnms&tbm=isch … rc=3dceWuqPlFa8VM:

Благодаря много ! Потвърждавате една от идеите ми....Simple Smile

# 125
Давам идея за голям ъглов диван, или два по- малки, които пак да са сложени под ъгъл(както е на първия чертеж). Наблягам на функцията им за почивка на тях. Да се излегнете, да ви е удобно и т.н.
Тв шафа, или само телевизора да се намира на стената между кухнята и антрето. Масата за хранене да е в нишата.

# 126
  • SF
Масата в нишата трябва да е достатъчно малка, за да могат столовете спокойно да се местят около нея при сядане, ставане на няколко човека. Не бива хората да се чувстват като похлупени, вкарани в кутийка и всяко поместване на стол да "застрашава" стената. Тези, които са с гръб към прозореца ще имат много ограничена гледка по време на хранене/гостуване, а другите ще "надничат" между главите им, ако искат да гледат телевизия, докато се хранят. Не че се налага, но често се случва.
На мен много ми липсва телевизор в кухнята докато готвя или се храним и сега обмислям неговото появяване там.

# 127
В тая ниша точно за да не се чувстват хората в кутийка си представям кръгла маса, която при нужда да се разтяга и една идея да се измества/приобщава към холната част.

# 128
Може да се направи вградена пейка в нишата и с една правоъгълна или кръгла маса, според това какво харесвате, пак ще стане.А пейката може да е ракла.Мен друго ме притеснява, като се храните всеки ден, ще разнасяте чинии от кухнята до нишата т.е. ще обикаляте цялата стая.Не че е кой знае какво, но понякога е доста дразнещо.
Както Нивиана каза, това трябва да се разчертае и да се направят няколко варианта, аз мисля че има още няколко, но без да е разчертано мащабно, няма как да се види!

# 129
  • Варна
Аз не бих сложила маса в нишата.
Колко човека ще ползват масата ежедневно? На 2 метра маса за 6 човека е абсурд.
За 4 човека бих сложила масата до прозореца, плътно до него и по дължина.
Диван пред нея с лице към нишата/телевизора. Тройка или десен ъгъл според мястото.

# 130
Здравей, Нивиана,
Здравейте, момичета!
Писала съм и друг път в темата, както и в другата тема - Интериорен стил по аматьорски, но така и не намерих решение за моят проблем. Моля, не ме упреквайте за вече избраните цветове  до тук( няма как да ги променя). В другата тема имаше отзиви като : "Много студени цветове..." и т.н. Да, така е, но при свършен факт ( няма как да сменя дивана с друг, при положение, че е нов, както и цветът на пода). От тук нататък търся съвет:
1. Какъв цвят пердета да сложа, така, че да се вържат с дивана, пода, стените.
2. Какъв цвят мебели да избера? Получих съвети за мебелите- да бъдат в по-светъл цвят от пода, но според мен няма да се вържат с цветът на вратата, която е почти венге. Дограмата също е тъмна , макар, че тя ще бъда скрита зад пердетата.
3. Смятам да сложа и килим пред дивана. Какъв цвят да избера?
Ето и снимки на цветът на дивана, стените, пода и вратата.
Не знам защо излизат така обърнати, поне десет пъти ги въртях и пак не се получава. Но все пак - важното е да  се добие представа за цветовете.

Цветът на стените на снимките е по-скоро към сиво, но всъщност леко синее.

# 131
Здравей, Нивиана,
Скрит текст:
Здравейте, момичета!
Писала съм и друг път в темата, както и в другата тема - Интериорен стил по аматьорски, но така и не намерих решение за моят проблем. Моля, не ме упреквайте за вече избраните цветове  до тук( няма как да ги променя). В другата тема имаше отзиви като : "Много студени цветове..." и т.н. Да, така е, но при свършен факт ( няма как да сменя дивана с друг, при положение, че е нов, както и цветът на пода). От тук нататък търся съвет:
1. Какъв цвят пердета да сложа, така, че да се вържат с дивана, пода, стените.
2. Какъв цвят мебели да избера? Получих съвети за мебелите- да бъдат в по-светъл цвят от пода, но според мен няма да се вържат с цветът на вратата, която е почти венге. Дограмата също е тъмна , макар, че тя ще бъда скрита зад пердетата.
3. Смятам да сложа и килим пред дивана. Какъв цвят да избера?
Ето и снимки на цветът на дивана, стените, пода и вратата.
Не знам защо излизат така обърнати, поне десет пъти ги въртях и пак не се получава. Но все пак - важното е да  се добие представа за цветовете.

Цветът на стените на снимките е по-скоро към сиво, но всъщност леко синее.

ЗА съжаление  пердетата не могат да се опишат само с цвят. Те имат и текстура, и фактура. Има значение и дали ще слагате два реда. Тоест тънко и плътно.
Според мен сребърно златисти мрежи, някакви чисти цветове, без шарки. Има невероятен избор по магазините.

Вижте тънкото тук.
https://www.facebook.com/interiorSOS/photos/a.1448162491963602.1 … ype=3&theater

Мебелите  ви могат да бъдат венге, или тъмни. Имате предвид тв секция предполагам. От пода ще отлепят добре тъмни мебели.
Сложете много светъл килим, и боядисайте , или залепете цветен тапет на стената зад дивана. Например зелен. Може тогава и със сребристи плътни завеси например. На мен ми липсва цвят, не са ми студени цветовете.  Ако не ви е страх, боядисайте стената зад дивана черна, и тогава сложете светли мебели.
Които са дюсови.
По скоро си изчистете концепцията. Защото можете да идете и в класика, и в ърбан стил.

# 132
Извинявам се за намесата, но на мен би ми харесало с мебели бял крафт дъб.

# 133
Точно. Трябва да се изясни стилът, или поне посоката. По лесно се работи с концепция. Да не кажа, че е задължителна.
Ето само на единично търсене на сив диван  колко комбинации излизат:
https://www.pinterest.com/search/pins/?rs=ac&len=2&q=gre … mp;term_meta[]=grey%7Cautocomplete%7Cundefined&term_meta[]=sofa%7Cautocomplete%7Cundefined&term_meta[]=living%7Cautocomplete%7Cundefined&term_meta[]=room%7Cautocomplete%7Cundefined&term_meta[]=ideas%7Cautocomplete%7Cundefined

# 134
  • Варна
Здравейте, повдигам поста си, понеже мисля, че се изгуби някъде между всички мнения. Надявам се да получа отговор. Simple Smile
Скрит текст:
Здравей, Нивиана!
Благодаря за страхотната тема и за това, че отделяш време да отговаряш на различните въпроси. Надявам се и аз да получа някои отговори. Simple Smile
Ситуацията е следната - предстои ни основен ремонт на жилище, както и преустройство (даже бях пуснала тема по въпроса). Решихме да изместим в настоящия хол, кухненския бокс и да го обединим с дневна. Търсим най-оптимален вариант с минимало местене на ВиК. Поради наличието на доста врати в помещението си представям кухнята да е скосена от някои страни, но най-вече ме притеснява мястото до вратата на детската стая (на схемата е горе в ляво). Разстоянието от стената на банята до светлия отвор е 40 см.. Придвидила съм там кухненския плот да е скосен, а скосеността да е с ширина 25-30 см. Според теб достатъчна ли е ширината на скоса, за да се минава нормално през тази врата? Светлия отвор на вратата на детската в момента е около 63 см (вратата ще се сменя). Според теб достатъчна ли е ширината на скоса, за да се минава нормално от там?
Печката и плотовете ще са зад вратата на дневната, понеже комина, в който ще се включи абсорбатора се пада от там.
В това помещение смятаме да има съответните мебели, които са на чертежа (задала съм ги и като размери). Изложението е юг, за сега сме купили секцията
Скрит текст:
и холната маса
Скрит текст:
- цвят сив дъб и бял лак. Останалите мебели ми си иска да са в същите цветове, но имам огромно колебание за цвета на стените. Пода искам да е също в дървесен цвят ламиниран паркет, като няма да има плочки дори и под кухненската част. Дали отново да е сив дъб? Дивана също се чудя какъв цвят да е. Може би нещо за контраст? Като цяло обичам светлината. Обичам и жълто, червено, оранжево (шаренко), но искам да избегна кича. От друга страна не искам само сиво и бяло - много ми е студено и стерилно и студено (а аз съм огнен знак). Това ще ни е първото жилище и искам да има уют. Simple Smile
Приемам както съвети, така и критика. Simple Smile
Прилагам схемата:
Скрит текст:

Благодаря за отделеното време! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт