Кюретаж и забременяване след това - тема 77

• 58 412
  • 729
  •   1
Отговори
# 255
Здравей, Сандра! Изобщо не се притеснявай за цветната снимка и моят съвет е - не чети всичко, което видиш в google. Аз правих снимка преди две седмици, бях ужасно притеснена преди това, а се оказа, че не е нищо страшно - и минава за минута и половина - две. Съвсем леко напрежение се усеща, но не и болка, поне при мен. Успех и наистина бъди спокойна Wink

# 256
  • Sofia
Здравей, Сандра! Изобщо не се притеснявай за цветната снимка и моят съвет е - не чети всичко, което видиш в google. Аз правих снимка преди две седмици, бях ужасно притеснена преди това, а се оказа, че не е нищо страшно - и минава за минута и половина - две. Съвсем леко напрежение се усеща, но не и болка, поне при мен. Успех и наистина бъди спокойна Wink

Благодаря ви Дели, Слънчице! Без упойка ще съм, иначе за микрото ми каза Док, че ще го пуснем 4 дни преди цикъл и после снимката 3 дни след цикъла.. такъв бил редът, другите резултати ми излязоха чисти. Странното е, че никой досега не ми е назначавал такава снимка, сега за първи път. Всички други ме гледаха на УЗ, после нищо ти няма и край.

# 257
Сандра, пожелавам ти изследването да мине леко и резултатите да са добри. Аз нямах болки или спазми и бях без упойка. Час по-рано пих 600 мг ибупрофен.

# 258
  • Sofia
Сандра, пожелавам ти изследването да мине леко и резултатите да са добри. Аз нямах болки или спазми и бях без упойка. Час по-рано пих 600 мг ибупрофен.

Благодаря, Елена Simple Smile Ще го питам дали да пия нещо преди снимката като отида за микро.. иначе веднага ли става резултатът или се чака?

# 259
  • София
На мен ми казаха веднага и ми дадоха диска, след няколко дни си взех официалното становище от рентгенолог. Зависи от организацията в клиниката.

Цветна снимка назначават когато имаш проблем със забременяването. Или ако имат съмнение за хидросалпингс при ехографски преглед.

# 260
  • Русе
Здравейте, момичета. Нова съм тук. Макар да ви чета от известно време, чак сега реших и аз да се включа. Моя проблем започна миналата година, когато в 8г.с. изчезна сърдечната дейност на моето бебче. Наложи се аборт, тъй като нямаше нито болка, нито кървене и доктора ми каза, че няма само да се изчисти. След 3 месеца отново забременях. Изписа ми дуфастон, фолиева киселина, магнезий. Без да са ми правени каквито и да било изследвания. В 6г.с. ми добави и аспирин протект и ФРАКСИПАРИН шприц ампула 0.4(да ги редувам -един ден аспирина, един ден инжекцията), тъй като бил слаб пулса на бебчо. На 7 г.с. - всичко е на 6. Аз съм супер щастлива и си мисля, че предния път явно случилото се е случайност. На 8г.с. отново отивам на преглед и ......... отново няма пулс. И отново в болницата за аборт. При последвалия преглед при доктора ми ме пита какви ми били резултатите от еди си кое изследване - ама не сте ми назначавали такова; а от еди си кое - ами също не е правено. "Е значи ще направим за антитела" - аха, казвам си сега ще се разбере нещо.Обаче като отидох в лабораторията и ме питат за какви точно. По принцип за такива случаи пускали  НК Клетки и Тромбофилия. На своя глава си пуснах освен тях и за щитовидна жлеза - никога не съм си правила, и му го бях казала още първия път. Пробутах му  и него- все едно го е искал. Каза, че всичко било наред, в норми, но едното (така и не разбрах кое) е в горната граница и трябва да го смъкнем. Изписа ми Иногинол и аспирин от 15-ия ден (моята овулация е на 19-ия ден,той я е следил дори), а когато имало положителен тест да съм отидела да сме направили вливане (на какво ли?).
    Извинете за дългото обяснение, но това даже е кратката версия Simple Smile
    Това, което ме натъжава е че аз сама трябва да си назначавам изследвания и да си търся информация, то не стига че се чувствам виновна някакси, че се е случило, защото явно не съм направила всичко за да разбера как да си го задържа.
  Надявам се на всички тук да ни предстои страхотна година с положителен тест и успешно износване.

# 261
  • София
Дейна, съжалявам.
И аз си самоназначих изследванията след загубата, нелепо е, но много АГ не могат да те насочат правилно.

Я дай да видим резултатите от изследванията, че да разтълкуваме какво е имал предвид доктора.

# 262
  • Русе
 Здравей delisardeli. Ето ги:

Total NK cells (CD3-CD16+56+) - % 13%
Total NK cells (CD3-CD16+56+) - count 418.6
-------------------------------------------------------------
V Лайден, мутация R506Q  -    нормален генотип
MTHRF - мутация C677T      -   нормален генотип С/С
Инхибитор на Плазминогеновия
активаторPAI 4G/5G           -     хетерозиготен носител 4G/5G
Изследване на фактор II
(Протромбин) мутация 20210G/A   -   нормален генотип
--------------------------------------------------------------
ТАТ <20
fT4 1.2
fT3 3.57
TSH 0.722
MAT 13.2

# 263
  • София
Дейна,

От изследванията за тромбофилия си изследвала 4 фактора и имаш само една мутация по нискорисков фактор - половин дефектен ген по PAI. Сама по себе си тази мутация не е рискова, но ако се комбинира с друг фактор (има още фактори, които се изследват по-рядко) може да предизвика проблем. Генетиците препоръчват в този случай да се изследват още гените ACE и Factor 13, за да е ясно каква терапия да се назначи. Тези фактори се изследват само в Геника, по 40лв всеки. Можеш да ги пуснеш и после да пишеш какъв е резултата. Ако ти изпишат Фраксипарин, той се започва веднага след положителен тест, а не чак в 6 седмица.

За НК клетките не виждам референтни стойности, така че не мога да преценя дали са в норма или малко над нея. Под антитела вероятно е имал предвид антифосфолипидни антитела, но освен това има и други, така че най-добре да се консултираш с имунолог.

ТСХ е в норма.

Препоръчвам да си събереш всички изследвания до момента, заедно с ехографските снимки от двете бременности и епикризите от двата аборта, и да отидеш на консултация с доц Русев в клиника Малинов - той е репродуктивен имунолог и ендокринолог, ще ти обясни какво още да пуснеш за антифосфолипидния синдром и ще ти назначи терапия. Вероятно има някакъв проблем, който още не сте намерили в изследванията.

Аспирин протект е много малка доза, така че няма да ти попречи на овулацията. Аз го взимам през ден целия месец, ако те притеснява, можеш да го пиеш само след овулация (следи я с тестове, защото се мени в различните месеци). А иногитол се изписва при поликистозни яйчници и инсулинова резистентност. Ти имаш ли ПКЯ?  Изследвала ли си кръвна захар, инсулин или да си правила обременяване с глюкоза?

# 264
Дели,
НК клетките следиш ли ги или просто правиш вливки през 2м.?
Предстои ми пак вливка и не знам как се процедира.

# 265
  • София
Дидито,
Русев ми е обяснявал че НК клетките при мен вероятно са имунен отговор на организма в следствие на тромбофилията. Една година след първите изследвания питах дали да пусна контрола - каза че няма смисъл (тъкмо бяхме намерили и ембриотоксини, заради тях ми увеличи дозата даже и ми назначи още една вливка). Така че вливам на всеки два месеца преди овулация.

# 266
  • Русе
Ами не знам какво е имал предвид, но когато му занесох изследванията се оказа,че това е имал предвид. Относно "кръвна захар, инсулин или да си правила обременяване с глюкоза"- не съм си правила изследване и не знам как реши , че трябва да ми гo изпише. През годините като съм ходила на прегледи не са ми казвали да имам ПКЯ. Май ще трябва да сменя гинеколога, но тук няма много голям избор. Надявах се да не е толкова зле положението,че да се налага да ходя в София, макар че то май ще се наложи дори за да разбера дали е зле или не......

Последна редакция: сб, 17 фев 2018, 19:22 от deina_2@abv.bg

# 267
Ох, момичета аз съм със зверски болки в гърдите. Направо не мога да спя като хората 😡
Този месец правих тестове за О, дано да сме хванали яйцето и да са от това болките, че направо не се издържа.. вие имате ли такива болки?

# 268
Диянче, аз такива силни болки в гърдите съм имала само докато бях бременна Kissing Heart Хайде, време е някой да забременее в тази нашата темичка Heart

# 269
Оххх, Кат, вече не искам и да се надявам... разочарованието ми идва повече вече. Всеки месец след О ме болят гърдите, но доста по-незабележимо, а сега от 2-3дни направо не се търпи. Да не ви думам, че имам и други болежки и ако накрая пак видя самотната черта на теста, ще си нарисувам втора 😂
Ще се радвам ужасно много, ако успеем най-накрая, но ако ли не, ще се психясам още повече..

Общи условия

Активация на акаунт