Интериорен SOS /9/

• 121 127
  • 781
  •   1
Отговори
# 180
Katinka, имай едно на ум с гардероба. То, верно, че ще бъде голям и ще побира много, но все пак. Ако е като "обикновен" гардероб може да седи не на място в тази стая.

# 181
Mariat, нещо подобно си представям , но и не съвсем.

Ровя из интернет за идеи , надявам се да намеря решение скоро. Дори там да сложим гардероб/ секция по цялата дължина и до тавана, то остава проблемът с трапезната маса и меката мебел.

# 182
 Katinka, какво ще кажеш за следния вариант - в нишата да се сложи диван, а до него, т. е. вдясно като влизаш от антрето - фотьойл? Най-добре ще е, ако вратата на антрето може да се измести в крайно ляво на коридора /гледано като се влиза от антрето в стаята/ - тогава до нея ще има място и за двойка диван, както ти предпочиташ. Пространството срещу кухненския бокс до прозореца ще се оформи като трапезария. На голямата стена - секция, телевизор.

# 183
  • В полите на Витоша :)
Скрит текст:
Здравейте!

Нивиана се развихри Simple Smile Ще се възползвам от това, че си по-свободна сега и ще си копирам питането от предишната тема, надявам се да прочета и твоето мнение.

Имам нужда от помощ в избора на цветове за стените, масата и столовете в общо помещение хол, кухня и трапезария (около 30 м2) и ще се радвам, ако споделиш твоето виждане.

Помещението е с изложение юг-запад, кухнята е черен мат с плот черен гранит и гръб бяло матирано стъкло, черен гранитогрес пред нея и естествен дъбов паркет в останалата част от помещението. Хладилникът ще бъде в нишата срещу кухнята, и той е черен. Голямото чудене е каква маса (разтегателна) и столове (цвят и стил) да сложим между хладилника и кухнята и какъв цвят да е голямата стена зад дивана. Много харесвам модерните маси с един голям "крак" посредата, също и стъклени маси, но те не се разтягат или поне не съм виждала разтегателна. Месеци наред живея с идеята за тъмно сива стена и червен (цвят Caliente на Бенджамин Мур много ми харесва) П-образен диван, но сега се притесних да не стане много тъмно с тази черна кухня. А и стеничката за ТВ също планираме да е черна, да "погълне" ТВ или да я облечем в същия паркет, като пода. Дограмата до кухнята също ще бъде сменена в цвета на големите прозорци (цвят блатен дъб), вратите са в почти същия цвят (цвят дъб Трисио). Зациклих сериозно на тема цветове, постоянно гледам снимки, харесвам нови и различни неща и кашата е пълна.

Това е холокухнята в много работен вариант:

https://photos.app.goo.gl/mZ8FD0UMcNEIl2WN2

Благодаря предварително за вниманието.
Дам, януари е малко замръзнало положението, и не излизам много;)))

Звучи ми като ърбан стил някак си това което ми  описвате. Поздравления за черната кухня, аз все още ни една не съм успяла да "пробутам"Simple Smile

Има разтегателни маси в Платан, не знам дали ще ви допадне, защото е бяла, с метални крака иначе и на невероятно поносима цена.

Може да е единственото бяло в помещението, и вече столовете да са нещо уау.
Много хубави снимки между другото, фотографски, или светлината ви е много чудесна.

http://platan.bg/mebeli/trapezaria/trapezni-masi/item/1478/%D1%8 … ULIET%20(TL-1102E)

Гледам на снимките я има и черна тази.

Ето и маса с черни крака:
http://platan.bg/mebeli/trapezaria/trapezni-masi/item/2287/%D1%8 … D0%B0%20BARCELONA

Не знам дали ще намерите диван в този цвят:)
https://www.giasks.com/kakav-shte-bade-tsvetat-na-2018-godina-sp … d-benjamin-moore/
А и е малко агресивно като че ли.

Може би някое нощно лилаво.

http://www.ebay.ie/itm/artanova-medea-designer-viersitzer-sofa-l … sh=item3ada63299e

Нивиана, благодаря много за насоките  bouquet
За черната кухня кой ли не се опита да ме разубеди, но устоях Simple Smile Снимките не са професионални, но ме влече фотографията, засега на ниво хоби. Просто имах късмет със светлината.

И ние бяхме харесали в Платан бяла маса, но не с метални крака, ето тази http://platan.bg/mebeli/trapezaria/trapezni-masi/item/869/%D1%80 … 0%BD%D0%B0%20T354, но сега ми допадат повече вашите предложения, много по-леко стоят масите с металните крачета.

Не знам защо толкова много ми се иска да вкарам червеното като акцент в това помещение, дори да не е точно Калиенте, и все натам бия, не си представях друг цвят за диван, освен червен и тъмно сив. Но на тапетите, които (засега) сме харесали, ще стои идеално и тъмно лилав диван, много ми харесаха предложенията от снимките! Това са двата тапета, между които може би ще изберем за стената зад дивана:

и
Скрит текст:
Сетих се и още нещо - как е най-добре да се направи прехода между гранитогрес и естествен паркет? Мъжът ми е купил корк и така мислим да го направи, но все пак искам да си сверя часовника дали няма по-добър вариант.

Последна редакция: нд, 04 фев 2018, 02:21 от Green_Eyed

# 184
  • Варна

VALERY, страхотно разположение имате! Благородно завиждам на такива просторни жилища - само холът ви е колкото цялото ни апартаментче!
В предното жилище имахме ламинат пред кухня - 7-8 години никакъв проблем, а и е много лесно заменим. Помислете за вариант да смените настилката.

Да ме пита човек къде ми е бил акълът ooooh!  като съм слагала такива плочки. Ама преди около 15-20г. бяха много модерни и аз да не остана по-назад от другите..Ще слагам друга настилка, то се е видяло. Само се чудя какъв цвят да бъде, дали да е светла или по-тъмна.

Последна редакция: нд, 04 фев 2018, 15:16 от V.A.L.E.R.Y

# 185

О, много благодаря! Hug В този сайт хич не се сетих да погледна, а те доставят до БГ. Simple Smile
Скоро мисля да мина и през Каре, да видим там как стоят нещата с огледалата. В сайта има някакви опции, малко са големи обаче - по метър в диаметър... ще разпитам и там какво-що.

# 186

О, много благодаря! Hug В този сайт хич не се сетих да погледна, а те доставят до БГ. Simple Smile
Скоро мисля да мина и през Каре, да видим там как стоят нещата с огледалата. В сайта има някакви опции, малко са големи обаче - по метър в диаметър... ще разпитам и там какво-що.

Много як сайт! Но аз защо не видях да доставят до БГ? На сайта пише UK и Ireland.. Sad

# 187
  • Варна

Според мен не е голяма, не знам сигурно има някакво правило относно пропорциите, ще ми е интересно Нивиана да сподели мнение.

Ето тук размерът е малко по малък от ширината на спалнята:

Аз бих предложила дори тапет, може да се поръча и от снимка с добра резолюция.

# 188
Здравейте,
Имам нужда от помощ. Приемам всякакви идеи.

Искам да променя интериора на хола, кухнята и трапезарията. В едно помещение са от 40 кв.м. Ще приложа и снимки. Решила съм да сменя вратичките на кухненските шкафове и да ги направя цвят слонова кост. Харесвам класически кухни с винтидж елементи. Диванът си мисля да е тъмно син или петролен зелен. Много искам да имам остров в кухнята и биоетанолова камина в холовата част. Засега масата и столовете ще останат същите. Ще сменя само дамаската на столовете, за да си подхожда с новия интериор. Пердетата мисля да ги направя дълги, че къси не ми харесват. Много ще се радвам да прочета и разбера вашите идеи и мнения за новата визия, как да си разпределя мебелите, че да е най-красиво и функционално.

Харесвам такива кухни:
[imghttp://www.img-share.eu/f/images/481/d851852cebfedb0d37aba2407077a7abVYhZEJfw7Nuica8SUNhT1517662938.jpg][/img]

Тези "греди" по тавана и колоната си ги представих облечени в дърво, цвят като вратите, а пода светъл и едноцветен,стените бели.....

# 189
Каква фуга да сложа на този гранитогрес,
Положен е в кухнята и коридора? В кухнята го фугирахме с светла и се загуби фирмата на плочката. Сега се чудя и май ще махам светлата фуга.

# 190
Скрит текст:
Положен е в кухнята и коридора? В кухнята го фугирахме с светла и се загуби фирмата на плочката. Сега се чудя и май ще махам светлата фуга.
Ей така изглежда паркет "с фаска", такъв цвят на фугата трябва да се цели, че да изглежда "естествено"
Скрит текст:

# 191
  • Варна
Тези "греди" по тавана и колоната си ги представих облечени в дърво, цвят като вратите, а пода светъл и едноцветен,стените бели.....
[/quote]

Ще помисля и за трегерите. За съжаление няма как да се махнат, защото са носещи.

# 192
Скрит текст:
Скрит текст:
Здравейте!

Нивиана се развихри Simple Smile Ще се възползвам от това, че си по-свободна сега и ще си копирам питането от предишната тема, надявам се да прочета и твоето мнение.

Имам нужда от помощ в избора на цветове за стените, масата и столовете в общо помещение хол, кухня и трапезария (около 30 м2) и ще се радвам, ако споделиш твоето виждане.

Помещението е с изложение юг-запад, кухнята е черен мат с плот черен гранит и гръб бяло матирано стъкло, черен гранитогрес пред нея и естествен дъбов паркет в останалата част от помещението. Хладилникът ще бъде в нишата срещу кухнята, и той е черен. Голямото чудене е каква маса (разтегателна) и столове (цвят и стил) да сложим между хладилника и кухнята и какъв цвят да е голямата стена зад дивана. Много харесвам модерните маси с един голям "крак" посредата, също и стъклени маси, но те не се разтягат или поне не съм виждала разтегателна. Месеци наред живея с идеята за тъмно сива стена и червен (цвят Caliente на Бенджамин Мур много ми харесва) П-образен диван, но сега се притесних да не стане много тъмно с тази черна кухня. А и стеничката за ТВ също планираме да е черна, да "погълне" ТВ или да я облечем в същия паркет, като пода. Дограмата до кухнята също ще бъде сменена в цвета на големите прозорци (цвят блатен дъб), вратите са в почти същия цвят (цвят дъб Трисио). Зациклих сериозно на тема цветове, постоянно гледам снимки, харесвам нови и различни неща и кашата е пълна.

Това е холокухнята в много работен вариант:

https://photos.app.goo.gl/mZ8FD0UMcNEIl2WN2

Благодаря предварително за вниманието.
Дам, януари е малко замръзнало положението, и не излизам много;)))

Звучи ми като ърбан стил някак си това което ми  описвате. Поздравления за черната кухня, аз все още ни една не съм успяла да "пробутам"Simple Smile

Има разтегателни маси в Платан, не знам дали ще ви допадне, защото е бяла, с метални крака иначе и на невероятно поносима цена.

Може да е единственото бяло в помещението, и вече столовете да са нещо уау.
Много хубави снимки между другото, фотографски, или светлината ви е много чудесна.

http://platan.bg/mebeli/trapezaria/trapezni-masi/item/1478/%D1%8 … ULIET%20(TL-1102E)

Гледам на снимките я има и черна тази.

Ето и маса с черни крака:
http://platan.bg/mebeli/trapezaria/trapezni-masi/item/2287/%D1%8 … D0%B0%20BARCELONA

Не знам дали ще намерите диван в този цвят:)
https://www.giasks.com/kakav-shte-bade-tsvetat-na-2018-godina-sp … d-benjamin-moore/
А и е малко агресивно като че ли.

Може би някое нощно лилаво.

http://www.ebay.ie/itm/artanova-medea-designer-viersitzer-sofa-l … sh=item3ada63299e

Нивиана, благодаря много за насоките  bouquet
За черната кухня кой ли не се опита да ме разубеди, но устоях Simple Smile Снимките не са професионални, но ме влече фотографията, засега на ниво хоби. Просто имах късмет със светлината.

И ние бяхме харесали в Платан бяла маса, но не с метални крака, ето тази http://platan.bg/mebeli/trapezaria/trapezni-masi/item/869/%D1%80 … 0%BD%D0%B0%20T354, но сега ми допадат повече вашите предложения, много по-леко стоят масите с металните крачета.

Не знам защо толкова много ми се иска да вкарам червеното като акцент в това помещение, дори да не е точно Калиенте, и все натам бия, не си представях друг цвят за диван, освен червен и тъмно сив. Но на тапетите, които (засега) сме харесали, ще стои идеално и тъмно лилав диван, много ми харесаха предложенията от снимките! Това са двата тапета, между които може би ще изберем за стената зад дивана:

и
Скрит текст:
Сетих се и още нещо - как е най-добре да се направи прехода между гранитогрес и естествен паркет? Мъжът ми е купил корк и така мислим да го направи, но все пак искам да си сверя часовника дали няма по-добър вариант.

Едни дълги дискусии стават  тук:) Да, корк е добре, остава на нивото на пода. Всяка лайстна ще ви е малко по висока.
Тапетът който имитира мазилка  май е по-добре от оня с космите;)
Можете и с червени тишлайфери, купи, възглавници, килим, столове да си добавите червеното.

# 193
Нивиана, извинявам се, че отново задавам въпросът си, но не мога да се ориентирам за пердетата и цветът им. Слагам цялата "кореспонденция " в скрит текст, за да припомня за какво става въпрос, а конкретните въпросите съм отделила в друг цвят.
Скрит текст:
Здравей, Нивиана,
Скрит текст:
Здравейте, момичета!
Писала съм и друг път в темата, както и в другата тема - Интериорен стил по аматьорски, но така и не намерих решение за моят проблем. Моля, не ме упреквайте за вече избраните цветове  до тук( няма как да ги променя). В другата тема имаше отзиви като : "Много студени цветове..." и т.н. Да, така е, но при свършен факт ( няма как да сменя дивана с друг, при положение, че е нов, както и цветът на пода). От тук нататък търся съвет:
1. Какъв цвят пердета да сложа, така, че да се вържат с дивана, пода, стените.
2. Какъв цвят мебели да избера? Получих съвети за мебелите- да бъдат в по-светъл цвят от пода, но според мен няма да се вържат с цветът на вратата, която е почти венге. Дограмата също е тъмна , макар, че тя ще бъда скрита зад пердетата.
3. Смятам да сложа и килим пред дивана. Какъв цвят да избера?
Ето и снимки на цветът на дивана, стените, пода и вратата.
Не знам защо излизат така обърнати, поне десет пъти ги въртях и пак не се получава. Но все пак - важното е да  се добие представа за цветовете.

Цветът на стените на снимките е по-скоро към сиво, но всъщност леко синее.

ЗА съжаление  пердетата не могат да се опишат само с цвят. Те имат и текстура, и фактура. Има значение и дали ще слагате два реда. Тоест тънко и плътно.
Според мен сребърно златисти мрежи, някакви чисти цветове, без шарки. Има невероятен избор по магазините.

Вижте тънкото тук.
https://www.facebook.com/interiorSOS/photos/a.1448162491963602.1 … ype=3&theater

Мебелите  ви могат да бъдат венге, или тъмни. Имате предвид тв секция предполагам. От пода ще отлепят добре тъмни мебели.
Сложете много светъл килим, и боядисайте , или залепете цветен тапет на стената зад дивана. Например зелен. Може тогава и със сребристи плътни завеси например. На мен ми липсва цвят, не са ми студени цветовете.  Ако не ви е страх, боядисайте стената зад дивана черна, и тогава сложете светли мебели.
Които са дюсови.
По скоро си изчистете концепцията. Защото можете да идете и в класика, и в ърбан стил.

Нивиана, благодаря!
Пердетата смятам да са два реда, но дали ще е добре тънкото перде да е златисто, а завесата( плътните пердета, които смятам да стоят прибрани от двете страни) да са с цвета и горе-долу с текстурата на дамаската на дивана?  Ще се радвам и на други идеи за два реда пердета.
Погледнах пердетата в линка, който си посочила към Соба. Нещо от този род ли имаш предвид?

И килима също - светъл, подобен на този от снимката?
Сега - за стената  зад дивана. И на мен ми е супер голо, но смятах да сложа голяма картина над дивана. Не знам дали тя ще  успее да внесе цвят. Иначе наистина ме е страх да боядисам в зелено или черно. По-скоро бих залепила тапет, но ми е трудно  да преценя какъв  да избера. Може би, ако сложа златисто тънко перде - тапетът също да е златист. Или няма да е добре?
Килимът трябва ли да има цвят от пердето или дивана?
За мебелите и ние смятаме да са венге.

Не слагайте точно същата дамаска от дивана за перде, нека е малко по луксозно, по- блестящо.
Имайте предвид, че като затворите с плътните пердета вечер, те ви стават като стена.
Пробвайте със златисти, сребристи цветове. Не мога да създам правило, защото такова няма, за цвета на килима.
Опитайте се да стоите в гама.
Поискайте от магазина за завеси да ви дадат карнетка и я занесете в къщи.
Вземете и килим с уговорката да го върнете ако не ви пасва.
Трябва всички цветове и материи да са в гама и тоналност, ще го усетите.
На снимката със завесите, горната, "килимът" е поръбен мокет, който сме избрали.

# 194

Ако искате да измъчите майсторите, можете дългите фуги да ги фугирате по-тъмно, късите по-светло, би трябвало да се получи ефект на дюшеме. А иначе ще има този равномерен ритъм на една трета.

Общи условия

Активация на акаунт