Грип 2018

• 75 738
  • 536
  •   1
Отговори
# 105
   Благодаря за отговора. Никога не са ми пускали такива изследвания, когато съм имала грип.

# 106
В БГ е лесно, ако личната не иска да пусне изследвания, отиваш в някоя частна лаборатория и си правиш... Плащаш разбира се, но поне имаш избор... Тук няма такъв избор, ако личната не ти пусне (а те не пускат обикновено) и забрави за изследвания... А как изписват АБ ако решат, че имаш нужда е по метода на налучкването...  Mr. Green И другото - не ти дават болнични (има определени болести за които дават) и ти с 39° температура, с болки и с АБ трябва да ходиш на работа... Ако не си вземеш дни от отпуската, разбира се... И такъв случай имах преди 3 години... Cry
Личната никога не взема намазка от гърло, никога не пуска микробиологично изследване и изследване на урина, не пуска изследване за желязо и анемия, не праща на ехограф на коремни органи при оплакване от стомашни проблеми, не прави кардиограма и т.н. Единственото което прави в кабинета е да ти измери кръвното и температурата и да те преслуша... От това поставя какви ли не диагнози... ooooh! Тя и затова не смее да изписва АБ и други лекарства, защото няма как да е сигурна дали е поставила правилната диагноза... Laughing

# 107
Явно не знаете как да си поискате. Обяснете, че сте имали контакт с човек с бактериална инфекция и сте се заразили, примерно.
Смяна на лекар, жалба с/у неадекватно лечение и т.н.
Начин винаги има.
Но дори да се съглася с вас, то е спрямо здравната система, в никакъв случай това не значи, че трябва да се използва АБ неправилно или да се отрича при доказано заболяване.

Търсете решение, здравето ви е най-важното, при такива сериозни проблеми ровете и стигнете до това, което води до усложненията. Ако трябва когато идвате в България си отделете време и го направете тук.

# 108
  • shumen
АБ ми е изписан,защото в Понеделник като отидох на лекар ме болеше ухото,а и ми пусна кръвни и ЦРП беше 80.Днеска цял ден лежа и спя,сили нямам,което за мен не е присъщ и ще видя утре пак ще отида май да ме прегледа доки и да и се моля за направление за снимка,че съм се вкарала в някакъв филм,че карам някаква пневмония,която не се чува на слушалка.

# 109
  • постоянно
Лунна пътека , ако не е тайна може ли да споделиш за коя държава става въпрос.

# 110
  • На земята
Аз изкарах преди точно пневмония, която не се чуваше на слушалка. Бях на работа и получих страшен задух. В бърза помощ ми биха какви ли не успокоителни, и накрая се сетиха да ми пуснат снимка.
 Днес бях на пулмолог и ми изписа Панцеф.

# 111
Ваксината срещу грип не е толкова ефективна, колкото другите ваксини. Причината е, че вирусът се изменя много бързо, той мутира дори по време на приготвянето на самата ваксина докато се култивира в кокоши ембриони!
Специалистите трябва всяка година да отгатват кои щамове ще бъдат водещи месеци преди сезона и на базата на това се прави ваксина. Понякога тези прогнози са неточни. Всяка ваксина важи само за един сезон.

Ефективността на ваксината в зависимост от сезона варира между 10-60%. Ако въпреки това се разболееш, караш по-леко и вероятността от усложнения е много по-малка.

Както виждате ваксината не е от най-перфектните, но е най-доброто, с което разполагаме засега. Другото по-добро от това е социална изолация. В крайна сметка не можеш да се разболееш, ако не се срещаш с болни хора.

# 112
Това лечение на всяка настинка с доксициклин наистина ме втрещи. Дано някой не се върже на тая рецепта.
Ако за всяко втрисане се пие Доксициклин, дори да са били 5-6 пъти досега, на седмия няма да действа...
Не може така безразборно да се приемат АБ!

Не е безразборно, а само, когато е наложително. Може да са минали 2-3г. от последния прием. И не става въпрос за обикновена настинка, която си отива още на следващия или по-следващия ден......Тези неща ги различаваме добре. Освен втрисането аз имам ужасно главоболие, мускулни болки и невероятна отпадналост, а при настинката само хрема+многократно кихане, може и да няма главоболие.....

Вече не помня колко пъти сме вземали доксициклин, но засега действа идеално. Вероятно 10 или по-малко в рамките на 16-17г.
https://skafeto.com/%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5/%D0%BF% … 0%BB%D0%B5/29656/

В БГ е лесно, ако личната не иска да пусне изследвания, отиваш в някоя частна лаборатория и си правиш... Плащаш разбира се, но поне имаш избор... Тук няма такъв избор, ако личната не ти пусне (а те не пускат обикновено) и забрави за изследвания... А как изписват АБ ако решат, че имаш нужда е по метода на налучкването...  Mr. Green И другото - не ти дават болнични (има определени болести за които дават) и ти с 39° температура, с болки и с АБ трябва да ходиш на работа... Ако не си вземеш дни от отпуската, разбира се... И такъв случай имах преди 3 години... Cry
Личната никога не взема намазка от гърло, никога не пуска микробиологично изследване и изследване на урина, не пуска изследване за желязо и анемия, не праща на ехограф на коремни органи при оплакване от стомашни проблеми, не прави кардиограма и т.н. Единственото което прави в кабинета е да ти измери кръвното и температурата и да те преслуша... От това поставя какви ли не диагнози... ooooh! Тя и затова не смее да изписва АБ и други лекарства, защото няма как да е сигурна дали е поставила правилната диагноза... Laughing

Да, може би трябва да си потърсите по-свестен личен. Но това за изследванията в лаборатория по ваше желание......Нямате никакво право така, както си го плащате? Истина ли е?

Последна редакция: ср, 31 яну 2018, 19:42 от vl

# 113
Аз не рискувах с личния лекар, купих си Тамифлу. Пресече ме на момента.

# 114
vl, ами тук просто няма частни лаборатории където мога да отида, да ми дадат ценоразпис и да си поискам някое изследване... Лабораториите, които знам и където правят изследванията са в болниците, наистина са оборудвани и добро е обслужването там, но се ходи само с направление от доктор... Изследването пак си го плащаш, после здравната каса ти връща част от парите... Така се процедира тук...
Да кажа за днешното ми ходене при личната, понеже от 2 дни съм болна... И от снощи усещам, че ме събаря синузита... Блокирано ми е дишането и не мога да спя... Та изслуша ме, прегледа ме, температурата ми беше в кабинета 37,5°. Видя че съм със запушен напълно нос и имам инфекция в гърлото... Каза ми да започнем 3 дни с парацетамол и капки за нос, казах й, че съм ги пила вече 2 дни и няма подобрение. Тя пак настоява да пия нещо друго и ми изписа някакви таблетки, които чувам за първи път Cirrus и някакви капки за нос. Попитах какви са, каза за подпомагане на отпушване на носа, за да изтичат секретите... Да ги пия до събота и ако нямам подобрение да започвам антибиотика, които е Amoxicicline.
Това е за сега... Иначе цялото тяло ме боли, нямам сила да стоя права... Като пребита се чувствам... Tired

# 115
  • shumen
Дора,на мен заместващата ЛЛ в петък ме прегледа и ми изписа Грипекс маск,че било грип според нея.В Понеделник ходих при личната и каза бронхит.

# 116
За синузит няма нищо по-хубаво от промивки сутрин и вечер. Но трябва постоянство. Баща ми беше с хроничен синузит от младеж. Промива няколко месеца и сега дори хрема не го хваща. Прави се с Нети-пот, нещо като чайник. Слага се малко морска сол, вода и след като се разтвори се промива първо едната ноздра, после другата. Ако знаете какви гадости изтичат от носа първите дни. Действа и при обикновена хрема.

# 117
  • Тра-ла-ла
Един път се пробвах с това чайниче и такова главоболие ме тресна после. 2 седмици усещах тъпа болка във фронталните синуси. Налрая с елелектроакупунктура ми го оправиха. Защо се получи така - не знам.

# 118
Наскоро гледах едно видео, в което се казваше, че витамин А помага при синузит.

# 119
Един път се пробвах с това чайниче и такова главоболие ме тресна после. 2 седмици усещах тъпа болка във фронталните синуси. Налрая с елелектроакупунктура ми го оправиха. Защо се получи така - не знам.

Това е главоболие от синусите. Може да се получи, ако неправилно се ползва чайничето - вместо водата да изтича навън, още повече да е забила секретите. Също така, по време на промивката може да се усети болка, ако солта е в повече или в по-малко. Затова всеки сам си определя какво количество сол му е най-добре. Някои ползват дистелирана вода, но за мен и чешмяната върши работа.

Общи условия

Активация на акаунт