Ако майка ми си позволи да коментира негативно съпругата ми (немислимо е да я "плюе"), ще ни гледа и нас, и внучката си през крив макарон с месеци. Въпреки че е много тежък характер, особено сега с възрастта, не си е позволявала подобно нещо и мисля, че знае много добре какво ще последва, ако го направи.
И защо, ако смея да попитам?
Защото отношенията ви са толкова изкривени, че не можеш да изтърпиш мнение, различно от твоето?
Или дотолкова не смееш да погледнеш жена си през очите на майка си, за да не би да си признаеш, че може наистина нещо да не е перфектно?
Колко ли велик се чувстваш, да сплашиш възрастната жена, че няма да ви види с месеци, ако си каже чистосърдечно мнението пред теб?

"Мнение", придружено и украсено с нападки и квалификации за човека до мен, престава да бъде обаче мнение. Остава си чиста злоба. През мене да върви и да го приемам, тъ цъ, тъ цъ! То не е до величие, а до очеизвадно неуважение на Моя избор, т.е.на мен, защото Аз съм избрала и си стоя до човека. Простичко наредени тухли на хубав живот, от мен.
Това беше коментар на цитираните два по-горе.
А що се отнася до авторката и поставения въпрос. Не знам да се смея ли, да рева ли на така описаната ситуация, отношения и въпрос.
Аз примерно съм представял едно единствено момиче пред родителите си - съпругата ми. Като няма информация за гаджетата ми, няма и какво да коментира или да има мнение. Та ако синът представя всички/някои гаджета или споделя лична информация от живота си с родителите - нормално е да се казва мнение, особено, когато обстоятелствата оправдават това мнение. Затова и още в началото казах, че трябва да се види дали има някакво основание казаното от нея.