Февруарчета добрички гукат като малки птички

• 12 079
  • 302
  •   1
Отговори
# 210
Мили майчици, дайте съветите си !
1. По колко време играете с бебоците с играчките, разглеждате цветове и подръжавате на звукове и срички / не, да, ба, ма и др./?
 smile3540
2. Четох, че предметът трябва да се държи на 30 см. пред очите, но не съм наясно какво отклонение трябва да се прави в ляво и в дясно при движението пред очите на бебо при разглежданите предмети.
3. На два месеца Калоян можеше да казва около 5 междуметия, а сега се опитва да подръжава на кратки запевки. Дали мама да му пее гамата, или да слуша модерна музика от радио?
 Sleeping
4. Правители упражнения за трениране на правилен захват на китчиците, ръцете? Намерих в книгата на д-р Величко Гатев "Отглеждане и възпитание на малкото дете" масаж и гимнастика за второто тримесечие.
 55
5. Помогнете ни с вашия ритуал при заспиване вечер /пеене песничка, люляне и т.н./
 1countingsheep
Олелееее дано да не съм ви досадила Wink

# 211
На мен не ми се рискуваше да излизам вчера заради времето. Ако бях само с Емо - да! Ама с бебка не посмях, мислех си, че всеки момент ще завали.
Нашата мома разпознава нас от непознати, но на всички след кратко "разглеждане на физиономията" се усмихва с голям кеф. А и няма против да заспива в ръцете на тати. Даже по някой път се цупя на мъжа ми, че като му я оставя за да свърша нещо тя заспала в него, а то станало време да я кърмя... Simple Smile

Игси, имам въпросче към съпруга ти! Разбира се, моля да ме извиниш, че те притеснявам  Hug  Тъй като беше попитала за кръщенето, та и аз да си кажа: чакахме кума да се върне от Щатите и да кръсти и беба /той е кръстник и на каката, макар че написаха името на кръстницата само/. Та, скоро ще правим кръщене, но на кръстницата таткото почина сега на 26-ти, Бог да го прости. Мисълта ми е това ще попречи ли да бъде кръстница толкова скоро след трагедията?  newsm78  И трябва ли да мине някакъв интервал от време до светото кръщение? Ние не сме набожни, но все пак сме си християни и искам всичко да е както трябва. А възникна и друг въпрос, докато писах: Защо се пише само едно име за кръстник? Само един ли може да бъде? Защото ние представихме двама, а написаха само едното име, но в суматохата така и не съм забелязала, че да попитам /Сузи се дереше истерично и ми идеше да я грабна и да си тръгна  smile3514 , ама нали е за нейно добро, та останах  Mr. Green /.

Бог да прости бащата на кръстницата. Не, няма никакъв проблем да бъде кръстница незнависимо колко време е минало от опелото на баща й. Прието е да се пише само едно име, във вашия случай явно са сбъркали и вместо кръстника са писали нея, но това не е толкова важно. Разбира се, ако кръстника и кръстницата са венчани то при положение, че с кръстника се случи нещо (замине за дълго някъде или недай Боже почине) то половинката му поема духовната грижа за детето защото венчаните двойки пред Бога са едно цяло.

А относно това, че Сузи се е драла истерично... Ами да, повечето деца над 3-4 месеца се дерат от рев по време на цялата кръщавка, което е много тягостно за роднините на детето и те милите запомнят от кръщението само притеснението си и плача на рожбата. Това е мнението на съпругът ми, което мнение е изградено на базата на десетки кръщения извършени от него и от други негови приятели свещеници.
Аз затова ви агитирам да си кръстите децата овреме - едно, че ще си имат Ангел и второ по-спокойно ще ви е на вас самите... но както виждам вече вашите бебчовци започват да имат претенции кой ги гушка - нормално! - нали така порастват. Нашата беба плака само като я обличахме, но тя си мрази и вкъщи тази процедура. А Емо плака на кръщението си само когато го мокреха.
Пожелавам ви приятен и спокоен ден, въпреки дъждовното време...  Heart Eyes

# 212
Здравейте и от нас.  Много са сладки Крумчо и Калоянчето newsm05. Направи ми впечатление, че са на втора позиция на количките. Аз също искам вече да слагам Филип така, за да наблюдава, но ме е страх, че не е добре за гръбчето. Та искам да питам откога е безопасно да се слагат така децата?

# 213
  • София
Здравейте момичета!
Биляна много специфични въпроси задаваш Laughing 1. играем си почти винаги когато е будна,говорим и пеем песнички,а почти винаги и Кали си припява
2.Не съм наясно под колко градуса трябва да е играчката Mr. Green 3.Ние слушаме всякаква музика,но имаме и любими песни на които съм забелязала,че много се радва-хей,ръчички.моя кукла Барби,зайченцето бяло,две калинки и т.н. 4.Правим упражненията даже с Жожоба ходихме на курс на тема масаж и гимнастика на кърмачето 5.Нямаме ритуал ,сама си заспива ,но много рядко ако е нервна я гушкаме и й говорим нежно Heart Eyes
Момичета,снощи разглеждах някой теми от бременния ни период и ми стана много мило.Само се чудя защо някои от най-активните мами почти не влизат вече при нас  newsm78 Къде сте doritt,Vjara,Anell,мишонка...Рени милата също я чакаме да ни зарадва с хубава новина.
Хайде до скоро Hug

Последна редакция: пт, 02 юни 2006, 16:02 от elix

# 214
И аз скоро се сещах за Рени... Хей Рени - ако ни четеш - обади се как си Hug
Биляна, ами аз не знам честно казанокак да отговоря на въпросите защото някак си не се замислям, не мога да кажа точно поколко време играем напр. Често го оставям - като е спокоен да се забавлява сам - в активната гимнастика, или пък сам на спалнята, да се учи да се обръща, оставям му играчки отстрани, той си хваща, която успее Wink Играчките само му ги подавам, пък той ги размахва, понякога се тупне и по главата с тях и гледа много учуден  какво му се е случило hahaha Не знам на колко разстояние трябва да са... тези на активната гимнастика са мумного високо и ги удължих че да може да си ги стига, ама пак не е доволен, сега ги хваща, но не стигат до устата. И той дърпа ли дърпа към устичката, много е смешен hahaha
Правя му масажчета след баня като мажа с лосионче. За музика... май най-често слуша ТВ Wink Но много обича като му пея, или аз или баткото Sunglasses Но аз пея много фалшиво, ама то се усмихва детето - харесва му... За заспиването - обикновено заспива сам. Оставям го в креватчето, пък когато заспи. Най-често и ние с баткото сме на спалнята до него, да се погушкаме или да прочетем приказка за лека нощ и той си е спокоен като ни чува и вижда наоколо и по някое време си заспива Hug Ако мрънка много го гушкам в мене и така заспива

# 215
  • Габрово
   Момичета, ако знаете колко съжалявам, че не се включих при вас по-рано ... През бременния период ми се искаше да споделя с някого толкова много неща и се чувствах толкова самотна. Все пак ми беше голяма утеха да ви чета и да съпреживявам всичко, което се случваше с всяка една от вас. Толкова се радвам, че ви има.
     Ама го ударих на чувства. Просто elix ми напомни за това време и ми стана доста тъжно.

# 216
   Момичета, ако знаете колко съжалявам, че не се включих при вас по-рано ... През бременния период ми се искаше да споделя с някого толкова много неща и се чувствах толкова самотна. Все пак ми беше голяма утеха да ви чета и да съпреживявам всичко, което се случваше с всяка една от вас. Толкова се радвам, че ви има.
     Ама го ударих на чувства. Просто elix ми напомни за това време и ми стана доста тъжно.

kuju, спокойно Party - за следващите бебчета пак сме на линия Party Аз да ти кажа съм от самото начало във февруарската темичка, но мамите, които се включваха по-късно чувствам еднакво близки Heart Eyes Общо взето всички сте ми големи дружки и съжалявам, че се познаваме само виртуално. Ех, и аз се разчувствах - това е за вас:Two Hearts newsm51
Днес ходихме на вилата на свекитата - ето малко снимчици:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=9425&photo=26
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=9425&photo=27

# 217
Чао, чао, мили мамита, най-сетне така чакания ден дойде - утре заминавам при мама във Враца за цеееели 2 месеца!!!!! Praynig Praynig PraynigМного се радвам!Малко ви е тъжно че татито остава тук, но....имам нужда от смяна на обсатновката и хората около мен.
Казвам "Чао", но обещавам че на 3-4 дни поне веднъж ще отскачам до близкото кафе да ви чета и ако мога дори да пиша. Ще ми липсвате!
 Hug и  Heart Eyes

# 218
Уф, откога се каня да се похваля, то май вече изгуби давност - на 24 май кръстихме нашия юнак. Имаме много снимки, но ще кача само няколко. Той обаче почти не рева, само като му топнаха дупето във водата.  hahaha Хайде, че няма време  Joy

# 219
  • София
Хей Дидунчо,разсмя ме с тая снимка с черешките Joy много му отиват на Митачко,а и междудругото ти е одрал кожата/не че съм виждала таткото де/
Еми,чао и до скоро.Приятно гостуване и те чакаме отново Hug И честито ви християнче!
Лека нощ! smile3524

# 220
Еми приятно изкарване!!!!
Отпусни се колкото можеш повече и се зареди с енергия от бащиният дом. Аз живея на 10 мин с транспорт от дома на родителите си, но винаги като ходя при тях се чуствам страхотно...
Честито кръщане на Ангелчето!!! Да ти е живо и здраво малкото юначе.
Биляна аз гледам доста да му говоря, но и радио му пускам, а за ритуала по заспиване вечер при нас е цица Embarassed,но иначе другият вариант е гушкане а и е по времеемко.

# 221
Elix, изпревари ме - същото щях да кажа за Митачето. Много прилича на майчето си. А пък снимката с черешките е върха!
Честито Християнче на Емито! Да ти е жива и здрава рожбата и много да ви радва.
Момичета, и аз скоро разглеждах старите темички... Толкова много вълнения има заключени в тях.... А от няколко дена проверявам дали има вече нова отчетна темичка за февруарче 2007. Представяте ли си – измина една година...

# 222
Мили майчици, дайте съветите си !
1. По колко време играете с бебоците с играчките, разглеждате цветове и подръжавате на звукове и срички / не, да, ба, ма и др./?
 smile3540
2. Четох, че предметът трябва да се държи на 30 см. пред очите, но не съм наясно какво отклонение трябва да се прави в ляво и в дясно при движението пред очите на бебо при разглежданите предмети.
3. На два месеца Калоян можеше да казва около 5 междуметия, а сега се опитва да подръжава на кратки запевки. Дали мама да му пее гамата, или да слуша модерна музика от радио?
 Sleeping
4. Правители упражнения за трениране на правилен захват на китчиците, ръцете? Намерих в книгата на д-р Величко Гатев "Отглеждане и възпитание на малкото дете" масаж и гимнастика за второто тримесечие.
 55
5. Помогнете ни с вашия ритуал при заспиване вечер /пеене песничка, люляне и т.н./
 1countingsheep
Олелееее дано да не съм ви досадила Wink
Биби аз правя така:
1. Играем и си говорим докато не му писне и не ми обърне гръб, понякога и той иска да е самостоятелен  Wink
2. На 30см се дава когато все още не фокусира добре, някаде около 1.5-2.00 сега му го слагам в страни от него като гледам да не си извива много вратлето и той сам си го доближава. За отклонението настрани, ако го държиш и караш Яни да го следи колкото по-настрани толкова по-добре
3. Аз немога да пея и ако запея ще изплаша детенце, затова си свалих около 120 български и руски детски песнички и му ги пускам като по малко пригласям /крия се в музиката  Laughing/
4. Ние правим гимнастика и масажчета преди къпане. За захвата на ръчичките го хващам и го изправям до седнало положение, но не го държа дълго. Това по няколко пъти на ден когато се сетя, а и на него му е кеф и го приема като игра  Joy. Ако искаш тези дни ще ти донеса една книжка с гимнастика и масажи за бебчо, много е малка, но много подробна  Wink
5. Аз го слагам в креватчето и отиваме с тате да вечеряме, като се върнем той вече спи, понякога дори преди да излезем от стаята той е заспал  smile3524
Това е от нас Simple Smile. А оправиха ли се на Яни келите по главичката?
Еми приятна ваканция и да не ни забравиш ей  bye
Емито честито ви кръщене   smile3525
kuju аз също се вклзчих късно към мамите с пупи, но всички са ми много близки
Сега да попитам нещо. Какво да направя с това гадно гърло, кашлям като магаре. Една суха кашлица и нощем едвам заспивам. Нямам температура и нищо друго. Вече незнам какво да правя. smile3511
За сега толкова после пак.

П.П. Мами от Люлин утре може да ходя до Люлин 7 ако искате може да ви звъна, за да се видим ако искате?

# 223
Здравейте,момичета!
Да ви се оплача като отидох в четвъртък в София за изпит,чакахме доцента до 13.00 ч.  за да се обади и да каже че имал ангажимент и изпита се отлага за другия ден  #2gunfire #2gunfire #2gunfire  Ама как  - аз изпаднах в паника - ами бебчо какво ще прави без мен и аз без него  Cry Но кой го вълнува,останах в София и чак вчера следобяд си дойдох,но ми казаха,че изобщо не съм му липсвала  Mr. Green (за разлика от той на мен) И заради това чакане в четвъртък и не можах да дойда на протеста да се срещна с тези от вас,които са ходили,а си бях записала телефоните на Пиле и Бебчо да звъня като отида там,но уви не стана и много ме е яд  Sad  За сметка на това обаче цял следобяд с една приятелка обикаляхме София като невиждали - то не бе новия Ситицентър (страхотен е),то не бе магазин,след магазин - нещо което вече почти 4 месеца не ми се е случвало да съм без количка  Mr. Green Жалко само,че Мол София още не е отворил врати иначе и там щях да се помотая.

А за песничките на дребчо и аз рядко му пея особено ако има и още някой освен нас двамата,че пея ужасно - но съм свалила и аз много песнички и пея заедно с тях  Laughing На мен пък жената от центъра в който водя Митко за масажи ми каза да закача играчките на 20 см. от гърдичките и той така като се протегне веднага си ги хваща и започва да ги дърпа за да си ги вкара в устата  Joy За отклонението не знам,местя му ги до там докато виждам,че и той ги вижда.Заспива самичък,а масажи правим обикновенно сутрин след сън  Peace
Стана много дълго,но като не съм влизала 2 дни се отплеснах в писане  Embarassed

# 224
  • София
Здравейте в този слънчев ден!
Априлките май леко са плагиатствали едно бивше наше заглавийце,но леееко са го попроменили http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=104350.0 Това говори ,че в нашия отбор са по-добрите поетеси  Wink
Ей Руми,ти си вероятно най-далечната мама в целия форум,а пък не си ни изпратила нито една снимчица от земята на Фродо.Искаме smile3521 Изпрати ни твой,на беба,на града в който живееш изобщо всякакви снимчици.
Мами които нямате снимки в албумчето,сложете ако имате възможност.Така по-добре ще се опознаем макар и виртуално Sunglasses
Дикси,много са неприятни тези отлагания особено за хора които живеят в друг град.Поне си се поразходила  ,а и съм сигурна,че си взела изпита Wink.
Момичета аз съм на диета,моя собствена.Стискайте ми палци да не се поддавам на изкушенията.

Общи условия

Активация на акаунт