Гости 
Благодаря за рейтинга
и за коментара за снощния епизод 
Сутринта преведения епизод още не беше качен, а и трябваше да отида на гробища и още нищо не съм гледала....
Малко съм намръзнала, затова ви предлагам....
И характерната за раздаване на днешната задушница халва
Мир на душите на нашите близки, които не са сред нас, но които живеят в нашите сърца
... Един човек не може да умре
щом с обич във душата ни живее!
Сърцето му, когато тъжно спре
със спомените светли - пак ни грее!..
Без да съм изгледала още снощния епизод с превод, във връзка с това....
Напълно съм съгласна. Само искам да отбележа, че в случая става въпрос за болест, а не за инцидент който може да бъде причинен от друг....защото между двете, разликата е огромна.....
Тъй като съм изпитала вече неколкократно и знам какво означава да ти съобщят за страшна болест, наблюдавах много внимателно Бегюм....Реакцията й беше съвсем нормална за такъв случай - първоначално се опита да дава кураж на близките си, че няма нищо страшно, но в един момент изпадна в дупка....Всичко което го показаха в предишния и в този епизод беше съвсем нормално с едно изключение....Отношението към Сюрея и гнева който Бегюм изля върху нея....Когато Бегюм първоначално се е разболяла от тази болест, Сюрея не е присъствала в живота й като съпруга на нейния бивш любим....Сюрея не е причина за заболяването на Бегюм......Ако стреса е причина за болестта й, то виновна е не Сюрея, а Бегюм и никой друг....Защото само от Бегюм е зависило дали ще каже на Фарук какво се е случило и че имат син.
Сега болестта се завръща, но не виждам с какво Сюрея е причинила това.....С това, че предупреди Бегюм да внимава, че не става въпрос само за нея, че може да бъде излъгана, а че може Емир да се окаже в опасност.....Добре, Бегюм е повярвала на Джан, а не на Сюрея и както виждаме тя не си е прекъсвала трайно връзката с Джан....Къде е вината на Сюрея?????
А дали ако Сюрея не беше подхванала тази интифа - да обвини Джан в умишлени действия, да разбере Джан, че Бегюм знае.....Дали Джан нямаше наистина да стори нещо неприятно за Бегюм и Емир.....
Дали стореното от Сюрея, не спря Джан да извърши някоя глупост, а реши да доказва на Бегюм, че това, което Сюрея е казала е лъжа и се реши на по-сериозна връзка с Бегюм.....за да опровергае Сюрея......Наистина Бегюм е от тези хора, които търсят вина в другите, а не в себе си или в стечение на обстоятелствата....А това, че е доктор е още по-зле....Защото ако ние обикновените хора търсим информация в нета за причините за болестите, които ни спохождат, докторите трябва да бъдат много на Ти за причините за една или друга болест.....И ако например Гюлистан отправи такова обвинение, на нея ще й бъде простено....Но не мога да оправдая Бегюм......
С това, което ни показаха, за мен образа на Бегюм не се промени в +, а съвсем олекна.....Това е моето мнение......

Серен си хареса Фарук и се опита да ни направи на канарчета, но не й се получи....

и от недочуване на думичката и от незнание –времена, падежи – писала съм вече, че с повечето все още съм на „Ви“. Направи ми впечатление, както вече сте споделили, че има много „бели петна“ т.е. недопреведени реплики. Не че в общи линии не се разбира действието, но има и такива, които просто си струва човек да прочете – като например казаното от Фарук, че наистина е много изнервен, ядосан, но това не може да бъде причина да пропусне миг, който би направил любимата му щастлива