Употребявате ли алкохол и ако да – колко често?

• 43 660
  • 389
  •   1
Отговори
# 240
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Ох, скъсах се от смях с някои регулировчици в темата. Само ми затвърдиха мнението, че който не пие е голям сухар. Сега нали няма да ме засипвате с уууууууууу и ааааааааа. Моля ви недейте. Хи хи хи.
Шегувам се. Но истината е, че трезвениците го раздават много нравоучително и само говорят за вреди и здраве. Никакъв шанс да си имаш собствено мнение и предпочитания. А така мразя да се обяснявам.

Аз да се повторя- ние пием. Всяка вечер. През почивните дни и на обяд. Ракийки, узо. Мъжът ми продължава на бира. Аз не мешам. Но мога с абсолютна сигурност да заявя, че не сме алкохолици.
Вие дебели алкохолици виждали ли сте?
 Joy Joy Joy

Да се повторя и аз: и ние така. Мога и без това, но така ми харесва. Но според някои от тук пишещите, и аз, и ти, и мъжете ни сме алкохолици.

# 241
  • София
Ох, скъсах се от смях с някои регулировчици в темата. Само ми затвърдиха мнението, че който не пие е голям сухар. Сега нали няма да ме засипвате с уууууууууу и ааааааааа. Моля ви недейте. Хи хи хи.
Шегувам се. Но истината е, че трезвениците го раздават много нравоучително и само говорят за вреди и здраве. Никакъв шанс да си имаш собствено мнение и предпочитания. А така мразя да се обяснявам.

Аз да се повторя- ние пием. Всяка вечер. През почивните дни и на обяд. Ракийки, узо. Мъжът ми продължава на бира. Аз не мешам. Но мога с абсолютна сигурност да заявя, че не сме алкохолици.
 Joy Joy Joy

Да се повторя и аз: и ние така. Мога и без това, но така ми харесва. Но според някои от тук пишещите, и аз, и ти, и мъжете ни сме алкохолици.
[/quote

Ха ха ха. Ама как въобще не ме интересуват някои от списващите тук и мнението им. Минах 45 години, което значи, че си живея живота и грам не ми пука. Просто си се наслажавам.

# 242
Ако беше написала 500мл, пак щях да коментирам, че всекидневната употреба е нужда, не навик.

Всъщност и ти май не знаеш какво искаш да кажеш? Хайде наздраве.

# 243
  • София
Колкото по-възрастна ставам, толкова по-малко ми се услажда пиенето. И толкова по-малко количество ми е достатъчно.

# 244
Здравейте. Провокира ме да пусна темата това, че забелязвам, че много хора си пийват редовно. Въпроса ми е Вие и половинката Ви употребявате ли алкохол, и ако да колко често? Познавам хора, които не близват. Други пият само на повод, други когато излизат вечер, други вечер вкъщи разпускат с питие, на други им е приятно с хапване или drink afer work. При мен: Пия на повод по скоро вино, но понякога и уиски, но също и често вечер ми е приятно да разпускам с чаша вино пред телевизора, лятото пия коктейли на плажа или вечер с приятели. Моя човек също, но по скоро  бира, понякога уиски . Как е при Вас?

За статистиката да се разпиша - редовно пия и с чувство!
Всяка вечер зимно време - по чаша домашно червено. Някой път и по две.
В топлото време - и по малка бира за обяд на раздумка. Вечер - голяма.
Зимно време, кога съм на кеф, мога да си ливна стограмка бейлийс. Много си го тача. Често си наливам и си пийвам полека с пиниз /като всяко изкуство и това си иска чалъма/, докато чета книжка, например.
Ма ке-е-е-еф!
Концентрати не пия, точно що' ме не кефят. Ако ме кефеха - сигурно щях.
Мъжът ми вечер понякога си пийва по домашна малка ракийка. Бе опитвала съм, ма не ми върви. Та реших да се не мъча с туй, що не е за мен.
Както и да не се лишавам излишно от туй, що ми е на сърце!
...
Божке, не съм чела темата, ма дано не сте се избили из нея. Тъй хубаво почва...
О, без малко да забравя с пияния си акъл - много здраве и на здраве на СЗО!

Последна редакция: ср, 07 фев 2018, 14:01 от Judy

# 245
Една роднина се пропи на стари години. Жули червено винце, мъжа й ракия. В дом ще влизат скоро, но иска да гледа лозе, друго си било домашното, не като купешкото- купувала бъкличка от 2.60 и не й харесало. Гонят 80- те.

# 246
Да. 100 грама на човек ни е идеално. За съжаление ми влияе зле на килата, затова не винаги си го позволявам.
О, вече имаш причина да се ограничаваш? Такива неща имах предвид,
както и това
Колкото по-възрастна ставам, толкова по-малко ми се услажда пиенето. И толкова по-малко количество ми е достатъчно.

# 247
Една роднина се пропи на стари години. Жули червено винце, мъжа й ракия. В дом ще влизат скоро, но иска да гледа лозе, друго си било домашното, не като купешкото- купувала бъкличка от 2.60 и не й харесало. Гонят 80- те.
Ма , не я е срам . На 80 г и ще жули червено винце , че и лозе ще гледа . Друго си е на 50 със шепа хапчета за кръвно , за незнам си какво и на 60 да хвърли топа от умора към живота и докарала си сто болести от стрес.

# 248
Алкохолик пълен и аз не познавам, ако някой пие и е дебел е в съчетание с много храна.

Judy, добре че не си чела, иначе щеше да осъзнаеш, че щом пиеш всяка вечер си алкохолик ...

# 249
Алкохолик пълен и аз не познавам, ако някой пие и е дебел е в съчетание с много храна.

Judy, добре че не си чела, иначе щеше да осъзнаеш, че щом пиеш всяка вечер си алкохолик ...

Лека корекцийка, ако позволиш - не бих осъзнала, а само бих узнала.
То мнения персонални за какво ли няма?
Което ми не пречи като никак. Heart Eyes

# 250
Нямам против градивна критика, написах "осъзнала", защото явно не си даваш сметка, а в темата е обяснено толкова добре.

Наздраве! (в България вече е следобед, така че се осмелявам).

# 251
Нямам против градивна критика, написах "осъзнала", защото явно не си даваш сметка, а в темата е обяснено толкова добре.

Наздраве! (в България вече е следобед, така че се осмелявам).
А-а-а-а, сметнала съм го аз!
И съм убедена, че е обяснено добре.
То на практика човек всичко, в което си вярва, може да обясни. Та не се съмнявам.
Принципно поздравления приемам и сутрин.

Хлъц!

# 252
  • в кукувиче гнездо

Joy Joy Joy

И аз съм тка, и мъжа ми, и родата.... Алкохолици не сме! Пийваме си с мярка и за кеф.

# 253
Прочетох статия,в която пише,че ако пиеш всеки ден си алкохолик.Слава Богу ,пия всяка вечер !! Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 254
Прочетох статия,в която пише,че ако пиеш всеки ден си алкохолик.Слава Богу ,пия всяка вечер !! Simple Smile Simple Smile Simple Smile

О, пък аз прочетох една, в която пишеше, че пукането на кокалчетата на ръцете причинявало артрит.
И още една, която пък твърдеше, че яденето на пуешко те прави сънлив.
Бабите едно време си подстригваха внуците нула номер през лятото, ако имаха редки коси, понеже тъй те щели да се сгъстят.
Земята е била плоска и са я носили слонове на гръб.
Родилните петна са били символ на вещерство, а коренът от мандрагора е бил в основата на вещерска рецепта за намазване на летяща метла.
С антибиотик се лекува грип.
Срещу рак се пие газ.
О, много знам и аз!

Общи условия

Активация на акаунт