Февруарчета добрички гукат като малки птички

• 12 076
  • 302
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, мами и бебета,
при нас временцето си е хубаво, само дето много духа, но на нас това не ни пречи. Вчера моето малко човече се скъса то смях, ама с глас се смя и много   LaughingНаправо ми се разтопи сърцето, вече си играе с играчките, и сякаш се опитва да подражава на звуци, аба изобщо расте!  Нещо още се притеснявам от тази ваксина, вече минаха 20дни а топчето още не е спаднало? newsm78 Дано следващият път да е по-добре. Praynig

# 241
Здравейте и от мен!
Не съм писала май скоро... newsm78
Вики е добре, расте и хубавее Crazy
Преди два дни имаше леко разстройство - ака три или четири пъти и акото му беше по-рядко от обичайното, леко пенесто. Много се притесних, но, Слава Богу, всичко отмина от само себе си...
Оттогава обаче вечер е от крив по-крив ooooh! И вече две вечери заспива на ръце, като преди това се е драл поне час... Не знам какво му става Thinking Но пък през деня е в добро настроение, спокоен, усмихнат... Предполагам, че е някакъв период, който се надявам по-бързо да отмине... Praynig

# 242
Суити, провери за зъбки! При нас точно така започна. А разтройство имаше около седмица даже.
Игси, забравих да ти благодаря за бързия отговор, беше много важно за нас!   bouquet
А нашта беба още не пресяга съзнателно да хване играчка, надявам се скоро да ме изненада. Но като й сложа в ръката и е много смешна - дрънка, дрънка с нея.
А от ваксината нямаме и следа - само точица.   Wink
Хубав ден!

# 243
  • София
Привет и от мен!
Краси,ще изчезне бучицата от ваксината,не се притеснявай.Може да правиш компрес от риванол.Проблема е ,че трудно се прикрепва защото беба непрекъснато се движи и го размества.
Суити,сигурна съм,че е временно неразположение,дължащо се на превъзбуда.И при нас отвреме навреме се получава.Хубаво,че акото се е нормализирало,дано вече няма проблеми.
Кали посяга към играчките,като единствената й съкровена мисъл е да ги вкара в устата.Иначе джвака всичко което й попадне в ръчичките,одеалцето,чаршафа възглавница,дрънкалката на количката,пръстите на мама... hahaha А зъбки още няма и дано да поизчакат.
Аз още не й давам зеленчукови пюрета,само плодови и сокче.Вчера пи и сок от череши.
За смеенето с глас писах отдавна,при нас вече е традиция и най-много се смее на тати Joy
Игси,блазе ти.Аз продължавам да съм на диета,но резултатите идват бавничко Tired Само 3 кг. за около 1 седмица.

# 244
  • София
Забравих да ви питам,как се справяте с желанието на бебчо да седи?Наш Beb4o беше пуснала такава темичка,но не само дали да е полулегнало в количката,а по принцип.Кали вече сама се надига и се набира за завивката защото иска да седи ooooh! Разбира се не й позволявам,но това ми струва рев и мрънкане от нейна страна.При вас как е?

# 245
Еликс, същата работа е и при нас! Надига главата и раменцата - аха аха да стане и се сърди като остане легнала, а не я вдигна. Понякога я взимам в мен седнала, но съм я подпряла под мишки с ръка. Все по-често става така, ама какво да се прави, за няколко минутки й правя кефа. То като лежиш нищо не виждаш!  Crazy
Май сте прави за превъзбудата, понякога толкова им се играе, че забравят за съня и после става трудно заспиването. Напоследък доста играе, даже днес е спала около половин час сутринта и чааак сега пак заспа. То не бе игра, то не бе чудо!  Joy

# 246
Аз продължавам да съм на диета,но резултатите идват бавничко Tired Само 3 кг. за около 1 седмица.

Браво, Еликс!   smile3501 Аз мисля, че три кг. за една седмица са повече от достатъчно! Направо си е постижение. За мене де.

# 247
Игси,блазе ти.Аз продължавам да съм на диета,но резултатите идват бавничко Tired Само 3 кг. за около 1 седмица.

КАК ТАКА БАВНИЧКО!?! Напротив, много мами биха ти завидели - 3 кг за 1 седмица...!
Ами че ти ако продължаваш така ще се свършиш! Simple Smile Simple Smile Simple Smile  
Шегата настрана - много добре е това, даже на мен ми се струва твърде бързо, може да получиш стрии, а да не говорим как се отразява на бюста. Ако не е много нахално аз бих те посъветвала да сваляш по 1 кг седмично. Иначе като приключиш диета сваляща кг-ми с такава скорост може после много бързо да ги качиш пак, а тази игра с теглото се отразява много лошо на организма. Успех!

И нашата мацка все иска да вижда всичко. Слагам я в мен полуседнла като гледам моят гръб да е "полегнал" назад и я придържам под мишничките за да не си тежи с цяла тежест на дупето. Но тази поза й е любима да се "набира" и затова не я държа често така. За да вижда си я нося на ръце или в слинга (където пък се унася и заспива дори Simple Smile  )

# 248
Ето ме и мен. Влизам само, за да кажа здрасти, че отдавна не съм писала, но чета редовно.
Ние все още отлагаме кръщенката, защото моите родители са в Търново, ние и родителите на мъжа ми сме в Търговище и още не мога да реша, къде искам да кръстя беба. Не че нямам с кого да се консутирам. Брат ми тази година завършва Богословие и е решил да се "глави" за свещенник. Ако питам него сигурно ще ми се кара, че се бавим, но до края на лятото трябва да решим със сигурност. Ама искаме и на море да идем...!!!

ами идете на море и я кръстете там  Grinning
аз съм кръстена във Варна.

# 249
Игси, това е идея, но как ще се разбера с бабите и дядовците, които искат да присъстват?! Simple Smile

# 250
 От няколко дни все започвам да пиша и или Мони ще ревне, или нещо друго ще стане и до никъде не я докарвам. Rolling Eyes
elix , дано де се махне тази бучица, че чяк ме боли, като я гледам, а иначе на мен ми се вижда много 3кг за една седмица  Confused
 и ние много се лигавим, за няколко минути, като е прав и цялата блузка става мокра, а иначе видимо няма никакви признаци за зъбки.
Мойко бебе и то хич не спи и непрекъснато иска да си до него, не държи да е все в ръцете ти, но пък иска да му говориш и да си все до него. Когато е в къщи много трудно заспива, и спи по 20мин.
 Момичета, вашите хлапета повръщат ли, щото на мен вече взе да ми писва от това повръщане, как го вземеш и той веднага буааа, отгорети hahaha Ужас!

Ние май ще посетим местностите около Габрово, дали на Априлци или на Узана, но към края на месеца ще отидем някъда, да е живот и здраве Praynig

# 251
 И аз не съм писала от доста време, но редовно чета Grinning.
 Днес ходихме на консултация: 6210гр /с памперса/, 60см. Наддал е 800гр и 2см. Биха ни и гадната ваксина #2gunfire и ако реакцията е като предишния път, това означава, че ще се скъса от рев Cry.

Започнах да ходя на фитнес. Вече два пъти с инструктор, който ми направи програма и от утре почвам да си тренирам сама три пъти седмично. А каква мускулна треска имам.... ooooh!. Ходя като след раждането hahaha.

А сега нещо гадно Cry. Миналата седмица ходих до работата ми и научих че една от колежките ми е родила момиченце със синдрома на Даун. /Ние бяхме 3 бременни./ Раждала е в шейново в началото на миналия месец. получила е и някаква инфекция в следствие на което /след известно време, когато се се усетили че има инфекция/, са й отстранили единият яйчник и едната тръба. Едва са я спасили. А детето е оставила. Направо изтръпнах като разбрах и още съм така. Но си мисля, че в жк са могли поне да й кажат за скрийнинга и аминоцентезата. Тя е на 30 години. Много ми е кофти и още повече,че като ми казаха първата ми мисъл беше 'добре, че не е моето' Embarassed Cry.  Не искам да я съдя, но аз не бих оставила детето си. Сега вече не искам да раждам пак и се чудя какъв късмет съм извадила. постоянно прегръщам бебока и ми е много мъчно Cry.

# 252
Mimi,много съжалявам за колежката, наистина е просто ужасно тъжно. Всеки ден само това с мисля- да сме живи и здрави, другото се постига.

Ние сега се връшаме от консултация- биха ни второто ДТК, пак купих Infanrix. Филип е 6400 гр и 63,5 см. Наддал е 1 кг и е пораснал 3, 5 см. Смятам да захранвам след шестия месец, дотогава само на кърма. Така че сокчета не съм давала.

# 253
Здравейте,мами   bouquet Като чета какво сте написали все едно аз съм го писала  Laughing Смее се,иска да седи седнал,плюнчи се,повръща след като се е наял и бърза да налапа каквото докопа.Даже вчера от липса на обекти за лапане си беше придърпал ръкавчето на бодито и него смучеше  Joy
mimi.m , това което се е случило на колежката ти е слабо казано ужасно  Sad Sad Sad Не знам за решението да си оставиш детето в дом не мога да съдя никой.Не знам какво бих направила на мястото на тези хора.Децата със синдрома на Даун 50% от тях умират до 5 годишна възраст,много са малко тези които успяват да доживеят до 20-30 години.Ако можеш да се разделиш с бебето ти в първите часове след раждане трябва да си много силен психически,ако ли пък не, неминуемо ще се разделиш с вече порасналото ти дете... А бе кошмарно е...Какво мисля и аз не знам,чесно казано...Не искам на никой да се случват подобни неща  Praynig Praynig Praynig В такива моменти осъзнавам колко сме щастливи всички ние,които сега си гледаме бебенцата и се притесняваме за акото му,за пъпките му и т.н.
Една вечер не знам какво ми стана и влязох в "Родители преживели загуба" - четох и плаках.Ама толкова много плаках,че после не можах да заспя и взех Митко да спи при нас и много силно го гушках...

# 254
Аз пък се отплеснах с горния си постинг и забравих да ви кажа каква идея имам за кръщенето - ще се обадя в Троянския манастир да видя как и кога можем да отидем да кръстим детенце.Хубаво ще е да е събота и поне след 1 месец да стане още по-топличко и ще отидем само ние двамата и с детето и кръсниците.Ще го кръстим и вечерта ще вечеряме навън,ще останем да спим там и в неделя се връщаме Peace.Така съм си го намислила,но още не сме се заели с никаква организация  Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт