1. По колко време играете с бебоците с играчките, разглеждате цветове и подръжавате на звукове и срички / не, да, ба, ма и др./?

2. Четох, че предметът трябва да се държи на 30 см. пред очите, но не съм наясно какво отклонение трябва да се прави в ляво и в дясно при движението пред очите на бебо при разглежданите предмети.
3. На два месеца Калоян можеше да казва около 5 междуметия, а сега се опитва да подръжава на кратки запевки. Дали мама да му пее гамата, или да слуша модерна музика от радио?

4. Правители упражнения за трениране на правилен захват на китчиците, ръцете? Намерих в книгата на д-р Величко Гатев "Отглеждане и възпитание на малкото дете" масаж и гимнастика за второто тримесечие.

5. Помогнете ни с вашия ритуал при заспиване вечер /пеене песничка, люляне и т.н./

Олелееее дано да не съм ви досадила

Тъй като беше попитала за кръщенето, та и аз да си кажа: чакахме кума да се върне от Щатите и да кръсти и беба /той е кръстник и на каката, макар че написаха името на кръстницата само/. Та, скоро ще правим кръщене, но на кръстницата таткото почина сега на 26-ти, Бог да го прости. Мисълта ми е това ще попречи ли да бъде кръстница толкова скоро след трагедията?
И трябва ли да мине някакъв интервал от време до светото кръщение? Ние не сме набожни, но все пак сме си християни и искам всичко да е както трябва. А възникна и друг въпрос, докато писах: Защо се пише само едно име за кръстник? Само един ли може да бъде? Защото ние представихме двама, а написаха само едното име, но в суматохата така и не съм забелязала, че да попитам /Сузи се дереше истерично и ми идеше да я грабна и да си тръгна
, ама нали е за нейно добро, та останах
. Направи ми впечатление, че са на втора позиция на количките. Аз също искам вече да слагам Филип така, за да наблюдава, но ме е страх, че не е добре за гръбчето. Та искам да питам откога е безопасно да се слагат така децата?
Не знам на колко разстояние трябва да са... тези на активната гимнастика са мумного високо и ги удължих че да може да си ги стига, ама пак не е доволен, сега ги хваща, но не стигат до устата. И той дърпа ли дърпа към устичката, много е смешен
Но аз пея много фалшиво, ама то се усмихва детето - харесва му... За заспиването - обикновено заспива сам. Оставям го в креватчето, пък когато заспи. Най-често и ние с баткото сме на спалнята до него, да се погушкаме или да прочетем приказка за лека нощ и той си е спокоен като ни чува и вижда наоколо и по някое време си заспива
- за следващите бебчета пак сме на линия

Но кой го вълнува,останах в София и чак вчера следобяд си дойдох,но ми казаха,че изобщо не съм му липсвала
За сметка на това обаче цял следобяд с една приятелка обикаляхме София като невиждали - то не бе новия Ситицентър (страхотен е),то не бе магазин,след магазин - нещо което вече почти 4 месеца не ми се е случвало да съм без количка 
Изпрати ни твой,на беба,на града в който живееш изобщо всякакви снимчици.