Употребявате ли алкохол и ако да – колко често?

• 43 735
  • 389
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Ако беше написала 500мл, пак щях да коментирам, че всекидневната употреба е нужда, не навик.
Ако друг беше написал подобен категоричен коментар, пак по идентичен начин щеше да завучи постът ми.
Т.е. не се взимайте толкова насериозно. Не се заяждам с теб. Ползвах поста ти като отправна точка, за да заявя мнението си.

Гугъл, за мен количеството е бонус, който следва да се разглежда ма второ ниво, при вече наличен проблем.
Не бих сравнявала шоколад с алкохол. Едното води до промяна в поведение, загуба на ориентация, задръжки.

# 226
По никой начин не мога да повярвам, че човек без генетичен проблем с усвояването на алкохола ще има промени в поведението, загуба на ориентация и задръжки от чаша вино/100г концентрат/чаша бира. Точно затова е въпрос на количество - то определя дали има наличие на сериозен проблем.
Прекаляването с шоколада води до други проблеми - напълняваш, имаш проблеми със зъбите, многото захар те прави нервен, кожата ти се прецаква (целулит, стрии, акне...). Същото нещо важи за други зависимости като пиенето на  кока колата например.
За зависимост, която не зависи от количеството, а винаги е проблем мога да определя само наркотиците и цигарите.

# 227
Шоколад и сладко хапвам точно 1х в седмицата. Просто не ми е такъв кеф, както хубавото вино.

Моят алкохолизъм няма граници. Пия в обедната почивка понякога с клиенти, 2 жени по чаша шампанско (уау в работно време).
Ама май всичките ми клиенти са алкохолици щом не поръчват смутита в ресторанта.

# 228
Вие явно не сте се сблъсквали с алкохолици. (Аз за съжаление съм). Изобщо не е задължително един алкохолик да пие всеки ден. Най-характерното за алкохолизма, поне по мои наблюдения е, че когато започне да пие, алкохоликът не може да се спре докато не падне под масата или не свърши цялото пиене. Ако пиенето свърши обикновено алкохоликът хуква като гонен от дявола да търси денонощни магазини, пари назаем от приятели, алкохол назаем от съседи и какви ли не още простотии. Това, че вечер, дори всяка вечер ще изпиеш едно питие и ще спреш въобще не те прави алкохолик. Имала съм колежка, която рано сутрин в неделя ни е предлагала да иде до далечен отворен магазин и да купи бутилка ракия, ако съберем пари (ясно е, че ако има пари няма да предлага да събираме)

# 229
Ох, не пиша по тази тема, но ви чета. Напуши ме смях.
Цитирам нещо по темата от "Двама мъже и половина": посещение при психолог (Чарли).
Тя му задава въпроса "И имате ли проблем с алкохола?".
Той: "Не. Пия само чаша вино с вечерята".
И тя "А-ха, и колко пъти вечеряш на ден?".

# 230
Може ли да кажете колко голяма чаша вино сравнявате със 100г концентрат?

# 231
Вярно ли е че чаша бира се равнява на три супи по калоричност?

# 232
  • София
Пий си уискито и не се затормозявай със сметки.

# 233
  • MI
Една бутилка вино съдъжа 750 мл, което е максимум 5 чаши. Двама човека съответно колкото и умерено да пият, на 2 пъти ще я изпият. Не виждам защо да се съсипва хубавото вино, като втория път се остави за след месец. По-добре въобще да не го отварям, ако ще е така и да пия малка бира или вода.

# 234
  • On the sea
Аз съм на периоди. Зимата почти не употребявам алкохол, а и вино не обичам. Лятото пия само мохито, водка (определени марки) с фреш лимон и сода или със сок от червена боровинка, мога да изпия една, мога и 5 + някой друг шот, зависи от нястроението, от мястото, компанията. Като се има и на предвид, че до сега съм живяла на остров където лятото продължава около 6 месеца и темпрературите са 45+ бира се пие почти всеки ден, понякога в почивните дни и през деня на плажа, но това  в никакъв случай не ме прави алкохоличка. Мога да пия, мога и да не пия.

# 235
Разбрах, и както казах за мен количеството не е от чак толкова голямо значение, а коментирам всекидневния елемент.
Ох, за себе си казвам, че съм от битовите алкохолици. Всяка вечер аперитив-едно малко с богата салата, някакви разядки, вечеря. След вечерята ми се прияжда и сладко. Така трупам килограми и на 1-2 години правя диета. Тогава спирам алкохола. Най-трудно ми е не липсата на пиене, а това, че няма какво да правя във времето през което съм на маса, общо взето скука. Сега пак съм спряла пиенето, на диета съм, че след Нова година кантара щеше да се счупи. При мен най-лошото е, че алкохола ми отваря бесен апетит. Над 60 години съм.

# 236
По толкова ли изпивате у вас, Човече?

Ако на 37-38 години такива количества не пречат на нормалния ежедневен ритъм, на 45 вече умората е повече и много хора сами се усещат да намалят алкохола.
Да. 100 грама на човек ни е идеално. За съжаление ми влияе зле на килата, затова не винаги си го позволявам. Не виждам проблем и при близките/познатите ни на 40, 50, 60, 70+. Даже някои заклети трезвеници след 50 започнаха да
си пийват вече по 50-100 твърд или чаша вино.

За повечето количеството явно е критерият, за мен е честотата и ако тя не може да бъде пресечена дори от ден два почивка, то проблем има.
Всеки може да си измисли свои критерии, по които да поставя диагнози, но нещата са далеч от алкохолизма, за щастие Simple Smile

# 237
  • София
Ох, скъсах се от смях с някои регулировчици в темата. Само ми затвърдиха мнението, че който не пие е голям сухар. Сега нали няма да ме засипвате с уууууууууу и ааааааааа. Моля ви недейте. Хи хи хи.
Шегувам се. Но истината е, че трезвениците го раздават много нравоучително и само говорят за вреди и здраве. Никакъв шанс да си имаш собствено мнение и предпочитания. А така мразя да се обяснявам.

Аз да се повторя- ние пием. Всяка вечер. През почивните дни и на обяд. Ракийки, узо. Мъжът ми продължава на бира. Аз не мешам. Но мога с абсолютна сигурност да заявя, че не сме алкохолици.
Вие дебели алкохолици виждали ли сте?
 Joy Joy Joy

# 238

abet, оправи ми деня!  Hug

# 239
С тревога чакам темата "Правите ли секс и колко често"  , представям си диагнозите,които биха ми били поставяни,ако не сега то "'Ооооо почакай ще те видим след 10 години паряснице Stuck Out Tongue"

Отивам да си сипя ейнджълс Innocent ,отсега ,празнувам  ,че се отървахме от световната икономическа криза и срядата ,БАЙ! Закривам!
П.С.Накой ,ако знае как де се отпиша от нови публикации да ми пише на лични,вече се стряскам от отговорите в темата ! Disappointed Relieved

Общи условия

Активация на акаунт