Грип 2018

• 75 783
  • 536
  •   1
Отговори
# 150
Абсолютно никакво подобрение ли не чувстваш след Невробекса и мазилата?

Не. Болката ми е като прохождаща вече отдолу на самия гръден кош между двете гърди. Горе на самите гърди има някакво подобрение, но долу не. Само суха кашлица и болка. Антибиограма ми не е чиста, което означава вътрешен процес , който работи

# 151
Честно, ако снимката ти не беше чиста, бих се обзаложила, че имаш пневмония. Аз се чудя дали наистина не е време за втора.

# 152
Антибиограма ми не е чиста...
Какво се откри?
И аз съм за втора снимка.
И смени лекарството за кашлица. Явно това не помага.

# 153
  • shumen
Какво излезе на антибиограмата?

# 154
И мен ме хвана грип ли е, какво е..
Главата си ме боли 4-ти последователен ден, температура няма. Кашлях 1 седмица, но вече няма и помен от това. Носа обилно си тече, даже днес от пусто духане ми потече кръвчица за малко. Но на лекар не съм ходила още. Лекувам се с препоръката на жената от Аптеката. До сега тя по-добре от лекари ми е давала съвети и препоръчвала лекарства. Дано да го изкарам на сироп и на витамини.

За носа ползвам онези ампули от морска сол+вода. Доста добре ми се отразяват.

# 155
При кашлица ние ползваме Мукоплант сироп. Оттогава забравихме какво е кашлица, иначе преди кашляхме седмици наред.

# 156
Честно, ако снимката ти не беше чиста, бих се обзаложила, че имаш пневмония. Аз се чудя дали наистина не е време за втора.
Ама снимката й е от преди две седмици и е с бронхит, за който пие билкови таблетки, които са едно голямо нищо. Помагат на кашлица в начален стадий.
Аз поне друго лечение на бронхита не видях, но може и да съм пропуснала.

# 157
При кашлица ние ползваме Мукоплант сироп. Оттогава забравихме какво е кашлица, иначе преди кашляхме седмици наред.
При нас не действа. Опитахме с него, защото много бяхме доволни от капките на марката, но ги спряха.
Добре че открихме Тавипек, ефектът е дори по-голям.

# 158
При детето действа, ако положението е в началото. После се изписват амброксолови сиропи най-често. Сега ми бяха изписали капсули Геломиртол, което като Тавипека е с етерични масла и много добре се повлиях, но преди това пих и Димекс, защото кашлицата ми беше суха и спастична. За малки деца обаче етеричните масла не са много подходящи.

# 159
Eto i moqta antibiograma

# 160
Ами ние не чакаме кашлицата да се развие. Още при първите симптоми почваме със сиропа и веднага я пресича. Както казах оттогава забравихме какво е кашлица. Иначе преди след всяка настинка поне 2 седмици.

# 161
Но в някои случаи започва гадно още от самото начало, а не като при обикновена настинка. Важното е, че ви действа и явно това е вашето л-во. При Буболина този Мукоплант е изписан преди много време и очевидно не повлиява кашлицата.

Буболина, обади се на пулмолога щом са открили бактерия в храчката.

# 162
  • София
Пише бактерии -Ешерихие коли, те са в отделителната система и е лошо ако тръгнат нагоре към бъбреците, иначе в предишните постове беше написала за 2 пункта - гранулоцити и лимфоцити, които са извън нормата.
При мен беше същото положение, + снимка- без нищо на нея, а аз се чувствах доста зле, понеже пулмолога ми изписа АБ Левокса- който ме смаза и психически и физически- само след един ден прием. Отидох на друг лекар , каза че тези резултати са показател за бактериална инфекция, назначи ми друго лечение, но ме предупреди че този грип е много гаден и човек се чувства зле, отпаднал и без сили доста време след лечението. Вече месец си влача кашлицата, смених 4 сиропа, но тя не спира, рядко кашлям разбира се, но трябваше да е спряла, и сега минавам на бабешки лекове със сок от черна ряпа.

# 163
Така е, хората са различни. А и ние отдавна не сме боледували толкова сериозно, става дума за настинки, предполагам и че затова ни действа така.

# 164
Да и според мен е много нетипична бактерия, за болка в гърдите. И аз имам и болка и слабост и явно и невралгия, която ми носи и сърцебиене и систули и нервни импулси на ръка, крак и ребро. Температурата ми я измерих сега отново е 36.8. Не се е вдигала засега повече от това

https://medpedia.framar.bg/%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D1%82%D0%BE% … D1%80%D0%BE%D0%B1
Можело да има ешерихия коли в белия дроб

http://bg.mymedinform.com/pulmonology/lung-abscess-symptoms-and-treatment.html

Последна редакция: пт, 02 фев 2018, 18:34 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт