Брекети – къде, какви, за колко? -тема 10

• 118 403
  • 838
  •   1
Отговори
# 765
  • Варна
Само на мен ли ми е мега неудобно да ползвам ел четка за зъби докато съм с брекети? Направо ме боли от вибрацията и като натисна четката по към зъба, така че да стигне заоблените му части, усещането по венците става неприятно. Може би аз правя нещо не както трябва, не знам... Ползвам нормална четка с улейче по средата за брекети и съм доволна.

# 766
  • София
Когато слагаха брекетите на дъщеря ми, докторът изрично ни предупреди да не се мие с електрическа четка за зъби.
Принципът на чистене на зъбите сега е обратно на този, когато си без брекети. Сега чисти търкайки зъбите по хоризонтала, преди се миеше с кръгови движения или надолу-нагоре.
Но съм се убедила, колкото лекари, толкова мнения Hushed. Когато съм избрала лекар него слушам и на него се доверявам, иначе ми става лудница в главата.

# 767
Здравейте! Имам син на 17 г. , който със сигурност се нуждае от поставяне на брекети. Нуждаем са от препоръки за добър ортодонт в района на Ямбол-Сливен. Искам да е по-близо до града ни - Ямбол, за да може при честите посещения да пътува сам. Търся в интернет и намирам 2-3 специалиста, но на мен лично нищо не ми говорят имената им. Става въпрос за: д-р Мария Ненчева и д-р Христина Жечкова в Сливен, както и д-р Мариана Дучева в Ямбол. Ако някой може да ми даде мнение за някоя от дамите, ще му бъда благодарна!
Здравей, аз също съм от Ямбол!  Simple Smile
Чувала съм само хубави неща за д-р Ненчева в Сливен. Имам позната от Ямбол, която си постави брекети при нея и беше доволна. И аз обмислям да я посетя в скоро време за консултация, понеже имам нужда от ортодонтска намеса след изникването на мъдреците.
За д-р Дучева не съм чувала добри отзиви като професионалист. Има още един ортодонт в Ямбол, който също поставя брекети, д-р Димитрина Христова, но за нея нямам друга информация.
Благодаря за информацията - беше ми полезна! Simple Smile

# 768
Здравейте!
След като стана въпрос за ултразвуковите четки за зъби, бих искала да се включа с някой друг въпрос.
Бях си закупила такава четка, черният модел от снимката, прикачила съм снимки. Но уви, още на 3-тият ден от използването и, започнаха да ми кървят венците и ги усещах като подути, раздразнени, като чели беше доста агресивно почистването и. Този модел няма Sensitive режим на работа. Сега съм си набелязала другят модел който съм качила на снимка, той има този режим Sensitive. Интересно ми е да знам, дали ще има по-добър ефект, дали самото и почистване не е толкова агресивно. Има ли някаква разлика, освен в парите и дизайна? Някой използвал ли ги е с чувствителни венци и дали сте доволни? Тези четки има ли вероятност да разлепят брекети? Също така ще бъде интересно да почетем мнения отностно зъбен душ, дали ще е полезна покупка и добре вложени пари при хигиената на поставените брекети.
Благодаря предварително!

# 769
Ако трябва да бъда честен, първо отиди на стоматолог за венците. Използвай и конец, не мисля, че е нормално постоянно да са ти чувствителни.

# 770
Вече съм ходила на стоматолог, дори на няколко. Проблемът ми идва от това, че зъбите ми са ступани, неправилно подредени. Поне така ми казаха няколко зъболекъря. Но това е друга тема. В момента ме интересуват мнения за техниките, които съм споделила. Simple Smile

# 771
  • София
И на мен ортодонтката ми забрани електрическата четка. Даде ми такава с улейче и ми обясни за хоризонталното търкане. Почиства се добре. Не съм имала възпаления, а съм с парадонтит.

# 772
  • На острова
И на мен ОД ми препоръча обикновена четка - даже малка тип “детска” и всеки път ми показваше как хоризонтално да чистя, четкам и масажирам. Имам набор от интердентални и се справям добре.Електическата отлежава в момента.
Чистя си зъбите със сода бикарбонат също. Остава ми усещане за по-голяма чистота.

# 773
  • София
На мен също ми е неприятно да мия зъбите с ел.четка,докато съм с брекети.
Аз пък искам да попитам нещо друго.Дано да успея да го обесня разбираемо.
Преди да сложа брекети,при усмивка отстрани се виждаха 2 тъмни празни дупки,понеже челюстта ми беше тясна.
ОД каза,че след лечението няма да е така,понеже челюстта ще се разшири.
9 мес вече съм с брекети.Да малко по- малко видими са,но пак ги има,а плана ми за лечение е за не повече от 1 год и скоро май ще ми ги махат.
Другото,което не ми допада хич е,че горните ми зъби са видимо по- малки отпреди,може би защото се набиха във венеца,за да се подредят на еднаква височина.
По въпроса с видимостта на венеца при усмивка ОД ми каза,че след сваляне на брекетите може с някакъв разрез да се реши проблема.
Чувала съм и за поставяне на ботокс отстрани на носа,за да се релаксира този мускул и да се вижда по- малко венеца.

# 774
  • Стара Загора
Не си мийте зъбите със сода. Ще пожълтеята безвъвратно заради натрупване от дентин.
Механичната четка е по- добър вариант пт електрическата.
Зъбите не са се набили във венеца, нито са станали по- малки. Оптическа измама, защото брекетс заема голямс част от площта.
За венеца- лазерно изразвяне на венец или филър в горната устна. Може и нещо ново да са измислили вече Simple Smile

# 775
Аз пък вечер задължително ползвам електрическата четка.
Нямам болка, нито в зъбите, нито във венците.
Не знам, защо, но не успявам да почистя добре зъбите с механичната.

# 776
Здравейте!
След като стана въпрос за ултразвуковите четки за зъби, бих искала да се включа с някой друг въпрос.
Бях си закупила такава четка, черният модел от снимката, прикачила съм снимки. Но уви, още на 3-тият ден от използването и, започнаха да ми кървят венците и ги усещах като подути, раздразнени, като чели беше доста агресивно почистването и. Този модел няма Sensitive режим на работа. Сега съм си набелязала другят модел който съм качила на снимка, той има този режим Sensitive. Интересно ми е да знам, дали ще има по-добър ефект, дали самото и почистване не е толкова агресивно. Има ли някаква разлика, освен в парите и дизайна? Някой използвал ли ги е с чувствителни венци и дали сте доволни? Тези четки има ли вероятност да разлепят брекети? Също така ще бъде интересно да почетем мнения отностно зъбен душ, дали ще е полезна покупка и добре вложени пари при хигиената на поставените брекети.
Благодаря предварително!

Аз съм с втория модел, ползвам само режим за чувствителни зъби и избелване веднъж седмично.
Не натискайте с четката като я използвате, движете леко по тях нагоре надолу, а не кръгови движения.

# 777
Някой може ли да даде мнение за д-р Донка Шеткова от Пловдив - доволни или недоволни? Simple Smile

# 778
  • Стара Загора
Това е от мен резултата при др. Симова, Пловдив, след 1,5 г. лечение.Странно ми е да се гледам, фъфля заради залепената дъга зад зъбите. Година-две трябва да спя с пластмасовите ритърнари.

# 779
Само година-две? Не са ли безкрайни тези ритейнъри? Освен ако нямаш предвид да ги носиш цял ден за година-две и после само вечер.

Общи условия

Активация на акаунт