Как е най-правилно?

• 27 760
  • 229
  •   1
Отговори
# 30
Хората са различни, нормално е. Нито моето е грешно или правилно за всички, нито Вашето. Моето си е правилно за мен, затова е мое Simple Smile. Имах средства, не беше нещо кой знае какво, а и като сравня сумата, която отделях и парите, които евентуално щях да давам за квартира, определено съм на плюс.

# 31
Така е, пък и докато човек няма деца, мисли само за себе си и това е нормално Simple Smile Няма лошо да се прави точно това, което ти идва отвътре.

# 32
Аз не виждам проблем нещата да са паралелни – и детето да е осигурено, и вкъщи (чуждо място) да се влага. Дори не съм ги противопоставяла нещата. Разбира се, това е моят избор и начин на мислене. За други предпазливост и прибраност е по-добър вариант – щом така се чувстват сигурни, значи е ок. Но чак такива дълбоки сметки никога не съм правила.
Че аз планирам (примерно) след известно количество години да се преместим да живеем в мой апартамент. Той трябва да се фрустрира и пукната пара да не ми дава тогава и пръста да не си мръдне, защото не мисля да му приписвам половината.

# 33
Тук нещата са в начален стадий и самата авторка си иска да си запази спестяванията. Пък и колко пари трябва да имаш, че хем детето да подсигуриш, хем кухня примерно да направиш...? тя ще си прецени.

Аз например когато бях с едно дете, нямах нито 1 спестен лев и нито 1 имот и абсурд да бих се закахърила как да се отблагодаря на някой, че ме е прибрал, пък да мисля за ремонти едва ли не. И да исках, нямаше как да дам материални неща Simple Smile

# 34
Хич не ми пука на мен дали ще е с милиони напред от мен или аз от него. Ако ми покрива изискванията за човек, който мога да приема и искам до себе си, ама хич никакви предразсъдъци не ме тресат. Като има, ще дава, ако иска, когато аз искам и реша, аз ще давам. Какво значение има, ако двойката е здрава, балансът се получава естествено в такъв случай.

A пробвала ли си да покриеш изискванията за човек на някой с милиони пред теб Wink За мен пък сходството в произхода, образованието и навиците са задължителни, за може да се очаква здрава връзка, а когато говорим за хора над 30, а не за студентчета, тогава определено и стандартът на живот има значение.
А ремонтирането на чужд апартамент си е препикаване на територия, колкото и да го наричате създаване на удобства и няма никаква разлика с даването на зестра - ти даваш покрива, аз внасям раклата с ценностите. Не би трябвало, ако наистина нямаш притеснения да заживееш в чуждия имот, че няма да дадеш пари за ремонта му, просто се нанасяш и се чувстваш у дома си, спокойният човек няма нужда да маркира.

# 35
Нещо не се разбрахме, по казуса на авторката, аз също нямам проблем с това да се нанеса "наготово" (ще кажеш, че оттук-насетне ще седи само със скръстени ръце). И не смятам, че е длъжна да си вкарва там спестяванията, за да се успокои или да се чувства значима. Или – има ли го моментът "трябва" еди какво си, значи не е добре.

По моя случай, различно е – аз така си "маркирам" навсякъде. Правя си го да си е като за мен. Smiley Без някой да ме кара или да се чувствам длъжна. Дето викаха в една реклама "ми хапва ми се".

# 36
  • София

А ремонтирането на чужд апартамент си е препикаване на територия, колкото и да го наричате създаване на удобства и няма никаква разлика с даването на зестра - ти даваш покрива, аз внасям раклата с ценностите. Не би трябвало, ако наистина нямаш притеснения да заживееш в чуждия имот, че няма да дадеш пари за ремонта му, просто се нанасяш и се чувстваш у дома си, спокойният човек няма нужда да маркира.

Е, като ще съм спокойна, да не дам и стотинка, за да помогна да стане домът такъв, какъвто аз го искам?
Ако мога да направя кухнята, да седя и да чакам години, докато той събере парите, за да не се мина аз?
Не го разбирам това- моето е мое, твоето- общо.

# 37
Точно това и аз смятам - че не трябва да си внася спестяванията, само и само и тя нещо да е дала за общото благо. Щом са решили, че това ще е техният дом, просто да се нанася.

# 38
Fire.truck, радвай се и бъди благодарна, че имаш до себе си партньор, който се грижи за твоя и на детето ти комфорт без да пита ти какво ще вложиш... Прави са всички съфорумци, писали преди мен, че една жена е по-важно да вложи в общото жилище грижа, отношение, да избере детайлите, за да се превърне в истински уютен дом, отколкото да нарине някаква сума просто... Особено в твоята ситуация наистина на първо място е детето ти и ти си длъжна да имаш нещо заделено настрана, защото наистина не се знае утрешният ден какво може да ти предложи, колкото и да се обичате с мъжа до теб, но той не е баща на детето ти и отговорността за спокойствието и благополучието на мъничето е само твоя... Говоря ти всичко това, защото съм била в твоята ситуация и докато гласях и обзавеждах цяла къща, влагах душата си във всеки детайл, защото финансово успявах да допринеса само с някой дребен електроуред, някоя декорация, от време на време ми се казваше по подходящ начин, че си пазя заплатата само за мен, че не давам нищо за дома... А много, много боли от такова отношение... Сигурна съм, че мъжът до теб никига няма да ти каже нещо такова, така че се радвай на съвместния ви живот, бъди спокойна и вложи сърцето си в новото жилище и ще видиш, че той ще го оцени много повече от всяка сума, която би могла да вложиш. Успех и бъди по-уверена!

# 39
  • София
Според мен можеш да се включиш с дребни неща като декорацията или в детската стая да платиш мебелите. Така или иначе сигурно щеше да плащаш наем, пък сега малко пари можеш да вложиш в детската.

Според мен обаче е хубаво да ги изговорите тези неща под някаква форма, особен ако решиш да купуваш за детската, за да не останеш неразбрана и да реши, че все още делиш и не искаш да сте семейство.

# 40
  • Варна
В началото на връзката ни, жилището на мъжа ми беше след развод - полу празно.
Той ми сподели, че иска да прави ремонт, но да е обмислен заедно с човека с когото ще живее.
По онова време аз работех в наш морски курорт, в отдела, който се занимаваше с ремонтите на хотели.
Тогава казах на мъжа ми - с пари не мога да ти помогна, но мога да го организирам, а той ми каза, че това никак не  е малко.
Така и стана, обърнах се към фирмите, с които работех тогава - строителна, дограма и мебелисти, и домът се преобрази. Сметката плати мъжът ми, но получи отстъпките, качественото изпълнение и всичко навреме. Това беше моята част.

# 41
Общо взето сте единодушни.
Нямам идея защо се чувствам неудобно, никога не съм се нанасяла у някого. Даже не си спомням да са ми плащали сметки в заведение.
Нямаме фрапиращи разлики в стандарти. Никой не е аристократ, никой не е милионер.
Стандарта ми няма да се промени с преместването, тъй че няма да е шок за никого, освен по-хубав квартал.
И да - естествено че е най-добре и детето осигурено и в чуждото място да се влага, неоспоримо от никого на тая земя - това е така:) Обаче:))))

# 42
  • Варна
Знаеш как и се справяш и сама, затова ти е шантаво това усещане Simple Smile
Аз се радвам, че не е само моя тази лудост Simple Smile Нещо хубаво ти се случва, не се подлудявай сама Simple Smile

# 43
  • София
Щом не го чувстваш добре не го прави. Човек трябва да слуша себе си. Понякога има неща, които не можем да организираме рационално, защото нямаме нужния фокус, та идват като чувство за нещо нередно и това чувство е най-добре да се слуша. Изчакай. Не отказвай, но не бързай щом не си готова или сигурна. Това е голяма стъпка.

# 44
В случая не говорим за огромни разлики - господинът не е милионер. И аз смятам като част от дамите, че можеш да допринесеш с уюта, който се създава през детайли и декор, с които можеш да се включваш. Но това става на етапи, а не накуп.

Имаш дете, предстои му образование. Бих мислила в перспектива и в тази посока. Също заживейте заедно на новото място, вижте как ще се подредят нещата. Колкото и да го мислиш предварително, излишно е. Само ще се натовариш емоционално.

Общи условия

Активация на акаунт