Интериорен SOS /9/

• 121 131
  • 781
  •   1
Отговори
# 195
Скрит текст:
Здравейте,
Имам нужда от помощ. Приемам всякакви идеи.

Искам да променя интериора на хола, кухнята и трапезарията. В едно помещение са от 40 кв.м. Ще приложа и снимки. Решила съм да сменя вратичките на кухненските шкафове и да ги направя цвят слонова кост. Харесвам класически кухни с винтидж елементи. Диванът си мисля да е тъмно син или петролен зелен. Много искам да имам остров в кухнята и биоетанолова камина в холовата част. Засега масата и столовете ще останат същите. Ще сменя само дамаската на столовете, за да си подхожда с новия интериор. Пердетата мисля да ги направя дълги, че къси не ми харесват. Много ще се радвам да прочета и разбера вашите идеи и мнения за новата визия, как да си разпределя мебелите, че да е най-красиво и функционално.

Харесвам такива кухни:
[imghttp://www.img-share.eu/f/images/481/d851852cebfedb0d37aba2407077a7abVYhZEJfw7Nuica8SUNhT1517662938.jpg][/img]

Въпреки всичко което ще кажа, извикайте все пак дизайнер/архитект за лична консултация.
Без разпределение не знам колко мога да съм ефективна.
Можете да сложите остров, но не голям, от колоната напред според мене.
Със сигурност сложете страница висока, цяла, от страната на микровълновата фурна.
Подменете си вратичките с каквито ви харесват и класически.
Сложете хубав дъбов ламинат. Сега са по здрави, по яки, навсякъде без проблем можете да сложите.
Сигурно може и върху плочките.
Хубава секция в подобен стил на кухнята може да ви глътне телевизора.

Аз си представям  английски стил.

Колоните и гредите можете да ги направите  тъмносини-тюркоаз, също и дивана.
Кремави завеси и  таупе стени също ще ви дадат  правилния фон.
Виждам, че с всеки пост  сте по готова на повече промени, Simple Smile , седнете и обмислете бюджета.
 Може колоните и гредите да са ви бели, аз стените по плътни.

Можете да изберете дървена маса, и черни столове със синя, или бежова тапицерия.
Общо взето имате мегдан. Създайте си концепция и действайте.

# 196
  • Варна

Въпреки всичко което ще кажа, извикайте все пак дизайнер/архитект за лична консултация.
Без разпределение не знам колко мога да съм ефективна.
Можете да сложите остров, но не голям, от колоната напред според мене.
Със сигурност сложете страница висока, цяла, от страната на микровълновата фурна.
Подменете си вратичките с каквито ви харесват и класически.
Сложете хубав дъбов ламинат. Сега са по здрави, по яки, навсякъде без проблем можете да сложите.
Сигурно може и върху плочките.
Хубава секция в подобен стил на кухнята може да ви глътне телевизора.

Аз си представям  английски стил.

Колоните и гредите можете да ги направите  тъмносини-тюркоаз, също и дивана.
Кремави завеси и  таупе стени също ще ви дадат  правилния фон.
Виждам, че с всеки пост  сте по готова на повече промени, Simple Smile , седнете и обмислете бюджета.
 Може колоните и гредите да са ви бели, аз стените по плътни.

Можете да изберете дървена маса, и черни столове със синя, или бежова тапицерия.
Общо взето имате мегдан. Създайте си концепция и действайте.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
НИВИАНА, много благодаря за отговора. Ще помисля върху всички предложения. Искам да попитам за завесите какви  да бъдат, като брой , дължина и т.н.

# 197
Стигнете до завесите, и ме попитайте пак. Иначе до долу принципно. Ако не са ви необходими плътни, можете само с тънки.

# 198
  • Canada
За да се получи хубав набор на завесите се взема ширината на прозореца х 3. Аз гредите бих ги направила бели, а колоните - в цвета на стените.

# 199
За да се получи хубав набор на завесите се взема ширината на прозореца х 3. Аз гредите бих ги направила бели, а колоните - в цвета на стените.
Зависи си от пердетата и от завесите... За някои твърде богати тънки пердета като шарка х2 е напълно достатъчно (дори на някои перделъци х2.5 им е максимално набраното, дори стегнато...). За завеси които стоят предимно встрани на прозореца съм взела точно колкото е размера на корниза, доста плътни са. Не съм набирала перделъка изобщо, защото 2м плат стои събрано на 50-70см Simple Smile Та всичко се преценява индивидуално, включително набора.

# 200
  • Бургас
Здравейте момичета, моите адмирации към вас и темата! Възхищавам се на хора с вкус и чувство за естетика!
Нанесохме се в офис, който е обзаведен. На този етап нямам възможност за цялостна промяна. Дали ще разрешите по-късно днес да кача снимки и да ми помогнете с идеи за преподреждане и освежаване на помещението?

# 201
Здравейте. Искам мъничко идеи как да направим хола черно-бял.
Стените са на шпакловка готови за боядисване тоест не искам тапети макар че с тях би било най -лесно.
Добре ли би изглеждал хол с боядисани стени в черно и бяло ?. а белите стени няма ли да се слкват с тавана?

Хола е голям . Даже е хол + трапезария отделна от трапезарията на кухнята
Всички стени ли да са черни а колоните бели или срещу черна стена да има бяла със черни лепенки с някакви мотиви за да не изглежда празна

Последна редакция: ср, 07 фев 2018, 11:06 от lotariq

# 202
Зависи колко е голям хола, за да не го стесни и захлупи повече с черни стени. Може би е добре черното да присъства в акцентите- черна холна маса, възглавници, черни шарки по килим....

# 203
Здравейте. Искам мъничко идеи как да направим хола черно-бял.
Стените са на шпакловка готови за боядисване тоест не искам тапети макар че с тях би било най -лесно.
Добре ли би изглеждал хол с боядисани стени в черно и бяло ?. а белите стени няма ли да се слкват с тавана?

Хола е голям . Даже е хол + трапезария отделна от трапезарията на кухнята
Всички стени ли да са черни а колоните бели или срещу черна стена да има бяла със черни лепенки с някакви мотиви за да не изглежда празна

Снимката е недостатъчна, но боядисайте порталите в черно. Сменя се боята на вътрешен ъгъл. Така ще се четат ограждащите стени заедно.
Тоест трябва да изглеждат от една материя, например че все едно е от шоколад цялата стена.
Имайте предвид, че черните стени се цапат с бял прах драскотини и други.
Както са ви казали, можете да сложите черен  килим,черен диван и други графични елементи.
Няма проблем, и е логично стените да са бели заедно с тавана.
Също така не забравяйте да минете и през сивото, да се омекоти малко, иначе ще стане доста остро.

# 204
Зависи си от пердетата и от завесите... За някои твърде богати тънки пердета като шарка х2 е напълно достатъчно (дори на някои перделъци х2.5 им е максимално набраното, дори стегнато...). За завеси които стоят предимно встрани на прозореца съм взела точно колкото е размера на корниза, доста плътни са. Не съм набирала перделъка изобщо, защото 2м плат стои събрано на 50-70см Simple Smile Та всичко се преценява индивидуално, включително набора.

peneva_a, завесите всъщност изобщо ли не ги набираш, а само ги отдръпваш встрани? Аз също смятам да сложа завеси и перде, но не съм наясно каква да е ширината на завесите. При мен те няма да се пускат вечер по ширината на целия прозорец, а просто ще са постоянно отдръпнати встрани ( един вид  ще служат само като цветово допълнение на интериора).

# 205
peneva_a, завесите всъщност изобщо ли не ги набираш, а само ги отдръпваш встрани? Аз също смятам да сложа завеси и перде, но не съм наясно каква да е ширината на завесите. При мен те няма да се пускат вечер по ширината на целия прозорец, а просто ще са постоянно отдръпнати встрани ( един вид  ще служат само като цветово допълнение на интериора).
Да, изобщо не ги набирам. Изтеглят се пред прозореца само в едната стая, в другата частично при нужда...
Скрит текст:

(преди да сложа коланчето Wink)

а това е тънкото, което е твърде пъстро... с набор 1:1.8 е (1:2 е твърде нагъсто се оказа...)

# 206
  • Far away from here...
Здравейте,
преди около две година ремонтирах апартамента си, като идеята ми беше да обособя самостоятелна детска стая.
След приключването на проекта, обаче, останаха някои детайли, за които така и не можах да взема решение, затова се обръщам към вас с два въпроса:
1. Какво тънко перде би било подходящо, освен плътното от снимката;
2. Каква декорация на стената над детското легло (момче, на почти 11, с предпочитания към спортовете Simple Smile );
Разглеждах различни стикери за стена, но нищо не успя да ме грабне, а и не съм сигурна дали ще се справя сама със залепването, както и лесно ли се махат, ако омръзнат или се захабят с времето?
Качвам в скрит текст снимки, за да се ориентирате за обстановката и благодаря предварително!
Скрит текст:
Скрит текст:

# 207
  • sofia
Здравейте,
преди около две година ремонтирах апартамента си, като идеята ми беше да обособя самостоятелна детска стая.
След приключването на проекта, обаче, останаха някои детайли, за които така и не можах да взема решение, затова се обръщам към вас с два въпроса:
1. Какво тънко перде би било подходящо, освен плътното от снимката;
2. Каква декорация на стената над детското легло (момче, на почти 11, с предпочитания към спортовете Simple Smile );
Разглеждах различни стикери за стена, но нищо не успя да ме грабне, а и не съм сигурна дали ще се справя сама със залепването, както и лесно ли се махат, ако омръзнат или се захабят с времето?
Качвам в скрит текст снимки, за да се ориентирате за обстановката и благодаря предварително!
Скрит текст:
Скрит текст:

Супер стая Simple Smile . Може ли да ми кажеш от къде си купила спалното бельо ? Много е свежо .

# 208
Бяло тънко.

# 209
  • Far away from here...
Vili80bg, не е спално бельо, а понеже не си изчислих правилно плата за плътните пердета, ми остана доста от него, затова реших да си направя покривало за леглото и калъфки за декоративни възглавнички Simple Smile . Платът е от Икеа иначе.
Скочубра, бях си купил едно бяло и тънко, но нюансът му някак изобщо не пасна и се наложи да го подаря.
Чудех се за някакво много тънко от лен, но не знам дали няма да стане прекалено тъмно с него, а и дали ще подхожда като материя...

Общи условия

Активация на акаунт