Нашите орхидеи - тема 22

• 82 166
  • 808
  •   1
Отговори
# 450
Днес установих, че всички корени  в корите на едната ми орхидея са изсъхнали. Въздушните са добре. Каква може да е причината останалите да изсъхнат? Не съм преполивала. Направи ми впечатление, че орхито изкарва нови листа, но едното леко се спаружи още преди да стане достатъчно голямо.

# 451
Според мен няма смисъл да бързаш. Нека прецъфти, фактът че е така полегнала не значи че й е лошо а че се стреми към естественото си положение в природата.
Според мен за по-голяма саксия може да ползващ онези на Емир от твърда пластмаса но направи с поялник или нещо друго повече отвори на  дъното.  както и на страниците на саксията особено в долната част  да кажем десетина отвора още. Да има добро проветряване.

# 452
Днес установих, че всички корени  в корите на едната ми орхидея са изсъхнали. Въздушните са добре. Каква може да е причината останалите да изсъхнат? Не съм преполивала. Направи ми впечатление, че орхито изкарва нови листа, но едното леко се спаружи още преди да стане достатъчно голямо.

Да ги видим?

# 453
Te всъщност би трябвало да се отглеждат така, но дори не съм виждала тези саксии да се продават при нас  Grinning

# 454
Якоо! Мен обаче би ме било шубе да ги обърна така Joy .

# 455
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
пък аз съм готова всичко да опитам. Simple Smile опитвах и с монтаж на дърво. не стана, но не е виновно само дървото. Simple Smile Simple Smile
а на втората снимка ми изглеждат като "направи си сам" от бутилки от безалкохолно. Simple Smile
как ли се полива това?

# 456
Това е удължене на корен- тип разклонение

И какво  да ги правя тези разклонения?  Thinking

# 457
  • Варна
Ами нищо, какво да ги правиш Simple Smile Остави ги да си растат.

# 458
  • на острова на мечтите
Чакам да ми цъфне и другата дендробиум нобиле . Забравила бях,че не е бяла,но все още не се сещам какъв цвят беше.
Абе добре са си орхидеите да си цъфтят нагоре. Освен че нямам къде да ги провеся, сигурно ще трябва да внимавам кога да ги полея,да проверя корите ,коренчетата. А, не е за мен тази система.

# 459
пък аз съм готова всичко да опитам. Simple Smile опитвах и с монтаж на дърво. не стана, но не е виновно само дървото. Simple Smile Simple Smile
а на втората снимка ми изглеждат като "направи си сам" от бутилки от безалкохолно. Simple Smile
как ли се полива това?

Не може да си имала проблеми. Лесно е,  има много материали. Проблем вече е слугуването след товА.

# 460
  • София
Мъжът ми счупи единия цветонос и едно от разклоненията на другия цветонос на следващото фалче, което чакам да цъфне. Едвам му се размина убийството. #Cussing out

# 461
Мъжът ми счупи единия цветонос и едно от разклоненията на другия цветонос на следващото фалче, което чакам да цъфне. Едвам му се размина убийството. #Cussing out

"Накажи" го с покупка на ново фалче  Heart Eyes

# 462
Утре е 8ми март. Трябва да се реваншира с нови орхидеи Mr. Green

Ето тази, за която писах, че всички корени в субстрата бяха изсъхнали. Само този дебелият беше оцелял. Малкото листо, което сега излиза, е свежо, както и това под него. Останалите изглеждат леко сбръчкани.
Скрит текст:

# 463
Според мен няма смисъл да бързаш. Нека прецъфти, фактът че е така полегнала не значи че й е лошо а че се стреми към естественото си положение в природата.
Според мен за по-голяма саксия може да ползващ онези на Емир от твърда пластмаса но направи с поялник или нещо друго повече отвори на  дъното.  както и на страниците на саксията особено в долната част  да кажем десетина отвора още. Да има добро проветряване.
Моите всички са полегнали, явно така съм ги пресадила. Simple Smile
Имам подарък от сина ми.

# 464
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
в магазина под нас има 4 различни жълтички орхидеи.
по-светли, по-наситени и на петънца....
Sad

Общи условия

Активация на акаунт