Erkan Petekkaya&Ayça Varlıer&Özcan Deniz&Hatice Şendil~Истанбулска Невеста~184

• 54 063
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Злати  Hug Гости  Hug
Благодаря за рейтинга  Hug и за коментара за снощния епизод  Hug
Сутринта преведения епизод още не беше качен, а и трябваше да отида на гробища и още нищо не съм гледала....
Малко съм намръзнала, затова ви предлагам....
Скрит текст:
Кафе и чай - имам нужда от двете....

И характерната за раздаване на днешната задушница халва

Мир на душите на нашите близки, които не са сред нас, но които живеят в нашите сърца  Praynig  Praynig

... Един човек не може да умре
 щом с обич във душата ни живее!
Сърцето му, когато тъжно спре
 със спомените светли - пак ни грее!..

Без да съм изгледала още снощния епизод с превод, във връзка с това....

Цитат
Всеки по различен начин приема лошите вести и моменти в живота си…

Напълно съм съгласна. Само искам да отбележа, че в случая става въпрос за болест, а не за инцидент който може да бъде причинен от друг....защото между двете, разликата е огромна.....
Тъй като съм изпитала вече неколкократно и знам какво означава да ти съобщят за страшна болест, наблюдавах много внимателно Бегюм....Реакцията й беше съвсем нормална за такъв случай - първоначално се опита да дава кураж на близките си, че няма нищо страшно, но в един момент изпадна в дупка....Всичко което го показаха в предишния и в този епизод беше съвсем нормално с едно изключение....Отношението към Сюрея и гнева който Бегюм изля върху нея....Когато Бегюм първоначално се е разболяла от тази болест, Сюрея не е присъствала в живота й като съпруга на нейния бивш любим....Сюрея не е причина за заболяването на Бегюм......Ако стреса е причина за болестта й, то виновна е не Сюрея, а Бегюм и никой друг....Защото само от Бегюм е зависило дали ще каже на Фарук какво се е случило и че имат син.
Сега болестта се завръща, но не виждам с какво Сюрея е причинила това.....С това, че предупреди Бегюм да внимава, че не става въпрос само за нея, че може да бъде излъгана, а че може Емир да се окаже в опасност.....Добре, Бегюм е повярвала на Джан, а не на Сюрея и както виждаме тя не си е прекъсвала трайно връзката с Джан....Къде е вината на Сюрея?????
А дали ако Сюрея не беше подхванала тази интифа - да обвини Джан в умишлени действия, да разбере Джан, че Бегюм знае.....Дали Джан нямаше наистина да стори нещо неприятно за Бегюм и Емир..... Thinking Дали стореното от Сюрея, не спря Джан да извърши някоя глупост, а реши да доказва на Бегюм, че това, което Сюрея е казала е лъжа и се реши на по-сериозна връзка с Бегюм.....за да опровергае Сюрея......
Наистина Бегюм е от тези хора, които търсят вина в другите, а не в себе си или в стечение на обстоятелствата....А това, че е доктор е още по-зле....Защото ако ние обикновените хора търсим информация в нета за причините за болестите, които ни спохождат, докторите трябва да бъдат много на Ти за причините за една или друга болест.....И ако например Гюлистан отправи такова обвинение, на нея ще й бъде простено....Но не мога да оправдая Бегюм......
С това, което ни показаха, за мен образа на Бегюм не се промени в +, а съвсем олекна.....Това е моето мнение......

# 616
  • Плевен / София
Ани, наистина факта, че Бегюм е лекар прави положението още по лошо...тя няма илюзии за това, което и предстои...Относно Джан си права и той подобно на Осман тръгна да доказва, че не сме прави относно поведението им...Той реши да задълбочи връзката си с Бегюм и да я подкрепи в болестта и ...а Осман се реши на годеж при условие, че преди 2 серии искаше да не бързат с Бурджу...че нещата ставали много бързо....Сюрея няма вина за ставащото със Бегюм и аз съм доволна, че Есма разбра правилно действията и....Стана ми тъжно обаче, че Сюрея се чувства неловко в присъствието на Осман и се пази да реагира както Ипек при поздрава си за годежа му с Бурджу...Той, защото не иска Есма да си мисли за написаното в дневника, а Сюрея защото помни разговора си с нея в зимната градина...

Последна редакция: сб, 10 фев 2018, 14:49 от gostenka68

# 617
Гости
За Бегюм  + newsm10
И аз забелязах, как се почувства Сюрея когато поздрави Осман - почувства се много в неловко положение....Но този път Есма не я проследи и не застана между тях....
Много хубав паралел си направила между постъпките на Осман и Джан....Именно  newsm10 и двамата прикриха с решенията си задните мисли, които ние видяхме.....Това е опит да променят съдбата си...Надявам се да бъде успешен  Peace

Малко смях.... hahaha hahaha hahaha

За мен "грешката" на Серен изобщо не ми се връзва....
След като помисли Фарук за бъдещ зет и му се хвърли на врата, беше нормално да помисли, че Есма е майката....Ако зетя е с побелели коси и е над 40-те, нормално е майка му да е на 60......и да изглежда като Есма.....
Не  Naughty Серен си хареса Фарук и се опита да ни направи на канарчета, но не й се получи....  Joy Joy Joy Joy Joy Joy а тя просто е един пъстроперест папагал..... Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Но Сюрея много добре я изимитира в леглото пред Фарук...... Party Party

# 618
Направо съм в нокаут...Колко е заблудена Бегюм...Но масово явление е хората да приемат по-добре лъжата от истината...
Сюрея няма защо повече да се занимава с тази злобарка.....Да вярва на лъжеца и подлеца Джан...

Сега остава Есма да използва снимките, за да докаже на Бегюм, че Сюрея е казала истината, а Джан лъже...И няма да се изненадам ако го направи....Може би обаче ще изчака Сюрея да разкаже на Фарук.... Thinking

Редактирам си поста, че да не ме лае Мурджо... Grinning

Къде сте мацки....скъсвам се от смях, а няма с кого да споделя....  Wink

Фарук в този епизод много остроумен  newsm10

Сюрея - какво щеше да правиш, ако бях тръгнала с такси...сам ли щеше да останеш...
Фарук - нямаше да бъда сам - оркестъра е от жени.....

Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Последна редакция: сб, 10 фев 2018, 19:35 от MAMA-AN

# 619
Здравейте мили момичета, приятна  вечер.
Ани, скъпа моя, забелязала си, че се съм  писала. Благодаря ти.Вярно е. Нещо не ми провървя  
Скрит текст:

Първо Калинчо си счупи  много зле  ръчичката.  С  две кости- Бяха му гипсирали ръчичката от  рамото до пръстите. Беше неподвижна  в   лакътя.
Много му беше трудно.  Много     плака. И аз го преживях  лошо. Миналата седмица  му   свалиха   гипса от  рамото и лакътя. Сега вече е подвижна в ставите.
Следващата седмица - сряда или четвъртък  ще махнат целия  гипс.  После,  ако  всичко е нормално   и  зарасло  на местото си  ще  започнат  раздвижване - пак ще има  болки.
Над  всичкото отгоре  преди  12 дни се събудих с болки в  гърлото. Не му отдадох  голямо значение, но през деня не  можех да си преглътна  слюнката.
Отидох си у нас като си  мислех, че всичко ще се оправи., ама става по-лошо.  Отидох при личната докторка. Каза зачервено гърло и ме е хванал  Хонконгския  грип. Изписа ми колдрекс макс  грип,  антигрипал,  и  бисептол     антибиотик, заедно  с   моите си  хапчета за  високо кръвно.  Легнах си у нас на топло и започнах.  Пакет от  дрога - лайка за гаргара на  гърлото,  нишадър за впръскване, чайове с  лайка и  липов  цвят и  мед.  Пак не  минава.Изпих всичките лекарства първата доза, после купих и  втора  доза  пак от   същите и  продължавам да ги пия.  Резултат никакъв. Като се ядосах, започнах да  чета  за  този  Хонконгски  грип.....ами  то  нищо подобно  няма  моето  лечение  и  симптоми с  него. Хайде пак при  докторката ми. Казвам й, ама аз  нямам температура,  нямам кашлица,  нямам и  никога не съм  имала хреми и синузит.
Тя ме изпрати при специалист УНГ. Гледа ми гърлото. Нямам агина. Би ми някаква инжекция.
Той  ми   бърка  в  гърлото,  каза - не е ангина.  Имала  съм  заболяване  на лимфатичните  жлези и глътката.  Било  вирусно. Какви са тия  вируси  по  гърлото ми - не  знам.  От къде вируси на гърлото ??? Ям много салати, червено цвекло, китайско зеле, пресен  магданоз и морков - всичкото това на салата,  Кой  знае  от   къде ни ги  докарват и  какво ядем.Всичко е от  чужбина, и тези цитрусови плодове също, сигурно са  заразни.
Той  пък  ми  изписа  Стрепсилс   спрей  да   си  пръскам   гърлото и купих  друга  паста да го мажа.  Каза  да  спирам  абсолютно  всички лекарства и чайове до сега.
От тях  няма да се излекувам.

Последно  този доктор  ще ме лекува, защото бил специалист. Още съм със същите  болки в   гърлото. Нямам никакво подобрение. В понеделник 12.02.  ме  вика в  кабинета си в  8  часа сутринта.  Щял да ми бие  някаква инжекция  и  после  ще  взема секрет  от  глътката ми и жлезите  за лабораторен  анализ.
Във  вторник сутринта  ще  ми  каже  каква ми е диагнозата.  И  тогава ще ми назначи  лечение.
Това е то - майната им  на докторите, нищо не разбират.
Всичко това ме извади от  ежедневието ми. Не се чувствам  комфортно.
Когато  мога влизам в  темата, за да ви изчета и да съм в  крак със ИН. не мога да пиша, защото вече 3  месеца  не съм  го  гледала като хората.
Благодаря ви за  коментарийте и новините.

Ани, Злати, скъпите ми момичета
, искам да гледам не  всичко, ама това, което ми е интересно от "Твоят мой  живот".
Ама от  Гугъл  много  трудно ме пускат. И реклами, реклами безкрай.
Чукам "Колекция "Твоят мой  живот"  сезон 2 епизод......
Тия от  БТВ  въобще не пускат  никого там. Даже някъде пише, че е спрян от излъчване по желание на  еди какво си.
Ако има някъде линк  да се гледа на български, пишете ми го. Много ви  благодаря.  

Последна редакция: сб, 10 фев 2018, 23:40 от sisi55

# 620
  • Варна
Привет, мацки!!!! Hug Hug Hug Hug
Скрит текст:
Бог да прости починалите ни близки и познати!!!!
                         И аз изгледах с руски буквички серията. Видях Naughty – ама то още снощи на второ гледане го бях установила де – къде съм оплела конците ooooh!  и от недочуване на думичката и от незнание –времена, падежи – писала съм вече, че с повечето все още съм на „Ви“. Направи ми впечатление, както вече сте споделили, че има много „бели петна“ т.е. недопреведени реплики. Не че в общи линии не се разбира действието, но има и такива, които просто си струва човек да прочете – като например казаното от Фарук, че наистина е много изнервен, ядосан, но това не може да бъде причина да пропусне миг, който би направил любимата му щастлива Peace / мисля, че снощи го преведох като – това не е причина да не се погрижа за щастието на любимата си/
                      И сега Бегюм. Зарекох се да не пиша за нея, че малко трудно явно успявам да отразя отношението си към нея и това за мое най-голямо съжаление стана повод да смятате или поне повечето от вас, че съм ѝ абсолютен адвокат, което изобщо не е така. Та и сега ще напиша мнението си и дано не предизвикам пак дебата  - да ме оборвате за нещо, което изобщо не твърдя. Както и да е…..  За мен лично образът на Бегюм е абсолютно излишен.  Имаше безброй поводи и причини, върху които да построят интрига мужду Фарук и Сюрея, но сценаристите използваха клишето в дизи-индустрията – извънбрачно дете, за което бащата не знае. При това клише, естествено се появява и бившата. Хубаво. Съгласих се. Ама те натовариха образа с доста сериозен проблем. Добре и с това се съгласих, защото това заболяване е най-големият бич в момента и не бива да бъде пренебрегвано, дори в сериалите. И …. Следва голямото НО…. Нали трябва засегнатите от това заболяване да бъдат подкрепяни в борбата, която водят с него!? Къде е това в образа на Бегюм? Показаха ни една слаба духом жена, която се влияе от казаното едва ли не от всеки около себе си. И ако в един момент си обяснявах поведението ѝ като послание, че този, който не е в хармония със самия себе си попада в рисковата категория да се разболее, то впоследствие се оказа, че това изобщо не е заложено в този образ нищо подобно. Образа на Бегюм се люшка в двете крайности – ту е добра и самоотвержена майка, готова на всичко за детето си/включително и това да се подложи на иновативно непризнато лечение/, ту е някаква параноичка, която заради собственото си щастие е готова да провали живота на мъжа, който уж обича и е обичала винаги. После, уж взе решение да живее в хармония със себе си/разговора с Фарук след завръщането на Сю/, дори на Есма се сопна, устреми се към нещо ново и различно – да търси собственото си щастие и отново изпадна в поредната „дупка“ – да търси виновни за собствените ѝ решения /визирам отношението ѝ към Джан, след разговора със Сю/. Отново, за пореден път, спря да мисли с главата си и Джан ловко я манипулира. И ако завръщането на заболяването ѝ отново приех като посланието, в което ме накараха да се усъмня, то поведението ѝ в момент, в който все още не беше взела решение да направи операцията, отново за пореден път ме ошашави. Аз, наистина очаквах нещо съвсем различно да се случи в конака – очаквах  примирение, добронамереност, очаквах да се опита да постави началото на едни по-близки взаимоотношения със семейството. Та нали, когато дните ти са преброени трябва да помислиш за детето си. Какво ще се случи с него, когато здравето ѝ сериозно се влоши? Пелин ли ще се грижи за него? Или Джан? За мен беше абсолютно нелогично обвинението, което отправи към Сю. И то не защото повярва на Джан, а защото отправи това обвинение точно сега, когато знае, че има рецидив и е приела да не се лекува.
Скрит текст:
Тук, в темата сме няколко човека, които сме преминали през „черната дупка“. Аз съм разговаряла и с други, минали през нея. Ами няма логика в такова поведение. Обикновено мисълта и логиката водят точно до противоположното – просто решаваш да простиш дори на хора, които те ненавиждат и са ти сторили не веднъж и два пъти злина, защото знаеш, че по-важно е да си в хармония със себе си и околните. Знаеш, че когато се гневиш на някого, от това няма да ти стане по-леко.
                 Та, ако трябва да обобщя написаното до тук, мисля /отново/, че точно това е посланието на заболяването – ако не се примириш със себе си, ако не успееш да постигнеш хармонията в душата си, ти просто си обречен. Според мен, не напразно откриха метастазите на Бегюм  в серията, която излъчиха само ден преди Световния Ден за борба с рака- 4 февруари. Само че колко от зрителките биха могли да вникнат в това, което се опитват да кажат, ако разбира се наистина искат това да внушат!?

# 621
  • Плевен / София

Къде сте мацки....скъсвам се от смях, а няма с кого да споделя....  Wink

Фарук в този епизод много остроумен  newsm10

Сюрея - какво щеше да правиш, ако бях тръгнала с такси...сам ли щеше да останеш...
Фарук - нямаше да бъда сам - оркестъра е от жени.....

Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

аз бях на имен ден по женски.....
За Фарук си права.....първо остана слисан, когато го взеха за Осман...след това от държанието на Сирен....Чак се чуди човека как Гарип е бил женен за нея...и не му се вярваше...А в оркестъра имаше и един мъж все пак... Wink
Сиси бързо да минава миличка...
Аз, наистина очаквах нещо съвсем различно да се случи в конака – очаквах  примирение, добронамереност, очаквах да се опита да постави началото на едни по-близки взаимоотношения със семейството. Та нали, когато дните ти са преброени трябва да помислиш за детето си. Какво ще се случи с него, когато здравето ѝ сериозно се влоши? Пелин ли ще се грижи за него? Или Джан? За мен беше абсолютно нелогично обвинението, което отправи към Сю. И то не защото повярва на Джан, а защото отправи това обвинение точно сега, когато знае, че има рецидив и е приела да не се лекува.

Бризче това споделих и аз снощи.....мислех, че Бегюм ще се "обърне" отново към Сюрея....защото не виждам друг да се погрижи за Емир така както тя би го направила...

Последна редакция: сб, 10 фев 2018, 20:00 от gostenka68

# 622
Сиси миличка  Hug
Скрит текст:
Радвам се, че се обади  Hug Големи проблеми са те налегнали, ама кураж  Peace Ти си балканджийка и на този чист въздух който дишате, ще се оправиш, само да ти намерят правилното лечение. Не зная защо тези доктори тъпчат хората с лекарства, когато има начини да се установи точната диагноза и тогава да изписват правилното лечение.... Thinking Непременно да се обадиш след като излязат резултатите от анализите.....
За Калинчо не се тревожи. Всичко ще е наред. Нали знаеш при децата всичко минава по-бързо...Ама ние бабите се тревожим.
За сериалите които ги излъчват по БТВ е голям проблем. Опитах се да гледам едни стари епизоди от един сериал и не се получава. Толкова глупаво са го направили...дори сами предупреждават, че файловете се отварят много бавно и трябва да се изчаква. Не зная по какви причини, но не можах да отворя нито един файл. Доколкото знам всички сериали са качени на тяхното voyo , но там трябва да се направи абонамент, а не зная как става. Не мога да ти помогна.

Пробвай тук....

https://noviseriali.com/browse-turski-seriali-videos-1-date.html

Но може би ще ти поиска да се регистрираш....Горе в синьото поле има бутон регистрация - направи си регистрация и опита...или се опитай да влезеш без регистрация....

Ако мога д друго да ти помогна пиши....

Бързо оздравяване  Hug

Да те зарадвам с Галип....

# 623
Имам свое обяснение за реакцията на Бегюм, но ще се въздържа от обяснение, защото няма да съвпадне с вашите мнения и не искам да предизвиквам дебати по темата. Пък и не съм видяла бг превода.

# 624
  • Плевен / София
Имам свое обяснение за реакцията на Бегюм, но ще се въздържа от обяснение, защото няма да съвпадне с вашите мнения и не искам да предизвиквам дебати по темата. Пък и не съм видяла бг превода.
На мен лично ми е интересно да чета различни мнения....нали за това сме тук да коментираме.....монолога не е интересен...

# 625
Бризче днес когато сложих снимките за част от разговора между Бегюм и Сюрея, написах нещо в смисъл, който си написала в скрития текст, но го изтрих...точно в знак на въздържание....Основното беше, че когато човек има диагноза  за опасно заболяване, вижда доброто у хората, сякаш ги преоткрива. Забравя лошото и и вижда положителното...Става по-смирен....Ти си го написала много точно - "в хармония със себе си и околните"...Но това идва отвътре на човека, опознавайки себе си, така постига мир в душата си....
“Промени себе си, научи се да се обичаш – и целият Свят ще те последва”
А това което видях в този епизод от разговора между Бегюм и Сюрея, видях агресивност в поведението на Бегюм....Същото видях и когато Бегюм разговаря със Сюрея, когато Сюрея беше отишла да си прибере багажа....
Това малко ме обърква. Бегюм се държи така само към Сюрея и защо.....Когато има нужда от Сюрея, за да прокара някаква своя идея пред Фарук, Бегюм не се държи така.....Хитрост или лукавост има в Бегюм.....Или нито едно от двете...... Thinking Само е объркана от невъзможността сама да взема решения. А близките до нея се възползват от тази нейна нерешителност и много лесно превръщат своето мнение по даден въпрос като нейно.....втълпяват й го и тя се хваща малко пресилено ще бъде ако кажа, че се хваща като удавник за сламка.....
Ето в случая - Сюрея каза истината за Джан....Но Джан много лесно  изманипулира  Бегюм и тя прие неговата истина като своя......Вярва на Джан, но не вярва на Сюрея....
И друг път съм писала - образованието, професията, 10 години живот в Англия сама с дете.........Не я разбирам.....Признавам си.....
Не знам какво са замислили сценаристите за Бегюм, но на този етап образа й ме дразни още от самото й появяване. Не би ми липсвала, ако и в 5 епизода я няма....

# 626
  • Плевен / София

Не знам какво са замислили сценаристите за Бегюм, но на този етап образа й ме дразни още от самото й появяване. Не би ми липсвала, ако и в 5 епизода я няма....

Hands Plus1

# 627
Гости Hug

Така и така започнах с Бегюм....Да продължа, макар, че може би въпроса не е интересен....
Есма чу разговора между Бегюм и Сюрея, направи се на неразбрала и поиска от Сюрея да й разкаже за какво иде реч....Есма каза, че този въпрос не е маловажен за нея, защото при Бегюм е внука й....Мисля, че съвсем искрено каза на Сюрея, че вярва в добрите й намерения....Есма помни като слон...И мисля, че този въпрос ще има развитие....Въпрос дали Есма сама ще предприеме някакви действия или този път ще изчака Фарук да се успокои от проблемите с Адем и наследството и тогава ще подкани Сюрея да каже истината на Фарук за Джан.....
Може би снимките, които взе от фотографа ще послужат за тази цел.....Да докаже на Бегюм, че Джан е лъжец......
А може Есма да премълчи пред Бегюм, когато разберат за здравословния й проблем...Може Есма да осъществи среща с Джан.....Интересно....Джан ще се стресне ли, ако бъде обвинен от Есма в лъжа......или ще се държи предизвикателно и лигаво......
Не знам какво ще стане...само съм сигурна, че Есма няма да остави внука си да контактува с един подлец.....Може Есма да се възползва от услугите на Гарип....Но нещо ще се случва с този въпрос в бъдеще..........

# 628
  • Плевен / София
Ани, Джан не осъзнава състоянието си....и понеже е добър адвокат се изплъзва, като змиорка...дали ще заблуди Есма обаче....интересна ще е реакцията на Емир и фарук, когато разберат за състоянието на бегюм....ако съм разбрала правилно досега тя е правила лечение, което не е дало резултат и сега остава като изход операция, която обаче е доста рискована....Надявам се да е с добър край, за да не превърнат Бегюм в мъченица....Останах неприятно изненада от наглостта на Бегюм, която дойде да търси сметка на Сюрея....защото разговорът не беше вчера.....Просто изживявайки болка, Бегюм искаше и Сюрея да я заболи....

# 629
Привет на всички в темата.Прибрах се от внука и ви изчетох.Сега ще изгледам и епизода.
Ани, Бризче пресъздали сте много точно човешкото чувство да разбереш, че влизаш в черната дупка. И силата да се отскубнеш от гнева, да се смириш, но не с болестта, а с живота, да преоткриеш любовта във всичко и всеки.
Скрит текст:
Защото може да е за последно.
Не приемам Бегюм като образ на нещо хубаво.Само мое мнение и не то натрапвам Не виждам тази жена за какво се е борила или се бори в живота?
1.Бременна изоставя голямата си любов, от страх, че ще и вземат сина. Но тя е майка. И майката също трябва да се докаже като такава. Нищо не пада от небето, ей така!
2.Връща се уж за да има детето и семейство, защото тя е болна. Но тя не дава сина си просто така. И не иска да го сближи с баща му и съпругата му!
3.Като майка тя е изпълнена със съмнения. В желанието си детето да е само за нея, се стреми да му угоди. Лошо за детето!
Може би има още много провали, които не мога да изброя в момента.
Нека защитниците на образа, не се притесняват и също да изкажат мнение.Смятам, че колкото хора на този свят толкова  идеи  и мнения.
Сиси
Скрит текст:
желая ти  бързо възстановяване. Горе главата, ще се справиш.

Общи условия

Активация на акаунт